Ik lees #33 Tien boeken die…

Een tijdje geleden deelde Anna Laura deze tag. Ik ben zelf fan van tags op het moment dat ik vulling voor mijn blog nodig heb en dat is op dit moment hard nodig, dus ga ik ‘m invullen. Tien verschillende onderwerpen waarbij ik een boek kies waar ik op dat moment aan moet denken.

Een boek dat me aan het denken zette
De meeste boeken zetten mij wel aan het denken, maar een boek dat me wel het meest aan het denken heeft gekregen dit jaar was Garden city, hetzelfde antwoord als Anna Laura op deze vraag. Echt een geweldig boek waarvan ik vind dat iedereen het gelezen moet hebben.

Een boek dat me verraste
Dat is Een nieuw begin van Ellie Dean. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar omdat het over de oorlog ging dacht ik wel dat ik het een interessant boek zou vinden. Dat vond ik het ook, maar om een heel andere reden. Juist omdat het het alledaagse leven van de oorlog beschreef verraste het me zo. Het leven ging toen ook door.

Een boek dat me blij maakte
Haha, dit klinkt als een heel tegenstrijdige titel voor deze categorie, maar het boek How to be miserable heeft er regelmatig voor gezorgd dat ik heel hard moest lachen. Echt een boek voor iedere millennial (en natuurlijk ook voor andere generaties).

Een boek dat me verdrietig maakte
Het boek Zwanenlied van Janny den Besten. Ik heb de laatste dertig bladzijden non-stop zitten huilen. Het was een prachtboek, maar ook o zo verdrietig. Het deed me beseffen dat er ooit ook een dag gaat komen dat ik (een van) mijn ouders moet missen. Ik hoef maar aan dit boek te denken en word al meteen weer verdrietig.

Een boek dat me nostalgisch maakt
Dat is niet een boek, maar een complete serie. De vijf serie van Enid Blyton. Het doet me denken aan mijn bibliotheekbezoekjes vroeger. Altijd keek ik of er eentje uit de reeks was. Mijn favoriet was De vijf gaan ervandoor, deze heb ik echt heel vaak gelezen! Nu heb ik de serie helemaal compleet, dus ben ik daarvoor niet meer afhankelijk van de bieb.

Een boek waarmee ik een haat/liefde verhouding heb
Ugh, dit is niet een boek, maar een compleet genre. Feelgood. Ik vind het heerlijk om van die cheesy verhalen te lezen over succesvolle vrouwen en woest aantrekkelijke mannen en de christelijke markt speelt hier ook op in (en stiekem droom ik zelf van het schrijven van een feelgood serie), maar aan de andere kant… Het kan mensen het gevoel geven dat het leven alleen leuk en vervuld is als je een relatie hebt en dat je minderwaardig bent omdat je single bent. En dat is NIET zo. Een toppunt voor mij is wel Babs in dubio (oké, dat is eigenlijk voor tieners). Heerlijk verhaal om te lezen en ook echt wel jeugdsentiment. Maar kom op, ze is 21 en al bang dat ze overschiet. Meid, ik ben 28 en doe toch ook niet moeilijk? (Haha, het zit kennelijk nogal diep).

Een boek dat ik het meest herlezen heb
Tja, weet je hier echt het antwoord niet op? Dat kan niets anders zijn dan De brief voor de koning van Tonke Dragt.

Een boek dat maakte dat ik wil reizen
Hier moest ik een flinke tijd over nadenken, maar uiteindelijk ga ik toch voor Het zoutpad en De wilde stilte van Raynor Winn.

Een boek dat me alle gevoelens gaf
Dat is denk ik Something to live for van Richard Roper. Dat boek gaf me echt een brok in m’n keel en staat op dit moment behoorlijk hoog op het ‘herlezen’ lijstje. Maar goed, de laatste tijd lees ik veel van die boeken die me alle gevoelens geven.

Welk boek heb jij het meest herlezen?

Liefs,

Mirjam10 Reacties

 1. Welk boek ik het meest heb herlezen, zou ik niet echt weten. Het moet wel bijna een jeugdboek zijn geweest, maar welke titel… Ik durf het niet te zeggen.

  1. Ik hoor van veel mensen dat ze jeugdboeken veel herlezen hebben (ikzelf dus ook). Misschien dat we boeken minder snel herlezen als we ouder worden… zoiets.

 2. Babs in dubio…………… Heb ik ook gelezen! wel een grappig boek vind ik 😉
  U heeft het wel vaker over ‘De brief voor de koning’ gehad. Ik ga kijken of ik hem kan reserveren bij de bieb! Ik heb al weleens een boek van Tonke Dragt gelezen, ‘de goudsmid en de meesterdief, die vond ik echt heel leuk!

   1. Jaa, de Duiventil serie heb ik ook vaak gelezen 🙂 Ben ik nu ook aan het herlezen 🙂 En leuk dat je Samen! ook al vaker hebt gelezen 🙂

  1. Ja, Babs in dubio is zeker een grappig boek 🙂 Ikzelf vind eigenlijk alle boeken van Tonke Dragt heel erg leuk, maar als jij genoten hebt van De goudsmid en de meesterdief ga je ook De brief voor de koning leuk vinden. Dat moet haast wel 🙂 En ja, ik heb het heel vaak over dit boek, zelfs in deel 1 van de Samen! serie heb ik ‘m genoemd 😉

 3. Vermoedelijk alleen de voorleesboeken van vroeger. (denk aan Dick Bruna, Jip en Janneke) Oh en natuurlijk de boeken van Enid Blyton (Pitty en de Dolle Tweeling) Omdat ik best wel langzaam lees en nog veel boeken te lezen heb, herlees ik eigenlijk nooit. Of er moet een rede voor zijn. Bijvoorbeeld dat ik het moet recenseren of in een groep moet bespreken.

  1. Ik snap inderdaad wel dat je dan minder snel gaat herlezen. Het grappige is wel dat ik nu ik 365 boeken probeer te lezen dit jaar, naar verhouding minder boeken herlees en juist veel nieuwe boeken lees. De Dolle Tweeling heb ik volgens mij ook weleens gelezen, maar had niet dezelfde aantrekkingskracht als De vijf. Ik denk ook omdat De Dolle Tweeling niet beschikbaar was in de bibliotheek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: