Day in the life #49 Vrijdag 17 maart 2023

Voor de datum van het Day in the life bericht van deze maand heb ik weer een poll gehouden op Instagram. Ik wilde graag over een vrijdag schrijven, dus was de keuze uit 10 maart, 17 maart of 24 maart en 17 maart kreeg de meeste stemmen, dus die is het geworden. Veel plezier 😉

Ochtendroutine en ontbijt
Ik begon de dag met mijn gebruikelijke ochtendroutine. Tegenwoordig kijk ik een beetje aan wat handig is, eerst een stuk lopen of eerst m’n ochtendroutine. Omdat ik deze ochtend om kwart over 9 met Anna Laura een nieuwe podcastaflevering ging opnemen, besloot ik de wandeling over te slaan en later in te halen. Ik las dit boek uit, ik vond het echt een aanrader!

Als ontbijt had ik mijn gebruikelijke bord teffpap, dus daar heb ik geen foto van gemaakt, die kennen jullie inmiddels wel.

Voorjaarschoonmaak
Omdat ik na het ontbijt toch nog wat tijd over had, besloot ik te beginnen aan wat voor deze week op de planning stond voor de grote Voorjaarsschoonmaak. Ik maakte m’n nachtkastje schoon, mestte mijn drie tassen uit en begon met het doorspitten van mijn kledingkast. Ondertussen luisterde ik naar het boek Essentialisme, daar had ik een week daarvoor een heel belangrijke les geleerd over opruimen. Als je je kledingkast uitzoekt en je twijfelt of je iets weg moet doen, moet je jezelf de vraag stellen: ‘Als ik dit item nog niet had, hoeveel moeite zou ik erin stoppen om het te krijgen’. De kledingkast wordt in het boek gebruikt als metafoor (dus: als je een bepaald project nog niet hoefde te doen, hoeveel moeite zou je ervoor doen om ervoor te zorgen dat jij het mocht doen), maar ik besloot het ook letterlijk toe te passen. Ik haalde een heleboel kleding eruit. Alles wat niet lekker zat, wat ik eigenlijk helemaal niet zo mooi vond en wat begon te slijten ging eruit. Die stapel op m’n bed ging eruit, m’n moeder heeft trouwens een van de jurken nog over kunnen nemen, de rest ging in de kledingcontainer. Uiteindelijk viel het me niet tegen wat er overbleef. Ik dacht echt dat ik niks over zou houden, maar dat valt mee, zoals je kunt zien op de foto van mijn kledingkast. Links hangt de zomerkleding, rechts de winterkleding. Aan de hand van m’n kledingkast heb ik wel een lijstje gemaakt met basic artikelen die ik nog zou moeten hebben. Ik wil nog een leuk rokje vinden (of zelf maken) waar ik veel van mijn shirts en bloesjes op zou kunnen dragen. Ook moet ik een nieuwe zomerjas en twee (spijker)broeken zou ook fijn zijn. Maar dat is het wel. Ik ga kijken of ik het tweedehands of in de uitverkoop kan vinden, want zoals je wellicht weet is het leven van een schrijver geen vetpot.

Podcast en schoonmaken
Ik realiseer me nu dat ik bij de vorige Day in the life ook al een podcastaflevering met Anna Laura opnam, haha. Maar deze keer was het weer zo ver. Nu heb ik echter geen foto gemaakt, ik dacht er pas weer aan toen we al lang en breed de telefoon hadden opgehangen. Inmiddels kan je de aflevering die we opnamen ook beluisteren via Spotify.

Na het opnemen begon ik aan het schoonmaken voor mijn Weekly reset. Hier heb ik onlangs een video over gemaakt. Deze keer stond er een extra klus op de planning, namelijk dweilen. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik dit niet zo vaak doe, maar ik wil proberen om het vanaf nu wel vaker te gaan doen. De andere kant van het verhaal is dat er hierboven veel minder geleefd wordt dan beneden, dus dat het ook niet zo vies is als andere kamers. Maar het lijkt me wel goed om er regelmaat in de krijgen. Op de rechterfoto zie je ook mijn schema voor de Voorjaarsschoonmaak. Nu heb ik niet zo heel lang geleden nog een grote schoonmaak gehouden in mijn kamer, dus ik verwacht niet dat ik nog meer spullen weg ga doen, maar wie weet wat er nog uit komt als ik het essentialistische principe toepas (ik heb daar echt meer mee dan met minimalisme, kom ik achter).

