Fun facts #38 7 personages wiens verhaal ik wil vertellen

Iets meer dan een jaar geleden maakte ik een video waarin ik vertelde hoe mijn boeken aan elkaar verbonden waren. Toen ik pas mijn YouTube kanaal weer onder het stof vandaan haalde, inspireerde deze video (hoe cringy ik ‘m nu ook vind) me om deze blogpost te schrijven. Er zijn namelijk een heleboel personages waar ik graag nog meer over zou vertellen. Ik heb er zeven uitgekozen voor deze blogpost.

Deze foto is gemaakt door Anna Laura
 • Het eerste personage waar ik nog meer over zou willen schrijven is Hanna (en haar vriend Niek). Zij is een bijfiguur in Vrije val en wordt ook genoemd in Chaos en Time-out (in deze boeken echt maar één of twee keer). Het grappige is dat ik het verhaal van Hanna al eens heb geschreven. Het was eigenlijk bedoeld als mijn tweede boek en ik schreef het tijdens Camp NaNoWriMo in 2015. Uiteindelijk vond ik de thematiek toch te ingewikkeld en het voelde niet goed genoeg en ben ik Lijmen gaan schrijven. Maar nu bedacht ik me niet zo lang geleden dat het wel een idee is om dit verhaal nieuw leven in te blazen.
 • Het tweede personage waar ik een verhaallijn voor heb bedacht is Madelon. Zelfs als je alle boeken hebt gelezen die ik tot nu toe heb geschreven, heb je waarschijnlijk geen idee over wie dit gaat (tenzij je proeflezer bent). Maar Madelon is de vriendin van Roos, het hoofdpersonage uit mijn achtste boek dat dit najaar zal verschijnen. Ik heb in het verhaal van Roos al een paar kleine aanwijzingen gegeven voor het karakter van Madelon, zodat ik dit verhaal ook daadwerkelijk kan schrijven.
 • Ook voor Rachel, de vriendin van Nikki en Lynn heb ik een verhaallijn bedacht, waar ook haar vriend Thomas een rol in speelt. En voor dit personage geldt ook al dat ik een paar hints heb verstopt in m’n andere boeken, met name in Time-out. Dat ik hints verstopt heb in de verhalen betekent trouwens niet dat ik met 100% zekerheid kan zeggen dat ik de verhalen ga schrijven, maar er is in ieder geval ruimte voor.
 • In Chaos heb je kort iets kunnen lezen over Thijmen en Thirza. In mijn projectenoverzicht van 2021 heb ik ook al genoemd dat ik over deze twee personages meer wil schrijven. Eigenlijk vanaf het moment dat ik hen introduceerde, bedacht ik me dat dit niet het enige was dat ik over hen wilde schrijven.
 • En nog één karakter uit m’n stand alones (hoewel, helemaal stand alone zijn ze niet), namelijk Leonie. Haar heb ik maar één keer genoemd, in Chaos. Zij is een klasgenootje van Lynns broertje Daan en hem wilde ik natuurlijk ook wel een rol geven in dat verhaal. Ik had ooit al een hele verhaallijn uitgedacht, maar ik zou wel wat dieper in mijn geheugen moeten graven om me dat weer te herinneren.

Bovenstaande verhalen zijn, op die van Thijmen en Thirza na, vooral geschikt voor Young Adults, maar deze andere twee verhalen zijn echt boeken voor volwassenen.

 • Of het kan weet ik niet, maar ik zou het heel mooi vinden om het verhaal van Naomi te schrijven. En dan vanaf het moment dat ze weduwe wordt, tot aan de ontmoeting met Julian (of iets langer door, zodat het een beetje overlap heeft met Help! Mam is verliefd). Maar op dit moment vind ik mezelf nog niet oud genoeg om hierover te schrijven. Bovendien ben ik zo vrijgezel als wat en hoewel ik wel vaker schrijf over dingen die ik niet zelf meemaak, vind ik het heel wat om te schrijven over het getrouwde leven.
 • Daarnaast zou ik ook graag het verhaal van Joanne (de eerste vrouw van Julian) opschrijven. Door Fenna leer ik haar moeder steeds een beetje beter kennen en ik denk zeker dat het de moeite waard is om dat verhaal te schrijven.

Zoals je merkt ben ik nog lang niet uitgeschreven. Zelf vind ik het leuk dat de personages uit mijn boeken terugkomen in andere boeken (als bijfiguur, of juist als hoofdpersonage). Het leukste vind ik nog wel dat ik door het schrijven van nieuwe boeken, ook weer ideeën krijg voor nieuwe personages. Zo zou ik bijvoorbeeld Madelon nooit bedacht hebben als ik niet besloten had een boek over het zusje van Lynn te schrijven. En op dat idee was ik natuurlijk nooit gekomen als ik na het schrijven van Lijmen niet een verhaal over Lynn was gaan schrijven.

Naar welk personage ben jij het meest nieuwsgierig? Dan kan ik haar verhaal wellicht voorrang geven 😉

Kom me volgen op social media

8 Comments

 1. Super interessant. En door jouw post ga ik ook weer meer over mijn personages in mijn verhalen nadenken. Een heel goed idee. Overigens denk ik dat je gewoon aan die “volwassene” boeken moet beginnen, structuur etc. Als je ergens tegenaan loopt in een bepaald hoofdstuk of zo, kun je altijd nog hulp vragen of tijdelijk overslaan. Succes!

  1. Ja, ik denk dat daar ook maar gewoon aan moet beginnen. Maar eerst even wat andere projecten afronden, anders komt het niet goed. Leuk dat ik je zo hebt kunnen inspireren voor jouw verhalen 🙂

 2. Het verhaal van Rachel lijkt me ook heel interessant! Ik vond haar altijd een leuk personage! En Thomas ook.

  1. Ja, Rachel en Thomas heb ik ook altijd leuk gevonden als personages. Ik vond ze zelfs langere tijd leuker dan Maurits en Lynn 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.