Ik lees #10 Ervaring readathon

Sinds een paar maanden kijk ik regelmatig booktube filmpjes en afgelopen zaterdag organiseerde een van mijn favoriete booktubers een 24h readathon. Het leek mij superleuk om ook mee te doen. Waarom ik dat deed en hoe het mij bevallen is lees je in de post van vandaag.

Lezen is een ernstige zaak

Toen ik het filmpje zag waarin Zoe vertelde over de 24h readathon, was ik direct enthousiast. In 24 uur zoveel mogelijk lezen, count me in! Ik was stiekem ook wel benieuwd hoeveel boeken ik zou kunnen lezen in die tijd. Inmiddels weet ik dat, maar eigenlijk ook niet…

Het thema van de readathon was ‘gratitude’. Het was de bedoeling dat je sowieso een boek las wat je aan het lezen heeft gekregen, of je favoriete boek allertijden. Ik koos voor twee superleuke jeugdboeken: De brief voor de koning en Koning van Katoren. Daarnaast was ik ook nog een serie aan het lezen, waarvan ik nog 3 boeken moest, dus die heb ik ook op de stapel gegooid. Ik verwachtte de boeken wel uit te lezen, dus voor de zekerheid heb ik ook Geheimen van het Wilde Woud er nog bij gelegd.

24 uur lezen zonder slaap leek mij geen goed idee. Ik besloot daarom om vrijdagavond heel vroeg naar bed te gaan, zodat ik zaterdag vroeg kon beginnen met lezen. Op vrijdagavond had ik echt een ‘vakantiegevoel’, iets wat ik normaal altijd alleen heb als we op wintersport gaan. Zoveel zin had ik er dus in. Ik sliep rond 9 uur en werd om half 3 wakker. Dat vond ik eigenlijk nog te vroeg, maar ik kon zo gauw niet in slaap komen. Dus heb ik maar tot kwart voor 4 gelezen. Deel 2 van de serie was nog niet uit, dus die heb ik toen uitgelezen en ik begon vrolijk in deel 3.

Om kwart voor 4 deed ik toch nog een poging om te gaan slapen en dat lukte tot kwart over 6. Daarna ben ik weer gaan lezen en om kwart voor 10 was het eerste hele boek uit. Tussendoor heb ik granola gemaakt, ontbeten en een stukje gelopen. Om 10 over 11 las ik het tweede boek uit (Koning van Katoren). Erna begon ik in het vierde deel van de serie. ’s Middags was het fantastisch weer, dus heb ik een eind gelopen met een vriendin. Daarna las ik weer verder en om kwart over 4 was het derde boek uit. En toen begon ik aan mijn favoriete boek allertijden. Deze las ik om kwart over 7 uit. Inmiddels was ik behoorlijk moe, want de afgelopen weken had ik wat minder goed geslapen, iets wat vooral veroorzaakt werd door stress. Om kwart over 7 ben ik een cheesecake gaan maken en toen dat klaar was heb ik een begin gemaakt in deel 5 van de serie.

Ik vond het een heel leuke ervaring en ga dit zeker nog een keer doen, maar dan als ik wat meer uitgerust ben. Het lijkt me echt heel leuk om écht 24 uur te lezen (dus alleen maar de noodzakelijke dingen tusssendoor te doen), maar ik denk dat ik dat een keer in de vakantie ga doen. Of ik ga een 24h in 48h readathon doen. Dus dat je 24 uur leest in 48 uur tijd, dan heb je twee dagen.

Nog wat statistieken:
Aantal gelezen boeken: 4,5
Geschatte leestijd: 10 uur
Aantal bladzijden: 1345
Rating: 5 sterren 😉

Heb jij weleens een readathon gehouden?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

6 Comments

    1. Jaa, het was superleuk en ik dacht eerst dat ik misschien gestresst zou raken als ik niet genoeg las, maar uiteindelijk was het heel relaxed. Laat me maar weten wanneer jij het gaat doen!

  1. Leuk dat je dit hebt gedaan! Ik had er nog nooit van gehoord. Lijkt me niks voor mij. Ik vind lezen heel leuk en heb ook weleens twee boeken achter elkaar op één dag gelezen. Denk alleen dat ik gestrest zou raken van zo’n readathon.

    Liefs,
    Marloes

    1. Ja, dat gestresste gevoel snap ik wel. Ik was zelf heel even bang dat mij dat ook zou overkomen, maar dat viel gelukkig mee. Maar of je nu een 24 hour readathon doet of gewoon veel leest … het belangrijkste is dat je ervan geniet 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.