Relaxen
Toen ik klaar was met schoonmaken was het kwart voor 12. Mijn vader en broer waren heel hard bezig met onze nieuwe router installeren, dus ik kon niet op Internet. Ik besloot een halfuurtje te lezen in Het Bluebird geheim van Sharon Cameron. Tot nu toe vind ik het een intrigerend boek, mooi geschreven en ben benieuwd naar de afloop (hoewel ik bepaalde plotwendingen al wel goed heb geraden).

Werken
’s Middags mocht ik weer in De Wedloop werken, voor een van de laatste keren op vrijdagmiddag. Als jij dit leest heeft het dochtertje van mijn collega haar zwemdiploma gehaald en gaan we weer over op ons normale schema. Dat betekent dat ik als ik op zaterdag moet werken vrijdagochtend werk en als ik zaterdag vrij ben vrijdagavond. Ik kijk er wel naar uit (hoewel ik er helemaal zelf voor gekozen heb om die uren voor mijn collega te werken), want nu was mijn vrijdag iedere keer zo gebroken dat ik meestal geen schrijfwerk deed.

Toen ik klaar was met werken, heb ik nog wat boodschappen gedaan, maar hier heb ik weer geen foto van gemaakt. Ik was op een gegeven moment echt een beetje vergeten dat ik een Day in the life blog aan het bijhouden was.

Vrijdagavond
We aten die avond een spruitjeswokschotel (geen foto van). Mijn vader en ik zijn allebei geen fan van spruitjes, maar op deze manier is het prima te doen! Na het eten ben ik met mijn moeder naar de kledingcontainer gelopen om afscheid te nemen van mijn kleding 😉 We plakten er meteen een langer rondje aan vast, want die moest ik nog inhalen van het ontbijt. Bovendien moest ik nog een boek bezorgen van De Wedloop. Klanten uit Barneveld (en omgeving) kunnen kiezen voor gratis bezorging en dan wordt het door een van ons bezorgd, meestal door degene die er dichtbij woont. Bij dit adres had ik al meerdere keren een pakketje bezorgd, dus hoefde ik niet te zoeken.

Toen we om zeven uur terug kwamen van onze wandeling heb ik wat artikelen gelezen op LinkedIn (over inkomsten voor auteurs – heel interessant) en een YouTube video bekeken. Rond half 8 vertrok ik naar het gebouw waar de ‘Spelletjesclub’ eens per maand bijeenkomt. In 2019 is dit initiatief ontstaan, helaas door coronatijd wat verwaterd en ikzelf ben ook pas in februari dit jaar voor het eerst weer gegaan. We waren deze avond met zes personen en speelden het spel Barrière ring, mens erger je niet met een twist. We spelen niet altijd spelletjes die je met z’n allen kunt doen, maar splitsen ons ook vaak op. Ik vind het een superleuke manier om in aanraking te komen met nieuwe spelletjes en contacten op te doen. Dus woon je in Barneveld (of omgeving) en houd je ook van spelletjes? Iedere derde vrijdag van de maand komen we bij elkaar in Bronveld. Van harte welkom 😉

Ik ging rond tien uur weer naar huis en dook, na m’n avondroutine, in bed. Ik sliep niet meteen, want ik was Time-out aan het lezen. Allereerst omdat ik het andere boek niet op mijn e-reader kon lezen, maar ook om eventuele inconsistenties met het verhaal van Rachel op te sporen. Ik was zo verdiept in het verhaal dat ik uiteindelijk pas om twaalf uur ging slapen, dus volgens mij is Time-out als boek wel geslaagd, als zelfs de auteur het niet weg kan leggen.

Wat is jouw favoriete bordspel?

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s). Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 🙂

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.