Schrijflogboek #16 Maart 2019

De afgelopen maand is er veel gebeurd, vorige week schreef ik hier al kort iets over in mijn persoonlijke update. Vandaag hoop ik hier ook iets meer over te vertellen, maar wat ik vooral hoop te doen is te vertellen met welke schrijfprojecten ik mij de afgelopen tijd bezig heb gehouden.

Zoals iedere maand vertel ik eerst hoeveel tijd ik aan welk project heb besteed, vervolgens een aantal hoogetepunten wat betreft schrijven en ik sluit af met een vooruitblik, waarin ik ook meer vertel over de baan die ik heb gevonden.

Fleurrijk – 220 minuten
In mijn vorige logboek schreef ik al dat ik maandelijks een column schrijf voor Fleurrijk, een platform voor jonge vrouwen. Ik schreef de afgelopen maand mijn tweede en derde column (ik liep een klein beetje achter) en we hadden ook een fotoshoot met het hele team, dat was echt heel erg gaaf! Een deel van de tijd van de fotoshoot heb ik hierbij opgeteld 😉

Time-out – 280 minuten
Yay! Het vervolg op Chaos heeft eindelijk een titel! Ik rondde de tweede editronde af en stuurde het manuscript weer terug naar mijn redacteur. Ik verwachtte hem eigenlijk nog een keertje terug, maar ik kreeg een mail dat ik haar feedback goed had verwerkt en dat ze hem doorgestuurd heeft naar de corrector. We zijn mooi op schema, dus.

Writing prompts – 305 minuten
Hoe enthousiast ik ook altijd ben over writing prompts, deze maand was het echt een stuk minder. Ik heb ze wel allemaal gedaan, maar op de ene dag had ik er meer zin in dan de andere. Hopelijk gaat het deze maand beter, want dit is zeker iets wat ik wil blijven doen. Het zorgt er namelijk voor dat ik iedere dag, al is het maar 10 minuten, oefen met schrijven.

Blogcontent – 990 minuten
Ik stond er zelf ook versteld van, zó veel tijd besteed aan het schrijven van blogs? Maar het is wel logisch, want ik heb de afgelopen maand behoorlijk ver vooruit gewerkt. Alle blogs van april zijn af en ik heb ook al een gedeelte van mei geschreven/uitgewerkt. Dat komt mooi uit, want ik denk dat ik de komende weken echt nog behoorlijk zal moeten wennen aan mijn nieuwe baan.

Bergen van chaos – 1685 minuten
Ik ben superblij met de vele minuten die ik hierin gestoken heb. In één maand zijn er 13 hoofdstukken bij gekomen. In april hoop ik de eerste versie af te ronden, met behulp van campNaNo. Als ik iedere dag 1100 woorden schrijf (of op mijn vrije dagen wat meer), moet het lukken. En zo niet, dan gaan we in mei gewoon verder. Ik las laatst nog weer wat gedeeltes van het verhaal terug en ik begin er echt enthousiast over te worden.

Overig – 310 minuten
Voor de baan waar ik op solliciteerde moest ik een proefartikel schrijven, ook schreef ik een kort verhaal en deed ik nog wat andere kleine dingetjes die (nog) geen eigen categorie hebben gekregen.

Hoogtepunten:
Ik noemde al wat hoogtepunten, maar ik zet ze hier nog even op een rijtje:

  • 7 maart: Ik rondde het herzien van Time-out af, en dit verhaal kreeg enkele dagen later eindelijk zijn titel.
  • 23 maart: De fotoshoot met het team van Fleurrijk was echt een van de leukste dingen deze maand.
  • 28 maart: Ik kreeg te horen dat mijn vijfde manuscript al naar de corrector is gestuurd.
  • 28 maart: Maar liefst 500 mensen volgen mij op Instagram 🙂

Totaal + vooruitblik
Van mezelf mocht ik het in maart een klein beetje rustig aan doen. Ik zat midden in het sollicitatieproces en ik wilde mij hier goed op voorbereiden. Toch heb ik nog behoorlijk wat schrijfuren gemaakt. Ik schreef in totaal 3790 minuten, dat zijn 63 uur en nog 10 losse minuutjes. In maart 2018 schreef ik wel wat minder (47 uur en 55 minuten).

Vandaag begin ik met mijn nieuwe baan als communicatiemedewerker/storyteller voor het LCJ – Hart voor jongeren. Ik vind het echt heel bijzonder hoe alles is gelopen en ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. Als storyteller ben ik nog steeds bezig met schrijven en het vertellen van verhalen, maar dat betekent niet dat ik geen boeken meer ga schrijven. Het is de bedoeling dat ik 4 dagen aan het werk ga voor het LCJ, zodat ik nog 1 hele werkdag heb voor mijn persoonlijke schrijfwerk. Daarnaast wil ik dus de dagelijkse writing prompts blijven doen en wie weet, heb ik in de avonden ook nog wel tijd en energie om te schrijven. Ik heb dus geen idee hoe mijn logboek voor april eruit gaat zien. De maand zal vooral in het teken staan van wennen aan mijn nieuwe baan. Ik heb echter wel een aantal schrijfdoelen opgesteld en ik hoop deze ook wel te behalen. Maar als het niet lukt, dan ga ik daar niet te lang wakker over liggen. Wat ik zelf heel fijn vind is dat mijn vijfde verhaal (Time-out) al zo ver gevorderd is, ik hoef er zelf weinig aan te doen. Daarnaast heb ik nog een nieuw manuscript klaarliggen (het eerste deel in de serie die ik voor De Banier schrijf) en ik heb ook een hoofdstukindeling voor nog een verhaal klaar. Met andere woorden: mijn persoonlijke schrijfwerk kan prima naar een lager pitje, omdat ik de afgelopen tijd zo productief ben geweest. Al met al kijk ik enorm uit naar april en ben ik stiekem ook wel een klein beetje benieuwd naar mijn volgende schrijflogboek 😉

Was maart een productieve maand voor jou?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.