Friends 4-ever // Hoofdstuk 107 // Eva

Herinner je de bizarre gebeurtenis van vorige week nog? Heb je geen idee waar ik het over heb, lees dan hier het hoofdstuk terug. Vandaag lees je meer over Eva. Zij heeft een tijdje geleden haar ruzie met Stan bijgelegd, maar hoe gaat het nu verder in hun relatie? Je leest het vandaag!

‘Ga je uit school met me mee?’ Stan was naast haar komen lopen en had zijn arm om haar heen geslagen. ‘Je bent al heel lang niet meer bij mij thuis geweest.’
Zijn vraag bleef een tijdje in de lucht hangen. Het was waar, ze was al een tijd niet meer bij Stan thuis geweest. Sinds hun ruzie niet meer. Het knaagde nog steeds aan haar, ondanks dat ze er goede gesprekken over hadden gehad.
‘Het gaat beter,’ vertelde Stan. Hij liet zijn stem dalen en ging verder. ‘Mijn vader komt vanaf vandaag weer thuis wonen, dus vanavond eten we zelfgemaakte pizza. Je weet zelf hoe goed mijn moeder is in pizza’s maken.’
Dat was waar, Stans moeder maakte echt geweldige pizza’s, beter dan de pizzeria. Maar waarom had hij niet eerder verteld dat zijn vader weer thuis kwam wonen? Pas had hij verteld dat zijn ouders therapie volgden en dat het langzamerhand weer beter ging, maar kennelijk ging het nu met enorme stappen.
‘Hoelang weet je dat al?’ informeerde Eva voorzichtig. ‘Dat hij … dat hij weer thuis komt wonen.’
‘M’n moeder vertelde het gisteravond,’ was zijn antwoord. ‘Ik was net zo verbaasd als jij. Ik vroeg me af of het niet te vroeg was, maar ze denken zelf van niet.’
Eva glimlachte. ‘Ze zullen het zelf wel het beste kunnen inschatten.’
‘Daar heb je gelijk in,’ stemde Stan met haar in. ‘Maar mijn vraag heb je nog steeds niet beantwoord. Ga je uit school met me mee en eet je vanavond bij ons?’
‘Als je ouders het goedvinden,’ zei Eva wat aarzelend. Wat als Stans ouders liever de avond met hun gezin wilden doorbrengen?
‘Natuurlijk! Mijn moeder stelde het zelfs voor. Je hoort er helemaal bij, Eef!’
Eva voelde dat ze een kleur kreeg. Ze had dan al ruim een jaar een relatie met Stan, soms kon ze het zelf nauwelijks geloven.
De bel ging als teken dat de pauze voorbij was.
‘Wat hebben we nu eigenlijk?’ informeerde Stan.
‘Engels,’ wist Eva. ‘En daarna geschiedenis.’
‘Yes! Twee uur met jou in hetzelfde lokaal. Ik mis je altijd als je bij Frans of wiskunde zit.’
Eva grinnikte. ‘Je doet echt alsof je geen minuut zonder me kan.’
‘Dat kan ik ook niet,’ zei Stan met veel gevoel voor drama en hij drukte een kus op haar wang.
‘Hé, stop eens met dat gezoen!’ Liam kwam naast hen lopen en keek hen quasi afkeurend aan. ‘Jullie doen zo verliefd, hier wordt de hele school misselijk van.’
‘Beter dan dat we ruzie hebben, toch?’ merkte Eva liefjes op.
Liam zweeg meteen. Stan had haar toevertrouwd dat Liam zich echt zorgen had gemaakt tijdens zijn verblijf in Berlijn en dat hij erg blij was om te zien dat ze het weer bij hadden gelegd. Net als haar vriendinnen trouwens. Eva keek om zich heen of ze hen zag. Ja, daar liepen Norah en Marit, druk kletsend. Maar waar was Lily? Bracht ze haar pauze door met Aron? Dat was dan al de derde keer deze week! Wanneer zouden die twee eindelijk verkering krijgen? Het was voor iedereen inmiddels wel duidelijk dat ze wat voor elkaar voelden, maar als Eva ernaar vroeg kreeg ze van Lily steevast te horen dat ze “gewoon vrienden” waren en dat ze er liever niet over praatte omdat ze geen hoop wilde koesteren.
Voorzichtig maakte Eva zich los van Stan en liep naar Norah en Marit toe. ‘Waar is Lily?’ informeerde ze, in de hoop dat de meiden haar vermoeden zouden bevestigen.
‘In het tekenlokaal,’ wist Norah. ‘Ze had corvee en wilde volgens mij in alle rust haar schetsen van vandaag afmaken.’
‘Hè … wat balen. Ik hoopte dat ze met Aron op stap was,’ grinnikte Eva.
‘Aron bleef wel hangen in het lokaal, dus het zou zomaar kunnen dat ze dat gecombineerd heeft,’ grinnikte Norah. ‘Echt … wanneer die twee nu eindelijk eens snappen dat ze verliefd zijn op elkaar…’
‘Dat was precies wat ik me net ook al afvroeg,’ knikte Eva.
