Ik lees #50 Het derde seizoen van De Eindeloze Boekenkast

Het is ongelooflijk, het derde seizoen van De Eindeloze Boekenkast is alweer afgelopen. Nu was dat qua afleveringen ook een kort seizoen, maar ik licht ze toch graag even uit voor je. Dus ben je nieuwsgierig naar de podcast die ik met Anna Laura maak? Lees dan zeker verder!

Pagina + veranderingen
De podcast heeft een eigen pagina gekregen op mijn website en deze probeer ik iedere keer als er een nieuwe aflevering is verschenen bij te werken. Toch vind ik het wel leuk om eens per jaar een seizoen uit te lichten. Want dat is wat er gaat veranderen bij De Eindeloze Boekenkast, in plaats van een seizoen van tien afleveringen te maken en die om de week te publiceren, maken we nu eens per maand een aflevering en duurt een seizoen gewoon een kalenderjaar. Makkelijk hè, als je dat gewoon helemaal zelf mag invullen?

Afleveringen seizoen 3

De eerste aflevering was een persoonlijke aflevering en de titel was gebaseerd op het boek van Stephen King (Over leven en schrijven). Anna Laura vertelde hoe het is om in in Bratislava te wonen? En ik vertelde of werken in de boekhandel nu echt een droombaan is.
Deze aflevering was een ode aan de boekwinkel. Anna Laura vertelde meer over de boekwinkels in Slowakije, terwijl ik vanuit persoonlijke ervaring meer over De Wedloop vertelde. Ook kwamen er nog boekentips voorbij.
Ook dit seizoen deden we een Buddyread, maar we besloten om het niet meer zo vaak te doen als in seizoen 1. We lazen het slot van de Drie zussen serie van Deborah Raney.
In deze afleveringen kwamen boekverfilmingen aan de orde. We hadden het over de boekverfilmingen die wij mooi vinden, die we niet zo goed gelukt vinden en welke boeken we graag verfilmd zouden zien worden. In deze aflevering komen een heleboel boekentips voorbij.
Tja, hier heb je op dit moment niet zo veel aan, maar we deelden ook een aflevering met daarin vijf herfstboeken. Sla ‘m op voor het komende najaar (wat hopelijk nog heel lang wegblijft).
We deelden ook een podcast over non-fictie lezen en hoe je daar het meeste uit kunt halen. Ook deze aflevering bevat verschillende boekentips!
Voor deze aflevering deden we een experiment: we lazen namelijk allebei het boek Nooit meer van Colleen Hoover. Destijds heb ik daar al meer over verteld in mijn Lezen met Mirjam blog, maar als je wilt weten wat ik er echt van vond moet je de podcast maar luisteren.
Na onze aflevering over Nooit meer besloten we een aflevering te maken waarin we meer vertelden over onze boekenkeuzes. We lezen regelmatig reguliere boeken en daar wilden we wat meer over delen. We vertelden over onze grenzen. Als ik erop terugkijk denk ik dat het een best wel kwetsbare aflevering is geworden waarin we ook eerlijk waren over onze struggles.
En tot slot nog een aflevering waarin we terugblikten op 2022. En je kunt ook onze leesdoelen voor 2023 horen, hoewel je die van mij al weet als je m’n blog daarover hebt gelezen 😉

Luister jij weleens naar onze podcast?

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s). Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 🙂

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.