Lezen met Mirjam #3 Maart 2020

Maart was een gekke maand, in heel veel opzichten. Door de uitbraak van het coronavirus kwam ik in een leesdip. Niet zozeer een dip waardoor ik minder boeken las, maar een dip waardoor ik minder van boeken genoot. Gelukkig is dat nu zo’n beetje over en geniet ik weer echt van het lezen. Het geeft ontspanning en een uitvlucht naar andere werelden, dus dat kan ik zeker nu wel gebruiken! Nieuwsgierig naar welke boeken mij die uitvlucht gaven?

Welke boeken las ik?
In maart las ik één boek meer dan in februari, het totaal voor de afgelopen maand stond op 18. Volgens mij herlas ik deze keer meer boeken dan dat ik nieuwe boeken las, maar dat was ook wel even fijn. Gewoon een boek lezen waarvan je vantevoren weet dat je het verhaal leuk vindt. Deze keer schrijf ik er trouwens ook bij of het boek nieuw was of herlezen én of het boek dat ik las een fysiek boek was, een e-book of een luisterboek. Hier komt de lijst:

 • Mijn verhaal // Michelle Obama (nieuw // e-book)
 • Onder moeders vleugels // Louisa M. Alcott (nieuw // fysiek boek)
 • Wabi sabi // Francesc Miralles (nieuw // fysiek boek)
 • Cirkel-serie // Ted Dekker (herlezen // fysieke boeken)
 • Billy and me // Giovanna Fletchet (nieuw // fysiek boek)
 • Maartje de Wit Omnibus 1 & 2 (herlezen // fysieke boeken)
 • Tikva // Nine de Vries (nieuw // fysiek boek)
 • The night circus // Erin Morgenstern (nieuw // fysiek boek)
 • Schrijven vanuit je hart // Nathalie Goldberg (nieuw // fysiek boek)
 • De kracht van kwetsbaarheid // Brené Brown (nieuw // e-book)
 • Als geen ander // Karen Kingsbury (herlezen // e-book)
 • Voor het leven // Karen Kingsbury (herlezen // e-book)
 • The magician’s nephew // C.S. Lewis (herlezen // fysiek boek)
 • The lion, the witch & the wardrobe // C.S. Lewis (herlezen // fysiek boek)

Non-fictie
Deze maand las ik weer 3 non-fictie boeken, waaronder de autobiografie van Michelle Obama. Hiermee behaalde ik dus weer een leesdoel. Ik probeer iedere ochtend en/of iedere avond een hoofdstuk uit een non-fictie boek te lezen en dat lukte deze maand aardig goed. Daarnaast las ik ein-de-lijk Schrijven vanuit je hart uit. Hier begon ik in mei 2019 mee en las ik af en toe een hoofdstuk in. En deze maand las ik ‘m dus uit. Daarnaast las ik nog De kracht van kwetsbaarheid, een boek dat al heel lang op mijn lijstje stond. Ik heb ervan genoten, maar ik vond de hoofdstukken wel wat lang af en toe :-/

Top 3 (in willekeurige volgorde)
1. Onder moeders vleugels // Louisa M. Alcott
Wat een heerlijk boek was dit om te lezen. Nooit geweten dat klassiekers ook zó leuk kunnen zijn 🙂
2. Wit // Ted Dekker
Eigenlijk wil ik in m’n top 3 alleen nieuwe boeken zetten (en dus geen herlezen boeken), maar de andere boeken waren gewoon echt niet zo goed als deze. Dit verhaal en de boodschap uit dit boek weet me altijd weer te raken!
3. Mijn verhaal // Michelle Obama
Wat heb ik een respect gekregen voor deze dame. Het verhaal was fijn weergegeven en ik heb ook veel bewondering voor politici gekregen, het is ondankbaar en ingewikkeld werk, als ik het zo lees!

Book haul
Er kwamen nogal wat boeken bij in mijn kast deze maand, evenals een gloednieuwe e-reader. Hier was ik al een tijdje voor aan het sparen en deze maand had ik genoeg geld ervoor. Het leest echt veel fijner dan een tablet, daar ben ik inmiddels wel achter! Daarnaast ging ik deze maand naar twee kringloopwinkels en daar kocht ik 8 boeken, namelijk:

 • De jongen in de gestreepte pyjama
 • En uit de bergen kwam de echo
 • Het wonder van Speedy Motors
 • Martelaarslied
 • Het huis
 • Inferno
 • Bloedlink
 • Mini-shopaholic

Daarnaast kocht ik twee nieuwe boeken bij mijn favoriete boekhandel. Ik vond dat zij in deze tijd wel wat steun konden gebruiken. Ik kocht hier Tikva en Soeverein. Nu heb ik met mezelf afgesproken dat ik de hele maand april geen nieuwe boeken mag kopen. Er staan nog zo’n 20 ongelezen boeken in mijn boekenkast én ruim 70 boeken op mijn e-reader (in Kobo plus). Eerst die maar uitlezen 😉

Heb jij in maart nog wat boeken kunnen lezen?

Liefs,

Mirjam

5 Reacties

 1. Wauw wat een mooie lijst boeken heb je weer gelezen! Echt heerlijk! Ik ben heel benieuwd naar het boek van Michelle Obama. Hij staat echt al heel lang op mijn ereader dus moet hem snel maar eens gaan lezen! Leuk trouwens dat Onder moeders vleugels in je top 3 staat. Ik denk dat ik het een van de mooiste klassiekers vind.

  Ik heb in maart helaas niet zo veel kunnen lezen maar hopelijk komt dat in april weer helemaal goed!

  1. Ik denk dat jij het boek van Michelle ook wel tof vind. Zeker het eerste gedeelte vond ik heel boeiend! Ik hoop met je mee dat het deze maand weer helemaal goed komt met lezen!

 2. Leuke boeken, en zo veel…. Dat boek van Michelle Obama, daar ben ik in blijven steken. Onder moeders vleugels lijkt me ook leuk, dat heb ik geloof ik ooit eens gelezen. Misschien kan ik het ergens in internet vinden.
  Ik heb 5 boeken gelezen. Een nederlandse die op de Librislijst staat, en verder veel duitse boeken. Voor april staan hele andere boeken op mijn lijstje. O.a. een reisverhaal over een wandeling door Frankrijk. Ja, nu we niet kunnen reizen, moet ik toch een alternatief vinden. Veel succes!

  1. Ik was zelf achteraf ook nog best verbaasd hoeveel ik had gelezen in maart, dat had ik niet verwacht. Veel leesplezier de komende maand! Een goed idee om een reisverhaal te lezen 🙂

 3. Heb “onder moeders vleugels” bij Gutenberg.org gevonden, overigens in oud-nederlands. Engels was ook voor handen. Daar zijn veel boeken ook als epub. Legaal en gratis. Overigens is er ook nog een vervolg “op eigen wieken”, maar die heb ik nergens kunnen vinden. Veel leesplezier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: