Fun facts #27 7 weetjes over het vervolgverhaal: Friends 4-ever

Tot nu toe heb ik van alle boeken die ik heb geschreven wat grappige feitjes gedeeld. Dat is natuurlijk leuk als je de boeken hebt gelezen, maar als je de verhalen niet kent is het vast minder interessant. Maar … vandaag deel ik 7 fun facts van een verhaal dat iedere lezer van mijn blog kan lezen: het wekelijkse vervolgverhaal!

Voor zover ik weet heb ik geen van deze feitjes eerder op Instagram of andere sociale media gedeeld. Geniet ervan!

  • De avonturen van de meiden zijn eigenlijk een ode aan mijn middelbareschooltijd. Hoewel ik genoeg schaamtevolle momenten heb gekend en het ook echt niet altijd even leuk was op school, heb ik verrassend veel goede herinneringen aan de tijd in de bovenbouw van het VWO.
  • Omdat het een ode is aan mijn middelbareschooltijd, heb ik mijn dagboeken er ook eens bij gepakt. Op 27 november 2008 begon ik namelijk met dagboekschrijven, toen ik net een paar maanden in de vierde klas zat. Sommige gebeurtenissen in het verhaal komen er letterlijk uit (bijvoorbeeld wat er met Lily en Marit gebeurt in dit hoofdstuk).
  • Ik vind Marit het lastigste personage om over te schrijven. Ze is een heel andere tiener dan ik was, terwijl we toch wat dingen gemeen hebben.
  • Elk personage heeft wel iets van mij in zich. Norah wil bijvoorbeeld al heel lang op pianoles (hier ga je in de volgende hoofdstukken nog meer over lezen). Lily is, net als ik, gepest op de basisschool. Daarnaast was mijn dramaqueen gehalte op de middelbare school ongeveer net zo groot als dat van Lily, zeker als het om verliefdheden gaat. Eva heeft een YouTubekanaal, net als ik, al moet dat van haar een geheim blijven. En Marit en ik schrijven allebei graag verhalen.
  • Eigenlijk wilde ik al bij de start van mijn blog een wekelijks vervolgverhaal delen, maar destijds had ik er helemaal geen tijd of mogelijkheden voor. Achteraf gezien is het denk ik ook het goede moment geweest om hier in januari 2020 mee te beginnen.
  • Tot nu toe telt het vervolgverhaal 31.592 woorden (de gepubliceerde hoofdstukken, dus tot en met hoofdstuk 27). Zelf heb ik wat verder vooruit gewerkt, maar dat heb ik niet meegeteld. Mijn streven is om elk hoofdstuk van het vervolgverhaal tussen de 1000 en 1500 woorden te laten hebben.
  • De hoofdlijnen van ieders verhaal liggen al sinds juli 2019 vast, natuurlijk is er altijd ruimte voor onverwachte gebeurtenissen, maar ik vind dit leuke verhaallijnen dus wil ik het graag zou houden. Hopelijk gaan jullie het ook heel erg leuk vinden allemaal.

Dit waren 7 fun facts over het vervolgverhaal. Wellicht kan ik in de toekomst nog een keer zoiets delen, als er weer meer hoofdstukken online zijn gekomen.

Welk feitje was voor jou het meest verrassend?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

  1. Wat leuk dat je terug hebt gegrepen naar je eigen dagboeken hiervoor 🙂 Ik vind het zelf altijd tegelijk vreemd en vertrouwd om stukken te lezen van mijn jongere zelf.

    1. Inderdaad, het voelt vreemd en vertrouwd om dingen terug te lezen. Soms heb ik ook wel momentjes van plaatsvervangende schaamte (voor zover je dat zo kunt noemen als het over je jongere zelf gaat), maar soms vind ik het ook wel weer schattig om dingen terug te lezen, zoals verliefdheden enzo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.