Fun facts #12 Het project met Marco

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik al lange tijd met mijn broer Marco aan een schrijfproject werk. In oktober 2017 besloten wij de krachten te bundelen en samen een fantasy/adventure serie te schrijven. Vandaag licht ik een tipje van de sluier op en vertel ik een aantal fun facts over het schrijversduo M.A. Sailor 😉

  1. Het begon dus allemaal in oktober 2017. Mijn broer en ik houden allebei enorm van lezen en zijn beiden fan van het fantasy/adventure genre. Ik wilde al langere tijd een fantasy serie schrijven en mijn broer had zelf ook wat ideeën in zijn hoofd. Daarom besloten we om samen te gaan werken en te zien waar het zou eindigen. In het begin waren we er niet zo open over, uit angst dat dit idee slechts een bevlieging was en we er na een paar maanden al niets meer mee zouden doen. Dat bleek echter niet het geval, dus onthulde ik in juni 2018 iets over dit project op de radio. In het begin waren we echt nog heel erg zoekende naar wat werkte en wat niet. Intussen hebben we daar duidelijkere afspraken over, maar we ontdekken ook nog steeds nieuwe dingen.
  2. De globale plotlijn staat vast. Zoals het er nu uitziet gaat de serie uit 5 boeken bestaan, maar er is ruimte voor een eventueel zesde boek. Dit klinkt allemaal nog super ver weg, want het eerste boek is nog niet eens af. Daar hebben we echter wel een gedetailleerdere plotlijn van en inmiddels zijn er een aantal hoofdstukken geschreven.
  3. Over de taakverdeling hoefden we niet lang na te denken. Toen we begonnen waren er 2 boeken van mij verschenen en werkte ik hard aan nummer 3 en 4. Ik zou het echte schrijfwerk voor mijn rekening nemen, terwijl Marco zich meer bezig zou houden met het artwork. Hij tekent kaarten van landen, plattegronden van steden en nog veel meer. Samen houden we ons echter bezig wel bezig met het verzinnen van de verhaallijn en gebeurtenissen.
  4. Zoals ik bij punt 1 al schreef, zijn we lange tijd op zoek geweest naar wat het beste werkte en ontdekken we ook steeds nieuwe dingen. Zoals de spraakrecorder. Tijdens onze vergaderingen praten we elkaar bij over de updates, Marco zorgt dat hij de geschreven tekst gelezen heeft en ik bekijk zijn artwork. Door die besprekingen ontstaan vaak de prachtigste ideeën. Op een gegeven moment merkten we echter dat we ze nogal vaak vergaten. Een paar weken terug kwam ik opeens op het lumineuze idee om onze besprekingen op te nemen via de spraakrecorder. Later luisteren we het terug en maken aantekeningen. In het begin was het een beetje gek, maar nu hebben we niet eens in de gaten dat de spraakrecorder aanstaat.
  5. M. A. Sailor, dat is de naam waaronder we onze boeken willen publiceren. Op dit moment schrijf ik nog wel in het Nederlands, maar het is de bedoeling dat we uiteindelijk op zoek gaan naar een Engelse uitgever. Schippers is geen naam die het erg lekker doet in het buitenland, dus hebben we gekozen voor de naam Sailor. Omdat allebei onze namen met een M. beginnen, was de eerste letter niet zo moeilijk. De namen van onze ouders beginnen allebei met een A, dus ook over de tweede letter hoefden we niet lang na te denken. Misschien is het een beetje voorbarig dat we hier al over nagedacht hebben, maar het was gewoon erg leuk om te verzinnen.

Terwijl ik dit artikel schreef, bedacht ik me nog veel meer dingen die ik zou kunnen delen, dus wie weet zal ik over een tijdje nog meer over dit project vertellen. Ook kun je iedere maand lezen over de voortgang in mijn posts met logboeken.

Met wie zou jij graag een boek schrijven?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

    1. Ja, het is echt een van de leukste dingen die ik de afgelopen anderhalf jaar heb gedaan. Dank je wel voor je leuke reactie 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: