Day in the life #52 Woensdag 4 oktober 2023

Na vier maanden afwezigheid is deze rubriek terug! In Day in the life deel ik een verslag van een dag uit mijn leven. Meestal laat ik mijn Instagramvolgers een datum kiezen, maar vandaag heb ik zelf een datum uitgekozen, omdat ik bang was dat ik het anders weer zou vergeten. Ik heb helaas niet zo heel veel foto’s, maar ik moest ook weer inkomen.

Stille tijd
Ik probeer mijn dagen te beginnen met een Bijbelstudie. Ik had net de vorige dag een Bijbelboek uitgelezen, dus door een randomizer werd er een nieuw boek voor me gekozen. Esther was aan de beurt en ik moet je eerlijk zeggen, daar baalde ik een beetje van. Dat verhaal ken ik inmiddels wel, dacht ik. Maar goed, ik besloot me erbij neer te leggen en las wat de ESV over dit boek te zeggen had. En ik werd behoorlijk verrast…
Een paar dagen ervoor had ik in het boek van Rachel Aaron gelezen over meer en beter schrijven, waarin ik iets belangrijks had ontdekt over verhaalstructuren. Zij schreef over de 3 act story structure (vertel ik je over een poosje nog meer over) en wat schetst mijn verbazing? Het Bijbelboek Esther is precies volgens die structuur geschreven! We hebben de introductie van een probleem (Act I), allerlei belangrijke acties (Act II) en een conclusie (ACT III). Dat vond ik wel bijzonder om te ontdekken!

Ontbijt & lego
Ik heb geen foto van mijn ontbijt gemaakt, maar terwijl ik mijn bordje teffpap ophad, heb ik gebouwd aan de Brick Bank van Lego. Een groot deel van mijn Legocollectie ga ik verkopen (heb ik inmiddels wellicht al verkocht) en deze hoort daar ook bij. Om te controleren of de set helemaal compleet was, moest ik hem opnieuw opbouwen (en de blokjes waren volledig uitgesorteerd) en daar hield ik me tijdens het ontbijt mee bezig.

Schrijfdag
Woensdag 4 oktober was een geslaagde schrijfdag. Omdat mijn ouders op vakantie waren, hoefden er geen boodschappen gehaald te worden (dat had ik maandag al gedaan) en ik heb eigenlijk de hele dag geschreven. Ik had net een dag ervoor besloten dat ik Project Snel helemaal om zou gooien en ik ben enthousiast aan de slag gegaan met de nieuwe hoofdstukindeling. Ook had ik recent ontdekt dat je tegenwoordig de Forest App zo kunt instellen dat hij alle apps blokkeert waar je niet op mag tijdens apparaatvrije tijd (in mijn geval Instagram, YouTube en meer afleidende apps). Dat werkte echt fantastisch. In combinatie met het Unplugged hours schema van Hannah Brencher is het een goede manier om (eindelijk) af te kicken van social media.

Trouwkaart & avondeten
De hele middag ben ik bezig geweest met het klaarmaken van mijn avondeten. Ik had namelijk maandag een sparerib gebonden in de Too Good Too Go bak (die ik uiteraard eerst in de vriezer heb gestopt) en ik heb ‘m zelf gemarineerd en heel langzaam gegaard. Terwijl ik daarmee bezig was, schreef ik ook gewoon en aan het eind van de middag heb ik met Anna Laura heen en weer geappt over de trouwkaart. Zij heeft de trouwkaart van Jaap en mij ontworpen (geloof me, het is prachtig geworden!) en er waren nog wat details die anders moesten. Bovenstaande foto is trouwens de sluitsticker voor de enveloppen. Gaaf hè?

Nog meer lego & het zwembad
Na het avondeten heb ik nog meer lego gebouwd, ondertussen luisterde ik een audioboek. Om kwart voor acht vertrok ik echter naar het zwembad (deze foto komt uit het archief, het was al veel donkerder toen ik aankwam). Sinds kort ga ik op woensdagavond naar aqua aerobics. Dat is ontstaan op vakantie, het hotel bood elke ochtend een aquagymles aan en dat bleek ik zo leuk te vinden dat ik zoiets ook thuis wilde gaan doen. Het bevalt me veel beter dan baantjes zwemmen en tot nu toe ga ik er wekelijks met veel plezier heen. Na de les heb ik snel gedoucht in het zwembad en naar huis gefietst. Daar heb ik me meteen klaargemaakt om te gaan slapen, want ik was heel erg moe.

Vind je het leuk dat de Day in the life rubriek weer terug is?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

6 Comments

  1. Ja,een leuke rubriek. En wat een mooie sticker voor je bruidskaarten. Misschien laat je ons de rest ook nog eens zien. Ben benieuwd. Overigens is dat Bijbelboek met IIg en IIh wel erg actueel. Succes met alles.

    1. Dankjewel voor deze lieve reactie. De rest van de kaart is in het bericht van vandaag (schrijflogboek oktober) te bewonderen, dat heb ik mede dankzij jouw reactie gedaan 🙂

    1. Oo, dat vind ik leuk om te horen. Ik hoop vanaf nu weer elke maand iets te posten en misschien dat ik in het nieuwe jaar de rubriek nog iets aanpas en vaker iets persoonlijks deel (als ‘vervanging’ van het vervolgverhaal)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.