‘Ik snap niet waarom Lily daar nog aan twijfelt,’ vervolgde Norah.
‘Ik wel,’ zei Marit zacht. ‘Vorig jaar in Engeland trok Aron ook veel met haar op en ook de dagen erna. Weten jullie nog hoe Lily zich voelde nadat ze ontdekte dat hij en Hester verkering hadden? Ik denk dat ze bang is voor een herhaling daarvan.’
Eva dacht er even over na, dat klonk wel heel logisch en verklaarde ook waarom Lily het steeds had over valse hoop.
‘In Berlijn heb ik het er met Kyle over gehad,’ ging Marit verder. ‘Maar hij wist ook niet precies hoe het zat bij Aron. Dus misschien moeten we Lily ook niet te veel pushen.’
‘Een week geleden zou ik het helemaal met je eens geweest zijn,’ zei Norah. ‘Maar we hebben allemaal gezien hoe Aron reageerde op Corné. Zonder aarzelen sloeg hij zijn arm om haar heen en gaf zelfs een kus op haar hoofd. Dat doet een jongen die niet verliefd is écht niet, daar geloof ik helemaal niks van.’
Eva vond het ook moeilijk om te geloven.
‘Bovendien,’ grijnsde Norah. ‘Heb ik Aron zelf een beetje gepusht om werk van Lily te maken, volgens mij is hij daar hard mee bezig.’
‘Echt?’
Norah grinnikte. ‘Nadat jij die foto had laten zien, Marit, kon ik niet anders. Hij appte me een week of twee geleden over Corné, of Lily nog wat van hem gehoord had. Ik weet niet meer precies hoe het ging, maar toen besloot ik dat ze wel lang genoeg om elkaar heen gedraaid hebben. Het schiet alleen nog steeds niet op voor m’n gevoel.’
Dat was Eva helemaal met haar eens.
‘Geef ze de tijd,’ merkte Marit wijs op. ‘Lily is al … twee jaar verliefd op Aron? Als je die tijd met Corné even niet meetelt.’
‘Toen was ze ook verliefd op Aron,’ dacht Norah. ‘Al durft ze dat nog steeds niet toe te geven. Maar ik denk inderdaad dat het zo’n twee jaar is, al gaat het hard richting de drie jaar.’
‘Nou … dan maken die paar weken ook niet zo veel uit,’ vond Marit. ‘Het komt echt wel goed, meiden! Wedden dat we in de zomervakantie met z’n achten kunnen afspreken?!’
‘Komt James dan weer naar Nederland?’ wilde Eva weten.
Marit knikte. ‘Drie weken, volgens mij vanaf de tweede week van onze vakantie. En dan ga ik twee weken naar Engeland toe. Hopelijk komt dat ook een beetje uit met jullie vakanties.’
‘En met die van Ethan, Stan en Aron natuurlijk,’ grinnikte Norah. ‘We hebben dan wel een extra persoon om rekening mee te houden.’
‘Dat komt vast goed!’ lachte Eva. ‘Volgens mij gaan wij ook in de laatste twee of drie weken op vakantie en Stan mag dit jaar met ons mee.’
‘Gaan jullie weer naar je oom en tante?’
Eva schudde haar hoofd. ‘Nee, zo’n vakantie doen we maar eens in de twee of drie jaar. We gaan dit jaar naar Italië.’
‘Ook heel tof!’ vond Norah. ‘Weet je … ik krijg opeens een fantastisch idee. Zullen we met z’n vieren een week of een midweek op vakantie gaan in Nederland?’
‘Wauw! Dat is echt een geweldig idee,’ zei Eva enthousiast.
‘Zullen we vanmiddag afspreken om te kijken wat er mogelijk is? Het kan wel bij mij thuis, bijna iedereen is weg.’
‘Ai, ik kan vanmiddag niet,’ vertelde Eva. ‘Ik ga bij Stan eten.’ Snel sloot ze haar mond weer, ze had bijna het goede nieuws met Norah en Marit gedeeld, maar omdat die niets wisten van Stans thuissituatie was dat alleen maar erg ingewikkeld. ‘Maar vanavond om een uur of acht?’
‘Ik vind het prima,’ zei Marit.
‘Ik ook, nu alleen maar hopen dat Lily geen date met Aron heeft gepland,’ grapte Norah. ‘Al kan ik me dat toch ook weer niet voorstellen.’

Wat denk jij, zou Lily een date met Aron hebben?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

  1. Jaa, ik denk van wel!!! Superleuk hoofdstuk weer en fijn dat het weer goed gaat tussen de ouders van Stan! Hopelijk gaat het niet lang meer duren voordat Lily en Aron verkering hebben 😉

    1. Ja hè, dat vond ik zelf ook wel fijn om te kunnen schrijven 😉 Tja… Aron en Lily… dat blijft nog even een verrassing hoe het afloopt.

  2. Ik hoop het natuurlijk wel, maar het kan ook makkelijk dat die date niet vanavond is. Eindelijk wat schot in de zaak!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: