Friends 4-ever // Hoofdstuk 152 // Marit

Pfoeh, ikzelf moest weer helemaal inkomen in het vervolgverhaal. Het hoofdstuk dat je vorige week kon lezen schreef ik namelijk in oktober 2022. Na twee maanden wist ik echt niet goed meer waar het over ging. Maar het ging over een sneeuwballengevecht. Heb jij (ook) geen idee waar ik het over heb? Check dan even deze link. Vandaag kan je weer meer lezen over Marit.

Met haar ogen half dichtgeknepen tuurde Marit naar het scherm, ze was bezig met een artikel voor de schoolkrant over het sneeuwballengevecht. Zouden de anderen van de redactie dit leuk vinden? En wat zou de school ervan vinden?
… natuurlijk was zo’n dikke laag sneeuw een uitnodiging voor velen om elkaar eens goed in te peperen. Docent, brugger of examen leerling, niemand was veilig voor de rondvliegende projectielen. Zesdeklasser Stan had het vooral voorzien op diens vriendin Eva. Toen gevraagd werd waarom hij haar niet in bescherming nam antwoordde hij: “We zijn nu al bijna twee jaar samen en je kent me zo slecht?” Brugger Joas probeerde zesdeklasser Lily aan te vallen, maar in tegenstelling tot haar vriendin Eva, genoot Lily wel de bescherming van haar vriend. Aan het einde van de pauze waagden docenten Van Eck en Mulder zich buiten. Dat hebben ze geweten, toen ze naar binnen trokken leken het wel sneeuwpoppen.
Ja, dit kon wel, besloot ze. Met een glimlach dacht ze terug aan het sneeuwballengevecht, een herinnering om te koesteren.
Een melding van haar laptop verstoorde haar gedachten. Ze had nog vijf minuten om dit artikel af te maken, daarna moest ze zich weer op haar huiswerk storten. Het was van belang dat haar cijfers hoog bleven, nu ze haar aanmeldbrieven naar universiteiten in Engeland had gestuurd. Ze had nog geen reactie gekregen, behalve dan mailtjes waarin ze werd bedankt voor het insturen van haar aanmelding en dat ze later contact met haar op zouden nemen. Marit verwachtte nu ook nog geen reactie, dat zou nog een maand of twee duren. Rond de laatste lesdag.
Met een schok bedacht ze zich dat het echt nog maar twee maanden zou duren voordat de laatste schooldag was aangebroken. En dan? De toekomst was zo onzeker, natuurlijk wilde ze in Engeland studeren en uiteindelijk met James trouwen, maar het betekende wel dat ze haar vriendinnen niet zo vaak zag. Kon ze daarmee leven? Een vriendschap als deze zou ze nooit meer vinden, daar was ze van overtuigd. Maar hielden de meiden echt contact? Natuurlijk begreep ze wel dat het goedkoper was als zij naar Nederland kwam, dan wanneer de meiden met z’n drieën naar Engeland moesten komen. Maar het zou wel leuk zijn als ze dat ook een keer deden, toch?
Het alarm ging af, nu had ze nog haar artikel niet afgeschreven. Gelukkig had ze morgen ook nog. Ze sloeg het bestand op en klapte daarna haar laptop dicht en stopte hem in de hoes. Waar zou ze mee beginnen? Nederlands? Of Engels? Ze dacht even na, morgen had ze het tweede Nederlands en het vijfde Engels, het was dus het meest logisch om met Nederlands te beginnen.
Toen ze halverwege haar lesjes was, trilde haar telefoon. Een appje van Lily in de vriendinnengroep.
Hee Marit, ben jij in de voorjaarsvakantie in Engeland?
-Yep! Hoezo? Wilde je wat leuks doen?
Nou … het leek mij leuk om een dagje Londen te doen. In dat blad van de ANWB zitten kortingsbonnen, zodat wij met de trein naar Londen kunnen komen. Scheelt echt iets van 50%!
-Hoe gaaf!
Marit was meteen enthousiast, maar ze vroeg zich wel af wat Norah en Eva ervan vonden, zij hadden nog niet gereageerd. Aan de blauwe vinkjes te zien hadden ze de appjes wel gelezen. Norah was aan het typen.
Geweldig idee, welke dag?
-Geen idee, woensdag ofzo. Wanneer het uitkomt voor jullie. Ik werk in de vakantie extra op dinsdag, dus dan kan ik niet.
Ik kan woensdag ook, stuurde Eva. Die vertelde niet eens dat ze het een goed idee vond, maar wilde meteen mee.
Ik ook.
-Nou, dan moeten we alleen nog weten of dat bij jou uitkomt, Marit!
Marit dacht even na. Ze was dan wel in de voorjaarsvakantie bij James, hij moest gewoon naar school, hun vakanties liepen niet synchroon. Het maakte dus eigenlijk niets uit op welke dag ze met haar vriendinnen afsprak. Woensdag was misschien wel de beste dag omdat James dan ook nog naar z’n programmeerclub moest na schooltijd.
Woensdag is perfect. Geweldig, ik heb er zin in!
-Ik ook, supergoed idee van je, Lily! Nadat Eva het berichtje had gestuurd bleef de melding staan dat ze aan het typen was. Marit wachtte haar reactie echt niet af, maar stortte zich met nieuwe moed stortte ze zich op haar huiswerk. Zie je nou wel dat ze zich helemaal geen zorgde hoefde te maken over haar vriendinnen hoe het zou gaan als zij in Engeland woonden? De meiden kwamen haar vast regelmatig opzoeken! Nu hoefde ze alleen nog maar toegelaten te worden op een universiteit en dan kwam alles goed. Toen ze haar Nederlands boek opborg, waagde ze het toch nog even op haar telefoon te kijken, hij had helemaal niet meer getrild. Zou Eva nog een berichtje hebben gestuurd? Ja, maar het ging niet over de reis naar Engeland.
Trouwens, nog ff iets anders: twee weken na onze meeting in Londen wordt het eerste, officiële studioalbum van Stan, Robin, Tessa en mij uitgebracht. Ter gelegenheid van de release geven we een huiskamerconcert bij Robin, jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd. Ik vind het superspannend, maar ook superleuk als jullie komen. Neem gerust je ‘aanhang’ mee, al snap ik dat het voor jou lastig wordt, Marit. Misschien kunnen we ondertussen videobellen met James … of wacht, ik dacht dat Robin het erover had om het concert te livestreamen, maar dat laat ik nog wel weten!
Lily en Norah hadden al laten weten hoe tof ze het vonden.
Vlug begon Marit te typen: Dit is echt supergaaf! Een livestream zou perfect zijn, dan kan James meekijken. Videobellen wordt kwalitatief niet zo mooi, zou zonde zijn van jullie talent.
Eva reageerde met een blozende emoji. Nu begon Lily weer te typen.
Ik denk dat Aron wel meekomt! Maarre … ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb mijn huiswerk voor morgen nog niet af.
-Ik ook niet, reageerde Marit meteen. Dus ga ook weer verder! Kan natuurlijk niet maken om Engels niet af te hebben 😉

Maak jij altijd netjes je huiswerk?

Liefs,

Mirjam

12 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.