Fun facts personages #4 – De allerleukste -1

Alweer de vierde edititie in de rubriek Fun facts over personages. Vandaag heb ik gekozen voor het thema ‘de allerleukste’, waarin ik iets vertel over 3 jongens, die door vrouwelijke personages worden gezien als de allerleukste of zelfs de allerliefste.

Ik probeer deze stukjes zoveel mogelijk spoilervrij te houden, zodat je nog onwetend van mijn boeken kunt genieten (als je ze nog niet hebt gelezen).

Vandaag beginnen we met Laurens Verhagen. Misschien denk je nu wel: huh? Die ken ik niet en ik heb al je boeken gelezen. Kan kloppen. Laurens is de crush van Thamar uit het Kerstverhaal dat ik een jaar geleden voor de bundel Morgenrood schreef. Laurens heeft blond haar, bruine ogen en kan daarmee heel indringend kijken. Laurens gaat graag op bezoek bij zijn familie in Amerika, is dol op Thamar en is christen met vallen en opstaan. Hij vindt exacte vakken helemaal niks en in tegenstelling tot de meeste jongens houdt hij niet van voetballen. Hij gaat liever softballen. In de toekomst wil hij misschien wel theologie gaan studeren. Een belangrijke les die Laurens heeft geleerd is dat achter ieder mens een verhaal schuilt en dat het de moeite is om naar hen te luisteren.

Toen ik Thamar haar verhaal liet doen tegen Laurens, wist ik eigenlijk niet hoe hij zou reageren. Gelukkig bleef hij in character en was ontzettend lief.

De tweede allerleukste is natuurlijk Maurits van Groningen. Maurits dook voor het eerst op in Lijmen, vervolgens speelde hij een (grote) rol in Chaos en ook in Time-out keert hij terug. Maurits heeft donker, krullend haar en helderblauwe ogen. Hij geniet van lezen, geschiedenis en ijsjes eten, dat laatste bij voorkeur met Lynn. Net als Laurens houdt Maurits niet echt van exacte vakken en hij heeft een hekel aan mensen die bij de pinkassa met contant geld willen betalen. In zijn vrije tijd werkt Maurits namelijk bij de Jumbo. Meestal vult hij de vakken, maar soms zit hij achter de (pin)kassa. Maurits wil graag geschiedenis studeren, maar weet nog niet goed wat hij daarna zal doen. Een belangrijke les die Maurits heeft geleerd is dat je eerlijk moet zijn over je gevoelens, maar moeilijk vindt hij dat wel.

Ik had dus van tevoren echt niet gedacht dat Maurits zo’n grote rol in de verhalen zou gaan spelen en ook niet hoe hij zou veranderen. Ik wilde hem de clown van de klas laten zijn, maar eigenlijk was hij best serieus.

De laatste allerleukste is Tim Derks, de vriend van Nikki. Net als Maurits duikt hij op in Lijmen, Chaos en Time-out. Tim heeft blond haar, draagt een bril en z’n haar zit altijd leuk (aldus Nikki). Tim geniet van wiskunde, basketballen met z’n beste vriend Sven en nieuwe steden bezoeken. Tim heeft een hekel aan familieverjaardagen en neppe mensen. In de toekomst hoopt hij wiskundeleraar te worden. Een belangrijke les die Tim heeft geleerd is dat je beter alles eerlijk kunt vertellen aan je vriendin. Als ze er op een andere manier achterkomt, kan het namelijk zijn dat ze heel erg boos op je wordt.

In het begin was het mijn bedoeling dat Tim een beetje arrogant zou zijn, toen ben ik op zoek gegaan naar een oorzaak en kwam er een fantastisch verhaalidee uit voort.

Met welke van deze drie jongens zou jij weleens op date willen?

Liefs,

Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: