Day in the life #56 Woensdag 13 maart 2024

Ik vergat weer eens dat ik eigenlijk een Day in the life deed en maakte niet zoveel foto’s, maar ik heb inmiddels ook geen tijd meer om alsnog een andere dag uit te kiezen voor het dagverslag, dus jullie doen het er maar mee. Ik koos voor woensdag 13 maart, de dag waarop het ook biddag voor gewas en arbeid was.

Kerk
Ik stond deze dag vroeg op, Jaap moet op dinsdag en woensdag altijd 6.15 uur weg en ik kan echt niet blijven liggen. Uiteindelijk was dat wel fijn, want zo kreeg ik voor kerktijd (halftien) nog wat gedaan, ik werkte aan het afronden van Geluk in het kwadraat. In onze gemeente waren die dag drie diensten, normaal gesproken zijn er op zondag vier (omdat we anders niet met z’n allen in één gebouw passen), dus het was bovengemiddeld druk in de kerk. Mijn vader was voor het eerst in ongeveer 10 jaar weer een keer mee naar de kerk, door een verandering in zijn medicijnen was dat mogelijk. Dat was behoorlijk speciaal, dus ik zat dan ook achterin bij mijn ouders.

Na de kerkdienst heb ik koffie gedronken bij mijn ouders (spa rood in mijn geval) en mijn jongste broer kwam ook met mijn neefje. Met m’n vader en broer heb ik nog een rondje gelopen en ik heb nog een poosje gekletst. Daarna ben ik doorgereden naar de Welkoop (niet verwarren met de Wedloop). Ik was expres met de auto naar mijn ouders gegaan, zodat ik moestuinbenodigdheden kon ophalen. We hadden al een aantal zakjes met zaadjes liggen en ik wilde hier echt aan beginnen. Het leek me wel toepasselijk omdat op biddag te doen

Tuin
Ik pakte onze tuin aan, ruimde troepjes op die her en der verspreid lagen en vond een nieuwe stallingsplek voor de fietsen. Ook zette ik de tuintafel in elkaar die al die tijd aan de zijkant van ons huis lag. Samen met de stoelen was het een cadeautje van mijn oudste broer (hij werkt op een vakantiepark en de tuinset ging anders naar de stort, maar was nog helemaal prima). Ook zaaide ik wat plantjes, broccoli, tomaten en paprika in een tray wat nu nog binnen staat en Tijm en Munt voor bakken buiten. Het was heel leuk om te doen en ik had de focus niet voor schrijfwerk, dus het was ook weleens lekker om eens met iets anders bezig te zijn. De balans tussen werk en ontspanning is nog steeds weleens zoeken.

Er landde een duif op onze schuttingrand en dat was superschattig, het was volgens mij een tamme duif, want hij bleef heel rustig zitten toen ik dichterbij kwam om een foto te maken.

Avond
In de avond maakte ik een foto van mijn Current Read voor het Instagram account van De eindeloze boekenkast. Dat was Jo, van Femke Meijboom. Jaap ging naar de kerk, maar ik was behoorlijk moe en niet helemaal fit, dus besloot thuis de dienst mee te beleven.

We gingen volgens mij redelijk op tijd naar bed, dat krijg je ervan als je ’s morgens zo vroeg opstaat en dat was alles wat ik van 13 maart herinner 😉

Weet jij nog wat je 13 maart deed?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

8 Comments

  1. Leuk verslag. Ik was op de 13e met onze poes bij de dierenarts en niet zo tevreden met de arts, die we hadden. Dus heb ik verder nog wat naar andere artsen gegoogld

    1. Hè, vervelend dat je met de poes naar de dierenarts moest en dat-ie dan ook nog eens niet goed was. Heb je inmiddels een andere gevonden?

      1. Ja, gelukkig wel en die is beter. Heeft ook het probleem verholpen. En dat terwijl die eerste dierenarts “vogeltje” op z’n zwitsers heette. Had toch gepast. Maar nee.

  2. Oooh,wat leuk weer, een niewe day in the life!:) En wat grappig, een eigen moestuin, leuk idee! Mijn 13 maart was wel leuk (als ik de fotos in mn galerij moet geloven haha) ik had vrij vanwege biddag dus ik ging naar een vriendin en samen gingen we iets bakken en nog bullet journalen en savonds naar de kerk dus dat was wel een fijne dag!

    1. Ja, ik hoop dat de moestuin een goed idee is. Er komen wel wat plantjes omhoog, dus wie weet, word ik nog een echte moestuinboerin met eten uit eigen tuin. Jouw 13 maart klinkt als een leuke en fijne dag zo. Handig dat zo’n fotogalerij je helpt herinneren bij wat je allemaal gedaan hebt 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.