Day in the life #30 5 augustus 2021

Wauw, ik sta iedere keer versteld van hoeveel blogberichten ik al heb per categorie. Al ruim 2,5 jaar leg ik eens per maand een dag uit mijn leven vast. Op Instagram werd deze maand gekozen voor donderdag 5 augustus, een vakantiedag voor mij. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen van die dag? Je ontdekt ze hier…

Mijn dag begon met mijn vaste ochtendroutine. Hoe dat eruit ziet kan je in deze video bekijken. Vervolgens ontbeet ik en ondertussen deed ik een poging dit boek van Becky Wade te lezen. Omdat het nogal een flink boek was, lukte dat niet erg. En tijdens het eerste stuk van mijn ochtendroutine mocht ik natuurlijk mijn telefoon niet gebruiken, dus tijdens de maaltijd heb ik mijn tijd volgens mij vooral besteed aan checken of ik nog wat gemist had op Instagram (zoals gewoonlijk niet).

In de ochtend ben ik altijd bewust dat ik een Day in the life verslag maak, dus heb ik extra veel foto’s gemaakt. Hier kom ik bijna iedere morgen langs. Twee oudere mensen hebben een prachtige tuin aangelegd waar iedereen langs kan lopen. Ik heb eigenlijk geen idee of de strook gras (wat er eerst was) hun eigendom is, of dat het eigenlijk van de gemeente is en ze toestemming hebben om hier planten en bloemen op te laten groeien. Ik word er iedere dag heel blij van als ik het zie en toen ik de mensen pas sprak heb ik dat ook eventjes tegen ze gezegd.

Tijdens mijn ochtendwandeling luisterde ik naar het boek Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Op moment van schrijven is het boek bijna af en ik heb er nogal gemengde gevoelens over. Wellicht dat ik daar in de toekomst nog iets over deel. Ik heb wel iets geleerd van dit boek hoor, daar niet van. En ik maakte natuurlijk ook deze selfie om mijn mooie haarband te showen. Ik probeer de laatste tijd wat creatiever met mijn kapsel om te gaan, want altijd alles los laten hangen is saai en ook best prijzig, omdat je dan veel eerder het gevoel hebt dat je naar de kapper moet. Maar voor de dagen dat ik niet zoveel zin heb om er van alles en nog wat mee te doen (dat zijn er nogal veel) heb ik dus haarbanden gekocht. Het is nog wel een beetje wennen, want soms drukken ze op m’n brillenpootjes en dan krijg ik er vooral hoofdpijn van en dat is niet de bedoeling.

’s Ochtends ging ik aan de slag met schrijfwerk. Ik geniet de laatste tijd echt gigantisch van schrijven en ik vond het dan ook vanzelfsprekend om in mijn vakantie hier mee bezig te gaan. Ik probeerde ook een nieuw ‘drankje’ uit. Water met blokjes ananas en een munttakje. Het was lekker, lekkerder dan ons standaarddrankje, water met citroenschijfjes en munt. Meestal vind ik het overigens geen enkel probleem om gewoon water te drinken, maar soms wil je wat extra’s 😉 Ik schreef tot ongeveer half 1 en erna lunchte ik. Hier heb ik geen foto’s van gemaakt, maar ondertussen heb ik wel gelezen. Erna heb ik eerst mijn boek uitgelezen.

’s Middags moest ik ‘even’ naar Holland & Barrett om oordopjes te halen. Sinds ik het boek Slaap heb gelezen ben ik op zoek naar manieren om mijn slaap te verbeteren. Ik merk dat de kwaliteit van mijn slaap (de afwisseling diepe slaap, non-remslaap en remslaap) is verbeterd nu ik slaap met een slaapmasker. Alleen … ik word steeds wakker van de vogels en ben dan vaak nog niet uitgerust. Na een nachtje met oordopjes slapen (van die irritante siliconen dingen die uitzetten) merkte ik dat de kwaliteit nog beter was, maar het deed wel pijn aan m’n oren. Dus heb ik andere oordopjes gekocht, die je veel meer kunt vormen naar je oor. Maar goed … alleen maar oordopjes kopen zat er niet in. De cranberry supplementen waren in de aanbieding (2e voor een euro) en ik glipte ook ‘even’ de HEMA in voor schriftjes, oorbellen, een nieuwe haarborstel, nagellak en kaftpapier (dat ik als cadeaupapier ga gebruiken). Van al die dingen denk ik dat alleen de haarborstel echt noodzakelijk was. Het sparen lukt deze millennial nog steeds niet, zo blijkt maar weer. En het is helemaal stom als je bedenkt dat ik de dag nadat ik de oordopjes bij H&B kocht via internet andere oordopjes heb besteld, van Alpine. Oordopjes die speciaal ontwikkeld zijn voor zijslapers. Alles voor een betere slaapkwaliteit, dan leef ik waarschijnlijk langer en zijn er nog meer dagen waarop ik geld kan uitgeven aan dingen die ik niet nodig heb (a).

