Day in the life #51 Vrijdag 5 mei 2023

Voor het dagverslag van deze maand reizen we terug naar het begin van de maand, toen ik nog in Bratislava was. Het leek me wel leuk om je meer over deze speciale dag te vertellen. Samen met Anna Laura ging ik die dag namelijk naar Wenen toe. In dit bericht vertel ik je meer over onze dag.

Ik heb van deze dag niet superveel foto’s gemaakt, omdat ik ook bezig was met vloggen (al ben ik erachter dat ik echt de slechtste reisvlogger ooit ben). Ik heb m’n vlogschema niet in m’n hoofd zitten, maar een dezer dagen komt de video met terugblik op mijn reis naar Bratislava en Wenen online (of die is al online gekomen, kan ook nog). Volgens mij zijn we deze dag rond zeven uur opgestaan en hebben ontbeten, zodat we vroeg de trein konden nemen naar Wenen. Toen we bij het station aankwamen kregen we echter te horen dat er vanaf dat station geen treinen naar Wenen gingen, dus moesten we alsnog met de bus naar het hoofdstation en kwamen we wat later aan.

We kwamen als eerste bij schloss Belvedere, waar we eerst door de tuin hebben gewandeld en daarna naar het schloss zelf. We zijn er niet in gegaan, maar hebben genoten van de architectuur en prachtige tuinen erbij.

Vervolgens gingen we naar een park waar een beeld van Mozart stond. Daar hebben we een poos gezeten, genietend van het mooie weer. We speelden ook een paar potjes Qwixx, die Anna Laura allemaal won (ik zat af en toe echt niet op te letten). In het park hebben we ook onze meegebrachte lunch opgegeten.

De rest van de middag hebben we door Wenen gelopen, allemaal gebouwen en architectuur bekeken. Het was heerlijk om daar samen een dag te zijn. Niet per se iets moeten, maar gewoon overal naar kijken en genieten van elkaars gezelschap. We zijn uiteraard ook nog in een boekwinkel geweest. Ze verkochten er allemaal Engelstalige boeken, dus dat was wel leuk (en ik heb een boek gekocht).

Nog twee belangrijke gebouwen. Links zie je de hoogste kerk van Oostenrijk (Domkirche St. Stephan) en rechts is de Karlskirche. In de Stephansdom zijn we nog in geweest, maar daar heb ik geen foto’s van gemaakt, dat vind ik altijd een beetje vreemd om te doen.

Rond vijf uur gingen we weer met de trein naar huis, nadat we op Wenen Centraal nog bij de HEMA zijn geweest 😉 In de trein hebben we vooral veel gelezen. Wat we ’s avonds gedaan hebben is me nu een raadsel. O ja, we hebben een film uitgezocht om zaterdagavond te kijken en het rustig aan gedaan.

Ben jij weleens in Wenen geweest?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

  1. Wenen is zo mooi, Bratislava overigens ook, maar anders. Ik ben meermaals in Wenen geweest en kan uren door de stad slenteren. Elke wijk is weer anders. Maar ook de musea zijn een bezoek waard. Waarschijnlijk ga ik dit jaar weer eens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.