Schrijflogboek #8 Juli 2018

Ik kan het bijna niet geloven, maar het is al augustus! Juli was een maand met hoogtepunten en dieptepunten, maar gelukkig qua schrijven een groot hoogtepunt. Lees snel mee in deze post waar ik aan gewerkt heb en wat de hoogtepunten van de afgelopen maand waren.

Zoals altijd kun je per categorie lezen hoeveel tijd ik er aan besteed heb. Daarna volgt er een lijstje met hoogtepunten en ik sluit af met het totaal, waarin je kunt zien of ik deze maand een recordtijd heb gehaald met schrijven.

Brainstorm – 210 minuten

Zeker de laatste twee weken van juli heb ik veel nieuwe schrijfinspiratie opgedaan. Ik heb inmiddels een aardig stapeltje verhaalideetjes liggen, dus voorlopig ben ik niet uitgeschreven en kunnen jullie nog genoeg van mij lezen.

Vrije val – 215 minuten

Vorige maand schreef ik al dat ik nog niet helemaal tevreden was met de herziene versie van Vrije val. Het herzien heb ik de afgelopen maand afgerond en nu gaat mijn redacteur er weer naar kijken. Heerlijk om een project af te ronden en weer verder te kunnen met iets anders.

Blog – 260 minuten

Ik schreef afgelopen maand aardig wat blogs voor september en plande weer het een en ander in. De content voor mijn blog voor dit jaar is min of meer rond, ik hoef nu alleen nog maar de berichten daadwerkelijk te schrijven. Ook ben ik bezig met het opzetten van een project voor volgend jaar. Dan wil ik ook eens per maand op donderdag een blogbericht gaan schrijven. Kleine spoiler: het heeft met lezen en reizen te maken.

Writing prompts – 430 minuten

In juni voltooide ik mijn eerste writing prompt challenge. Dit heb ik voortgezet in juli. Omdat ik hier zoveel inspiratie van krijg en het een goede schrijfoefening is, wil ik dit de rest van het jaar blijven doen. Ik zit er ook over te denken om vanaf januari 2019 mijn eigen writing prompt challenge te maken en die ook via mijn blog te delen.

Bergen van chaos – 570 minuten

Aan dit project hebben mijn broer en ik de afgelopen maand wat minder gewerkt. De eerste twee maandagen konden we nog wel overleggen, maar later vertrok ik natuurlijk naar Engeland. Ik denk er wel veel over en maak aantekeningen, maar ik denk dat we eind augustus/begin september de draad weer echt gaan oppakken. Toch valt het me niet tegen wat we er aan gedaan hebben.

‘Maar wat nu?’ – 1285 minuten

In maart schreef ik dat ik begonnen was aan verhaal nummer 5, waarvan de werktitel Maar wat nu? is. Later onthulde ik dat dit een vervolg is op Chaos. Ik heb nog geen betere titel bedacht, dus we houden het maar bij deze werktitel. De afgelopen dagen heb ik er heel veel aan geschreven. Op 6 of 7 hoofdstukken na is dit verhaal af. Ik vind het zelf echt fantastisch om weer over Lynn, Nikki en Maurits te schrijven en ik hoop dat jullie het ook leuk gaan vinden om weer over hen te lezen!

Overig – 400 minuten

Bloggen voor Puntuit over mijn ervaringen in Engeland, de LOI cursus en random schrijfsels vallen allemaal onder deze categorie. De leukste hieruit vind ik nog wel een aantal scenes uit Chaos die ik geschreven heb vanuit het perspectief van iemand anders. Wellicht dat ik volgend jaar, als mijn vijfde boek is uitgekomen, deze schrijfsels kan delen op mijn blog, zodat jullie er ook van kunnen genieten.

Hoogtepunten

Voordat ik het totaal aantal uren ga onthullen eerst een paar hoogtepunten van de afgelopen maand:

  • Ik schreef vier blogs voor Puntuit over mijn avonturen in Engeland. Er komen er nog een paar aan deze maand. Via deze link kun je mijn vijfde blog (geschreven in augustus) lezen en vind je links naar de andere vier.
  • Op 6 juli gaf iemand de 50e reactie op mijn blog.
  • Op 25 juli behaalde ik een van mijn social media jaardoelen voor mijn schrijfactiviteiten: 250 volgers op Instagram.

Totaal + vooruitblik augustus

Zoals ik wel vaker verteld heb is rekenen niet mijn sterkste kant, maar mijn telefoon is er gelukkig wel heel erg goed in. In totaal schreef ik in juli 3370 minuten, wat neerkomt op 56 uur en 10 minuten. Mijn record was 48 uur (maart 2018), maar nu hebben we dus een nieuw record. Of ik er in augustus overheen ga? Ik hoop het wel! Ik moet nog een aantal hoofdstukken schrijven aan Maar wat nu? en dat wil ik graag deze maand afronden. Ik blijf nog tot 16 augustus in Engeland, als ik daarna thuis kom, begint het schrijfleven echt, dus ik denk dat ik in augustus wel een nieuw record ga vestigen. Wat denk jij?

Liefs,

Mirjam

 

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.