Leeslogboek #15 Hoeveel boeken las ik in maart 2024?

Hieperdepiep hoera! Ik heb mijn leesdip min of meer overwonnen. Ik loop weer keurig op schema voor mijn leeschallenge en heb in maart het dubbele aantal boeken gelezen dan in februari. Nieuwsgierig naar wat ik dan allemaal las en hoe ik zoveel heb kunnen lezen? Dat lees je in dit bericht!

Gelezen boeken:

 1. De weg naar financiële vrijheid // Scott Rieckens (audioboek)
 2. Op het randje van de eeuwigheid // Randy Alcorn (fysiek boek // herlezen)
 3. Het simpele pad naar rijkdom // J.L. Collins (audioboek)
 4. De psychologie van geld // Morgan Housel (audioboek)
 5. Over geld praat je wel // Vincent Kouters (audioboek)
 6. Koning van het volk // Tessa Afshar (fysiek boek)
 7. Jo // Femke Meijboom (e-book)
 8. Het jaar dat ik 30 werd // Aaf Brandt Corstius (audioboek)
 9. Gun iedere kabouter zijn eigen muts // Aaf Brandt Corstius (audioboek)
 10. Komt goed // Annemarie Geerts (audioboek)
 11. All the lonely people // Mike Gayle (fysiek boek // herlezen)
 12. Overgave // Denise Hunter (fysiek boek // herlezen – al had ik dat lange tijd niet in de gaten)
 13. Het jaar dat ik twee keer moeder werd // Aaf Brandt Corstius (e-book)
 14. De vrouwen van het Zwanenkasteel // Melanie Dobson (fysiek boek)

Favorieten
De reden dat ik zoveel boeken heb gelezen zal je inmiddels wel duidelijk zijn: het waren een heleboel audioboeken. En ja, dat telt gewoon als lezen 😉 Daardoor las ik wel een heleboel non-fictie, maar ik ben er uiteindelijk in geslaagd om drie favorieten te kiezen:

 1. De vrouwen van het Zwanenkasteel // Meestal zat ik mijn favorieten in willekeurige volgorde, maar dit boek staat met stip op één. Ik heb zondagavond iets te lang doorgelezen om hem nog uit te krijgen. Het boek kwam wat traag op gang, maar toen de vaart erin kwam, volgde plottwist op plottwist en vond ik het echt een heel gaaf boek!
 2. Jo // Officieel is het een non-fictieboek, maar deze biografie van oma Jo las zo lekker weg, dat ik hem als favoriet heb voor deze maand. Ik heb hem vorige week ook getipt in het bericht over indie-boeken, en hierbij wil ik het nog eens aanraden!
 3. Koning van het volk // Wat ik zo heerlijk vind aan de boeken van Tessa Afshar is ‘banter’. Er is niet echt een mooie Nederlandse vertaling voor, kibbelen komt er het dichtst bij in de beurt. De manier waarop de personages met elkaar communiceren is zo leuk om te lezen. En uiteraard gebeuren ook bijzondere dingen en zie je in dit boek ook Gods leiding in de geschiedenis, zelfs in de levens van mensen die niet in Hem geloven, dat vond ik heel bijzonder!

Non-fictie
Eind vorige maand en begin deze maand heb ik veel boeken over personal finance gelezen. Dat eindigde met Over geld praat je wel van Vincent Kouters en ik ontdekte dat hij ook een podcast met Aaf Brandt Corstius heeft en na het luisteren van zijn boek, heb ik die podcast even gebinged. Aaf kende ik van Wie is de mol? en ik besloot ook wat van haar boeken met columns te luisteren & lezen. Dat leverde ook weer drie boeken op deze maand. Of ik mijn financiën nu helemaal keurig op orde heb? Misschien 😉

Book haul
Zoals ik vorige maand al schreef, dacht ik wel dat er deze maand nog boeken bij zouden komen in mijn kast. Daar had ik gelijk in. Ik kocht zelf twee boeken en kreeg één boek. Dat ene boek heeft nog een tof verhaal. Vorig jaar las ik Grace in the gray, van Mike Donehey. Terwijl ik bezig was met het schrijven van de recensie dacht ik: het zou tof zijn als dit boek ook in het Nederlands beschikbaar is. Via De Wedloop heb ik contact met meerdere vertegenwoordigers en uitgeverijen en er was één uitgeverij waar ik het boek heel goed bij vond passen: Unravel Publishers. Zij gaven eerder ook boeken van John Mark Comer uit. Ik legde het voor en ze besloten het boek ook uit te gaan geven. Ik kreeg een exemplaar cadeau omdat ik ze getipt had. Het boek ligt nu ook in De Wedloop en we hebben al een aantal exemplaren verkocht! Verder kocht ik van m’n boekenbon Tot de bergen vallen, wat ik vorige maand al had aangekondigd en De tijdloze kern, een boek met een aantal essays van C.S. Lewis. De flaptekst intrigeerde mij enorm en hij was maar een tientje. Er staat nog een klein beetje geld op mijn boekenbon en ik kreeg van een vriendin voor m’n verjaardag ook een Barneveld cadeaukaart, waar ik waarschijnlijk ook wel een boek van ga kopen, bij De Wedloop).

Vooruitblik april
Zo langzamerhand wordt het beter weer en ik merk dat het ook een heel positief effect op mijn gezondheid heeft. Er liggen weer een hoop leuke boeken op de stapel om te lezen in april en ik hoop toch echt weer minstens 10 boeken te lezen. Zoveel moet ik er lezen om op schema te blijven, maar het zou best leuk zijn om ook voor te lopen, zodat ik misschien mijn twee of drie sterrendoel kan halen 😉

Hoeveel boeken wil jij in april lezen?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.