Nieuws #10 Publicatie ‘De liefdesformule’ boek 2

Yes! Te midden van het sombere, grijze weer in februari (op moment van schrijven tenminste, maar volgens Weeronline zag het er de komende tijd niet veel beter uit) breng ik je het tweede deel van mijn serie over Eline Snel. Een kans op romantiek is vanaf dit moment beschikbaar via Kobo!

Flaptekst
Na haar breuk met Daniël, dacht Eline dat haar kans op romantiek verkeken was, maar niets is minder waar. Michel is knap, charmant en neemt haar graag mee uit. Tegelijkertijd laat hij niet veel over zijn persoonlijke leven los, wat het voor Eline moeilijk maakt om duidelijkheid te krijgen over haar gevoelens voor hem.
Ook maakt Eline zich grote zorgen om haar mentorleerling Noa. Ze lijkt zichzelf steeds meer af te sluiten voor de groep en haar cijfers kelderen. Is het verdriet om haar overleden oma, of heeft Noa grotere problemen?

Cover
Uiteraard heb ik de cover met Canva gemaakt en ik ben in dezelfde stijl gebleven als het eerste deel, met het enige verschil dat er nu twee personen staan afgebeeld op de cover: Eline en haar love interest… Het derde deel is ook min of meer in deze stijl, maar het duurt nog een maand voordat die verschijnt.

Thematiek
Net als het vorige boek, staat deze in de categorie fictie voor volwassenen, maar ik heb er wel op gelet dat jongeren het ook zouden kunnen lezen. Nu is de thematiek van dit boek wat heftiger dan het eerste deel, maar het leven is nu niet alleen maar feest en zo nu en dan moeten de rauwe kanten ook beschreven worden, ook in feelgood verhalen.

Christelijk?
In een van de reviews onder Vereenvoudigde breuk (wel 5 sterren) vroeg iemand zich af hoe het kon dat dit boek niet christelijk was en wat er met mij gebeurd was. Op Instagram heb ik daar al een korte reactie op gegeven en ik hoop binnenkort een wat uitgebreider bericht te schrijven, maar zoals ik bij het verschijnen van deel 1 al schreef: Het boek is ‘neutraal’, om het zo maar te noemen. Er komt geen christelijke boodschap in naar voren en ook het geloof komt niet ter sprake. Om het in de woorden van Tim Keller te zeggen: “Sommige mensen zien het evangelie als iets wat voortdurend ‘in beeld’ moet zijn in ons werk. Dat zou betekenen dat christelijke musici christelijke muziek moeten spelen, christelijke schrijvers verhalen over bekering en christelijke zakenlijden moeten werken voor bedrijven die christelijke producten maken en diensten aan christelijke klanten leveren. Ja, sommige christenen doen er op deze terreinen soms goed aan om zulke dingen te doen, maar het is fout om te denken dat de christelijke wereldbeschouwing alleen aan de orde is, als wij bezig zijn met zulke overduidelijke christelijke activiteiten.”

Mijn conclusie: Een loodgieter die christen is, hoeft niet alleen maar christelijke klanten te helpen, zo hoef ik niet alleen maar boeken voor christelijke mensen te schrijven, met een overduidelijk christelijk thema.

Waar kan ik het boek kopen?
Je koopt Een kans op romantiek via de Koboshop, voor de prijs van een kop koffie (al ben ik afgekickt van cafeïne, dus ik koop er iets anders van): €2,99. En nog meer goed nieuws: het slotdeel (waarvan de titel nog heel even geheim blijft), verschijnt op 18 maart 2024!

Veel plezier bij het lezen van Een kans op romantiek!

Liefs,

Mirjam


Kom me volgen op social media

6 Comments

  1. Leuk. En met jouw idee van de christelijke boodschap in je boeken, ben ik het helemaal mee eens. Voor wie is die boodschap überhaupt bedoeld? Dat je met de inhoud rekening met je doelgroep houdt, lijkt me logisch. Overigens maakt het uit welke loodgieter een lekkende leiding repareert? Ik ben blij als het gerepareerd is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.