Het tripje naar de winkels kostte meer tijd dan ik had ingeschat en voor ik het wist was het vier uur. Tijd om de tiende aflevering van De eindeloze boekenkast op te nemen, de laatste aflevering van het eerste seizoen. We hebben hier echt ontzettend van genoten. Je kunt ‘m hier luisteren, mocht je dat nog niet gedaan hebben 😉

Na het avondeten maakte ik een foto voor het Instagramaccount van De eindeloze boekenkast. Meestal maakt Anna Laura de foto van de Buddy read, maar deze maand was de eer aan mij. In augustus en september gaan we het boek The ruthless elimination of hurry lezen. Ik bewerkte die avond ook nog twee video’s. Eentje voor mijn Engelse kanaal over het lezen van Engelse boeken en de video met mijn terugblik op Camp NaNoWriMo.

Ik begon redelijk vroeg aan mijn avondroutine omdat ik erg moe was, ook al had ik niet mijn dagdoel qua woorden bereikt (meer hierover ontdek je vrijdag op mijn YouTube kanaal) en schilderde deze tekst. Erna heb ik nog een poos gelezen in bed en las weer een boek uit. Om half 11 ging ik uiteindelijk slapen, met oordopjes 😉

Gebruik jij oordopjes en/of een slaapmasker om beter te slapen?

Liefs,

Mirjam

10 Reacties

  1. Nee, eigenlijk niet…. Vroeger wel oordopjes, toen ik bij m’n zusje op de kamer sliep😉 Nu gelukkig niet keer…….. Maar een leuke day in the life weer!!!!! O ja, heb ik ook weleens, wil ik perse een boek uithebben, lukt het gwn niet……

    1. Naar is dat hè? Ik merk dan dat het helpt om een timer te zetten, bijvoorbeeld voor een halfuur, dan zie je dat je toch wel vooruitgang maakt. Of juist gewoon iets heel anders doen dan lezen, dat helpt ook.

  2. Ach, oordopjes gebruik ik soms. Als ik niet in slaap kan komen. Maar eigenlijk liever zonder. En weer een fijne dag gehad, zie ik. Mooi zo’n bloementuin. Fijn dat er mensen zijn, die gewoon, zonder er iets voor terug te willen hebben, een ander een plezier doen. Dat maakt de wereld een stuk gezelliger.

    1. Dank je wel voor je reactie 🙂 Ik vind Alpine echt een fijn merk, heb jij de oordopjes op maat, of de oordopjes die je gewoon in de winkel kan kopen?

  3. Een tijdje gebruikte ik ze, nu niet meer. Dat was omdat, ik weet het eigenlijk niet meer. . . Ik heb ze nog wel ergens liggen. Wat een prachtige tuin en leuke haarband!

  4. Op vakantie heb ik oordopjes gebruikt. De wind en de regen (en het gesnurk van de mensen om mij heen 😉 ) maakten dat ik minder goed sliep. Ik ging oordopjes gebruiken en vervolgens ging het een stuk beter! Merkte wel, net als jij, dat mijn oren er iets minder gelukkig van worden, maar goed, het komt mijn nachtrust wel ten goede. Thuis gebruik ik ze niet, maar heb ze nu wel naast mijn bed liggen voor het geval dat…

    1. Ja, ik had toen eigenlijk oordopjes mee moeten nemen 😉 Niet zozeer vanwege het gesnurk, maar wel omdat het dat weekend dat ik in Friesland was zo stormde. Voor het geval dat vind ik inderdaad wel een goede oplossing, ik slaap nu ook niet iedere nacht met oordopjes, maar op het moment dat het nog onrustig is buiten als ik ga slapen, bijvoorbeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: