Fun facts #46 Welk liedje past het beste bij welk boek?

Twee weken geleden deelde ik iets meer over mijn luistergedrag tijdens het schrijven en ik heb al regelmatig een muzieklijst gedeeld van de boeken die ik heb geschreven. Het leek me leuk om in dit bericht eens te delen welk lied ik nu het allerbeste vind passen bij elk boek. Als bonus vind je ook nog de twee liederen die mij geïnspireerd hebben bij het schrijven van twee kerstverhalen voor bundels van De Banier.

De opdracht
De keuze voor het lied dat het beste bij dit boek past was niet zo heel moeilijk. Het is het lied geworden dat letterlijk is geciteerd in het verhaal: Galaxies van Owl City. Ik weet nog hoe tof ik het destijds vond om te ontdekken dat Adam Young (Owl City is zijn artiestennaam) christen was, hoewel zijn muziek niet altijd ‘christelijk’ is (sowieso is ‘christelijke muziek’ een heel vreemd begrip, maar daar gaat dit blogbericht niet over). Galaxies paste echt goed in het verhaal van Lars en Jill.

Lijmen
Het ultieme nummer voor Lijmen vond ik wat lastiger kiezen, maar mijn keuze is uiteindelijk op Worn gevallen van Tenth Avenue North. Dit sluit aan bij hoe Nikki zich het grootste gedeelte van het verhaal voelt: namelijk uitgeput en verscheurd door twijfel – wat is nu het allerbeste dat ze kan doen?

Chaos
Het lied voor Chaos was dan weer niet heel moeilijk kiezen: Tell your heart to beat again van Danny Gokey. Ik heb ‘m in Lijmen al geciteerd, maar hij paste echt heel goed bij het verhaal van Lynn.

Vrije val
Ook de keuze voor Vrije val is niet zo moeilijk, dat kan weinig anders zijn dan Priceless van For King and Country. Toen ik Vrije val schreef ben ik ook naar een concert van hen geweest en ben ik zelfs op de foto gegaan met Joel en Luke. Ik vind het nog altijd jammer dat ik hen niet heb durven vertellen dat hun lied mij inspireerde tijdens het schrijven van dit boek.

Time-out
Ook voor Time-out is de keuze gevallen op een lied van For King and Country (terwijl ik hun muziek nu echt nauwelijks luister): God only knows. Het paste volgens mij goed bij het verhaal van Lynn. Iedereen probeert haar een bepaalde kant op te sturen, maar uiteindelijk weet alleen God wat goed voor haar is en wat Zijn wil is, is een ontdekkingstocht die Lynn gedurende het boek maakt.

Help! Mam is verliefd
Voor dit boek vond ik het echt onmogelijk om een liedje te kiezen. Sommige liedjes passen bij de verhaallijn van Fenna en anderen bij die van Fleur. Uiteindelijk is de keuze gevallen op You are the reason van Callum Scott.

Yes! Papa gaat trouwen
Hier was de keuze weer wat makkelijker, hoewel het eigenlijk over een andere trouwdag gaat heb ik gekozen voor Wedding day van Casting Crowns.

No fear
Deze zal vast niet moeilijk zijn om te raden, Afraid van Tenth Avenue North wordt (in het Nederlands) twee keer geciteerd in het boek. Ik vind het nog steeds een heel krachtig lied en luister er veel naar.

Stille nacht
Dit verhaal zal niet iedereen kennen, maar ik schreef het voor de kerstbundel Morgenrood van De Banier. Mijn inspiratie hiervoor was het lied Somewhere in your silent night van Casting Crowns, echt een van mijn favoriete kerstliederen.

Het jurkje
Over favoriete kerstliederen gesproken. Oh Holy Night is er ook eentje van. De zin Chains shall He break, for the slave is our brother and in His name all oppression shall cease vormde de inspiratie voor mijn tweede kerstverhaal. Dit verscheen in de bundel Die ene kaars, ook bij De Banier.

Welk lied van deze lijst vind jij het mooist?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.