Fun facts #64 Nog 7 leuke weetjes over No worries

Vorige week deelde ik zeven leuke weetjes over mijn elfde boekenkindje, No worries. Ik beloofde ook al dat ik deze week nog zeven weetjes zou delen, maar dan weetjes die ingaan op de inhoud van het verhaal. Omdat die boek best wel persoonlijk is, zit er flink wat overlap met mijn eigen leven in en moest ik echt keuzes maken welke weetjes ik wel zou delen en welke niet.

 1. Allereerst het gesprek dat Rachel met haar mentor heeft, zo’n soortgelijk gesprek heb ik ook met een van mijn begeleiders op de lerarenopleiding gehad. Hij vroeg zich af waarom ik niet op mezelf ging wonen, terwijl ik niet lang daarvoor had uitgelegd dat mijn vader regelmatig mantelzorg nodig heeft. Uiteraard heb ik in het boek mijn eigen draai eraan gegeven en laat ik Rachel zwijgen over haar thuissituatie.
 2. Het pannenkoekenfestijn: ik herinner me nog dat ik een mailtje van Froukje terugkreeg waarin stond dat de corrector 18 keer het woord pannenkoek(en) op de twee of drie bladzijdes die de scène beslaat, had gezien. Of dat wat minder kon. Dat kon zeker! En nog iets over die pannenkoeken, net als Thomas vindt Jaap de combinatie spek, kaas en stroop geen beleg voor deze lekkernij.
 3. De woorden van Rachels vader, mijn zit is op, zijn woorden die ik maar al te vaak gehoord heb, vroeger aan tafel. Maaltijden duurden bij ons nooit lang, gewoon omdat mijn vader dat niet volhield. Sinds ik getrouwd ben met Jaap, zit ik vaak langer aan tafel, omdat we nog een poos napraten. Dat komt misschien ook omdat we niet iedere avond samen eten, dus de avonden dat het wel zo is, nemen we het ervan.
 4. Rachel leest een dagboekstukje over geld en daar is ze best wel gefrustreerd over, omdat ze weinig te besteden heeft. Dat is ook gebaseerd op een van mijn eigen ervaringen. Mijn studiekosten moest ik ook zelf betalen en daar kwamen regelmatig buitenlandreizen bij (in totaal moest ik 4x naar Engeland, 3x voor een taalschool en 1x voor een stage) die grotendeels voor eigen rekening waren. Toen las ik een Bijbels dagboek en daar ging het de hele maand mei over geld. Op een gegeven moment was ik het zo zat, dat ik die stukjes oversloeg, want ze pasten niet bij mij. Later bleek dat mijn huidige dominee die stukjes voor dat dagboek heeft geschreven … oeps.
 5. En ja, dat stuk over Rachel die wakker wordt van een klap en haar vader onderaan de trap vindt: ook rechtstreeks uit mijn leven. Mijn situatie was wel anders, omdat ik de enige was die op dat moment nog thuis woonde. Mijn moeder was niet aan het werk, maar is slechthorend en hoort als haar gehoorapparaten uit zijn vrijwel niks. Ik heb wel mijn moeder wakker gemaakt in die situatie. De oorzaak was ook hetzelfde als bij de vader van Rachel.
 6. En hoe kan het ook anders, ook de situatie met Rachels blackout bij een tentamen is op mij van toepassing. De nacht nadat mijn vader was gevallen, had ik ook een tentamen en ik wist bijna niks meer.
 7. Tot slot een verzameling fun facts over Rachels reis naar Cambridge:
  *Ik ben twee keer in Cambridge geweest en de eerste keer zat ik ook bij een Indiase familie in huis, dat waren heel lieve mensen.
  *De tweede keer in Cambridge zat ik in een heel smerig gastgezin en dat was ook ver bij de leslocatie vandaan, omdat het heerlijk weer was, besloot ik met mijn kamergenootje ook iedere dag te lopen en zo een paar pond per dag uit te sparen op een buskaart.
  *Die paar pond gaf ik uit aan Cadburry chocolade met snoepjes, mijn lievelingssnack destijds. Volgens mij zijn die repen niet glutenvrij, dus toen ik eenmaal mijn coeliakiediagnose had, kon ik het niet meer kopen.
  *Tijdens een van mijn studiereizen (niet in Cambridge, maar Londen) heb ik ook een soort van ‘ruzie’ gehad met een studiegenootje. Mijn vader werd die dag geopereerd en ik had nog steeds niets van hem gehoord, dus ik was een beetje afwezig. Daardoor luisterde ik niet toen ze iets aan me vroeg en ze reageerde vervolgens heel kattig. Toen ben ik in tranen uitgebarsten en ze keek me toen heel gek aan. Dat speelde er dus.

Wat is jouw lievelingsbeleg op pannenkoeken? Bij mij nog steeds stroop, spek en kaas (die combinatie), maar tegenwoordig eet ik ze ook vaak met Golden Syrup, echt veel lekkerder nog dan stroop (maar dan weer niet te combineren met kaas en spek :-P)

Liefs,

Mirjam

PS: Zoals beloofd, een overzicht met alle fun facts berichten:

De opdracht deel 1 | deel 2 // Lijmen deel 1 | deel 2 // Chaos deel 1 | deel 2 // Vrije val deel 1 | deel 2 // Time-out deel 1 | deel 2 | deel 3 // Help! Mam is verliefd deel 1 | deel 2 // Yes! Papa gaat trouwen deel 1 | deel 2 // No fear deel 1 | deel 2 // Help! Herrie in huis deel 1 | deel 2 // Wow! Ons huis is vol deel 1 | deel 2

Kom me volgen op social media

6 Comments

 1. Wat grappig om te lezen! Je nieuwe website is trouwens supermooi geworden! Ik lust alleen maar pannenkoeken met suiker, ik ben een beetje van wat de boer niet kent dat eet hij niet ????

  1. Dankjewel voor het compliment 🙂 Ik ben zelf ook blij met hoe de website is geworden. Pannenkoeken met suiker zijn ook lekker, maar wie weet … als je eens in een gekke bui bent kun je iets anders proberen… 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.