Day in the life #46 Vrijdag 23 december 2022

Cadeautje op Tweede Kerstdag – een Day in the life blog. Het is tenslotte de laatste maandag van de maand, dus geef ik je een klein inkijkje in mijn leven. Voordat ik de dag koos heb ik een overzicht gemaakt van hoe vaak ik van welke dag een dagverslag heb gemaakt. Ik dacht eigenlijk dat de zondag het minst vaak voorkwam, maar het bleek de vrijdag te zijn. Op Instagram stemden veel mensen vrijdag 23 december, dus dat is het geworden. Betekende voor mij wel dat ik heel snel het bericht moest schrijven, maar zoals je ziet is dat gelukt! Klaar voor een dag vol opruimwoede? Lees dan snel verder.

Mijn ontbijt bestond uit het gebruikelijke bordje teffpap én twee sneetjes van een mini-kerststol (bij de Albert Heijn hadden ze echt alleen maar kleine glutenvrije stollen, gelukkig had Bakker Leo wél een groot feestbrood én grote suikerbroden). Ondertussen probeerde ik te lezen in Dear Mrs. Bird. Voordat ik ging ontbijten had ik trouwens al een boek uitgelezen. Ik werd supervroeg wakker (half 6) en mijn nichtje en neefje logeerden bij ons, dus kon ik nog niet mijn bed uit, vooral mijn neefje wordt van ieder geluid wakker. Daarom besloot ik maar een poos te lezen, maar daar heb ik geen foto’s van.

Al een tijdje werk ik op vrijdag van 13.00 tot 16.00 in De Wedloop, zodat mijn collega met haar dochter naar zwemles kan. Zodra ze haar diploma heeft, wordt het gebruikelijke rooster vervolgd. Tot die tijd heb ik mezelf vrij gegeven op vrijdag, ik mag schrijven, maar er hoeft niks. Deze vrijdag ging ik mijn nieuwe conditie-oefening doen, die had ik de dag ervoor ontdekt en ik was er nog helemaal enthousiast over. Iedereen met een trap in huis kan ‘m uitvoeren. Ik nam eerst de eerste trede en ging toen weer naar beneden, vervolgens de tweede en weer naar beneden, helemaal door tot je alle treden hebt gehad. Volgens mijn fitbit kwam ik zelfs in cardio/piek zone, dus dat is zeker een goed teken! Na de conditietraining heb ik met mijn vader een eind gelopen.

Ik besloot eerst te gaan tanken, want er was volgens mij niet eens genoeg benzine om naar Spakenburg te rijden. Ik slaagde erin precies 30 liter te tanken. En ja, mijn auto heeft Excellium 98 nodig vanwege z’n leeftijd, best jammer, want dat is dure benzine. Ik was in opruimmodus die dag en besloot mijn auto van alle papiertjes te ontdoen. Kwam ik ineens een parkeerbewijs tegen van september 2021, toen ik met Anna Laura op vakantie was in Zeeland!

Thuis ruimde ik mijn nachtkastje op, dat was heel hard nodig, zoals je kunt zien. Ik vond drie lippenbalsems (zeg je dat zo?) en ik weet zeker dat ik er nog meer heb. Maar het kastje ziet er voor nu weer toonbaar uit – ook al zie je er niets van als de lade dichtzit. Waarom ik zoveel flesjes parfum heb? Mijn vriend is nogal gek van parfum en vind het leuk om af en toe een nieuw geurtje te geven. Ik vind het prima, hij heeft daar een veel betere neus voor dan ik.

Niet alleen het nachtkastje werd opgeruimd, ik ging ook de twee tassen die ik het meest gebruik door en ruimde de troep erin op. Vervolgens ging ik aan de slag met mijn ’tech mandje’ zoals ik hem noem. Ik riep al weken dat ik die op moest ruimen, volgens mij ook geregeld in video’s en nu is het er dan eindelijk van gekomen. Het is weer netjes, voor zolang als het duurt.

En toen was het al kwart voor 12. Ik had nog even tijd om een video te bewerken, die komt morgen online. Ondertussen haakte ik aan m’n deken, waar ik op 26 november mee begonnen ben. Eigenlijk op 16 november, maar hij was te breed, dus heb ik hem weer uitgehaald en ben op 26 november opnieuw begonnen. Daarna was het lunchtijd en vanaf 1 uur stond ik in de winkel.

Het regende, dus ik verwachtte niet veel drukte, maar uiteindelijk ben ik vrijwel de hele middag druk geweest met cadeaus inpakken (voor een echtpaar pakte ik meer dan 10 boeken in!) en de sociale media voor de week erna inplannen. Normaal gesproken doe ik dat op maandag, maar ja … vandaag is de winkel uiteraard gesloten!

En door het werk vergat ik een beetje dat ik m’n Day in the life verslag bij hield. Na het werken ben ik nog naar een kledingwinkel gegaan waar Sale was. Ik kocht twee jurken en een blouse (geen foto van) en ik ging ook naar de Albert Heijn voor wat laatste boodschappen én een set bakvormen (van de spaaractie). Thuis at ik stamppot andijvie (ook geen foto van) en ’s avonds maakte ik het deeg van mijn gemberkoekhuisje (ook geen foto van).

Omdat ik het bericht niet zo af wilde sluiten, heb ik maar een foto geüpload van mijn afgebakken huisje. Dat deed ik de volgende dag pas. Mijn vrijdagavond bracht ik lezend naast de kerstboom door, maar zelfs daar heb ik geen foto meer van gemaakt. Ik ging wat later dan gebruikelijk naar bed (de hele week lag ik er rond half 10 in) met de gedachte dat ik dan waarschijnlijk pas om half 7 wakker zou worden de volgende dag, in plaats van half 6. En dat klopte nog ook, dus ik ga proberen om vanaf nu rond half 11 het licht uit te doen in plaats van half 10.

Heeft het opruimvirus jou ook weleens te pakken?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Ben benieuwd hoe dat huisje geworden is. Plaaats je nog een foto? Opruimend….ach voor de kleine projecten ja, maar de grote klussen, die blijven vaak liggen.

    1. Ik wilde wel een foto van het huisje plaatsen in m’n jaaroverzicht. Maar helaas, het huisje is helemaal mislukt. Ik heb denk ik toch een verkeerd deeg gemaakt, waardoor stukken afbraken. Toen heb ik maar glazuur op alle koeken gesmeerd. Uiteindelijk was het wel lekker, maar heel jammer. Volgend jaar een herkansing! Kleine projecten opruimen lukt mij ook goed, afgelopen voorjaar heb ik mijn werkkamer in kleine stukjes aangepakt en nu ik het goed bijhoud, is het goed te doen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: