Day in the life #41 Woensdag 6 juli 2022

Het was eigenlijk de bedoeling dat mijn dagverslag van juli over een dinsdag zou gaan, maar de betreffende dinsdag die ik had uitgekozen herinnerde ik het me pas weer toen ik ’s avonds in bed lag. In plaats van een week te wachten (zoals afgelopen maand) besloot ik maar om een dagverslag te schrijven over woensdag. Het werd een heel chaotische dag waar ik flink van baalde. Tja … die dagen zitten er ook gewoon tussen en het leek me ook wel goed om juist deze dag met je te delen.

Voor de verandering heb ik eens geen foto van m’n ontbijt gemaakt. Dat was een bekend ontbijt: teffpap met appel, rozijnen, walnoten, kokos en uiteraard een scheutje ahornsiroop. Ondanks het ontbreken van de ontbijtfoto zul je genoeg foodfoto’s zien vandaag. Na het ontbijt ging ik de wekelijkse boodschappen doen. Over het algemeen is dat echt mijn lievelingsklusje. Ik vond leuke dingen in de too good to go bak, zoals deze pulled pork (foto maakte ik voor m’n moeder).

Na het boodschappen doen waren er nog een paar dingen die ik moest halen, zoals een broodbakblik. Ik had een supergoed recept voor glutenvrij brood gevonden (in het blad van de Nederlandse Coeliakie Vereniging) en ik bak dus al anderhalf jaar brood zonder broodblik. Al onze cakevormen waren te klein en het leek me de moeite waard te proberen. Ik kocht ook wat andere dingen, zoals amandelen bij de Holland & Barrett. Daar maakte ik thuis amandelpasta van, dat zie je op de foto, evenals de chaos in de keuken bij het broodbakken.

Drama trouwens … ik kwam erachter dat er nog twee ingrediënten ontbraken: xanthaangom en gewoon wit broodmeel. Voor dat laatste had ik op zich wel een vervanger (bedacht ik me achteraf). Ik weer terug naar het dorp voor de overige boodschappen. De ochtend was inmiddels al voorbij, dus ik lunchte maar met crackers in plaats van zelfgebakken brood. Uiteindelijk bleek dat ik het brood na het bakken in de oven nog steeds niet kon eten. Het moest namelijk ingepakt worden in aluminiumfolie (wat we uiteraard ook niet in huis hadden) en helemaal afkoelen. Dat duurde een hele tijd kan ik je vertellen. Maar … het was helemaal de moeite waard, dit is het lekkerste zelfgebakken brood dat ik ooit op heb en een van de allerlekkerste zelfgebakken glutenvrije broden ooit. Een volgende keer zal het vast wat minder chaotisch verlopen, want ik weet nu wat ik allemaal kan verwachten.

Het was inmiddels al drie uur, tijd voor een snack. Ik nam een banaan met de zelfgemaakte amandelpasta en een beetje chiazaad. Echt heel erg lekker. Daarna moest ik van mezelf schrijven, maar er kwam niet zoveel uit m’n vingers. Zoals wel vaker gebeurde. Ik baalde er flink van. Om vijf uur was het alweer tijd om eten te koken. Ik bedacht zelf iets met erwtencouscous en romanesco (die lag ook in de too good to go bak). Het was op zich wel te eten, al zou ik het recept met geen mogelijkheid na kunnen maken. Het was supergezond, alleen maar groente.

Tijdens het eten arriveerde er een pakketje. En ja, ik weet het … ik had de afspraak met mezelf dat ik geen boeken meer mocht kopen totdat ik een heel lange lijst had gelezen. Maar de maandag ervoor bereidde ik een social media post voor over het boek God heeft een naam (het was voor De Wedloop). Ik las de flaptekst en wist één ding zeker: dit boek moest ik hebben. Ik sprak met mezelf af dat ik 10 boeken zou toevoegen aan de lijst met boeken die ik moest lezen om weer nieuwe boeken te mogen kopen en bestelde de Engelse versie (die is goedkoper). En spijt heb ik er zeker niet van gehad, het is een prachtboek!

’s Avonds keek ik met m’n ouders weer een aflevering van Downton Abbey. Ik herinner me dat we die week zo’n beetje iedere avond een aflevering hebben gekeken, want we hadden de serie bijna af, dus wilde m’n moeder doorkijken. Het was erg leuk, al herinner ik me dat het een vrij heftige aflevering was (voor de kenners: die met de racecrash).

En dat was alweer een dag in mijn leven. Ik hoop dat je het leuk vond om dit dagverslag te lezen.

Heb jij weleens zelf brood gebakken?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Leuk, vroeger heb ik veel brood gebakken, gewoon volkorenmeel en gist én in een broodvorm. Wat gebruik jij om het te laten rijzen? En waarom moet je het daarna in aluminiumfolie inwikkelen? Maar een goed idee om weer eens te doen…. Succes!

    1. Ik gebruik gewoon gist, dat is glutenvrij. Al rijst glutenvrij brood wel minder goed, helaas. Ik heb eigenlijk geen idee waarom het in aluminiumfolie gewikkeld moest worden, ik denk om verder te garen, het brood werd op vrij lage temperatuur gebakken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: