Friday Fun #8 My writing life

Via verschillende social media kom ik regelmatig leuke afbeeldingen tegen over het schrijven. Vandaag eentje die de innerlijke struggles van een schrijver goed weergeeft (en dus ook die van mij). Hieronder babbel ik er op los over mijn schrijfleven.

De actually writing is een nog vrij groot percentage, er zijn ook plaatjes waar dit nog kleiner is. Maar ik denk dat dit wel ongeveer weergeeft hoe ik erin sta. Ongeveer de helft van de tijd zit ik mij druk te maken of ik wel goed genoeg ben. Op zich zouden die 3 uitgegeven boeken en vierde in de planning genoeg moeten zijn, toch? Toch denk ik er vaak aan, maar zolang het me niet in een negatieve spiraal duwt maakt het me ook niet uit. Dan daagt het me juist uit om mijn schrijfskill te blijven verbeteren.

Ik merk dat, sinds het schrijven een groter onderdeel van mijn leven is geworden, ik regelmatig uitstelgedrag vertoon. Dan zijn er genoeg redenen om vandaag niet te schrijven. Als het bijvoorbeeld erg warm is, of omdat ik moe ben (hoewel dat vaak wel z’n redenen heeft en ik gewoon naar mijn lichaam moet luisteren) of omdat ik vind dat ik al genoeg gedaan heb. Dat is trouwens best lastig. Als je voor een baas werkt, zijn er gewoon een bepaald aantal uren afgesproken dat je werkt. Maar wanneer heb je nu genoeg geschreven? Daar moet ik nog een balans in vinden.

Het reading & editing stukje zou ook wel iets groter hebben gemogen in mijn schrijfleven. Het kost me echt veel moeite om mezelf te zetten tot herschrijven. Soms weet ik ook gewoon echt dat iets anders moet, maar ik heb er gewoon geen zin in.

Ik ben bijna nooit boos op de karakters omdat ze me niet gehoorzamen. Zijn zijn gelukkig bijna altijd lief en gehoorzamen me wel. Behalve Maurits uit Lijmen en Chaos, die gaat nogal graag zijn eigen gang. Maar uiteindelijk zorgt het voor leuke verhaallijnen, dus mij hoor je niet klagen.

Heel soms vergelijk ik mijzelf met andere schrijvers, maar dan alleen als ik in een soort dip zit. Ik geloof namelijk dat iedere schrijver uniek is en zijn of haar eigen (mooie) verhaal vertelt. Graag laat ik me inspireren door hen in het besef dat ik er ook mag zijn met mijn schrijfstijl. Dit is echt iets waarin ik het afgelopen jaar gegroeid ben 🙂

Er is nog een categorie waar ik mij veel mee bezig houd die niet op het plaatje staat en dat is social media, de afgelopen tijd maak ik veel gebruik van Instagram en ik zit zeker een kwartier tot halfuur per dag foto’s van anderen te bekijken en te liken. Ook besteed ik aandacht aan de planning en het maken van de foto’s op mijn eigen profiel. Het is natuurlijk niet echt schrijven, maar het heeft er wel mee te maken. Gelukkig vind ik het erg leuk om te doen.

Laat je me weten in een comment wat je van dit bericht vond?

Liefs,

Mirjam

1 reactie

  1. Heel herkenbaar! Gek dat toch eigenlijk hè dat we als schrijvers blijven twijfelen over ons eigen kunnen, ook als er al meerdere dingen gepubliceerd zijn. Waarschijnlijk gaat dat nooit over…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: