Leeslogboek #17 Zandpaleis, De laatste libelle en andere boeken (mei 2024)

Door mijn blogstop komt het bericht met mijn leeslogboek iets later online dan gebruikelijk, we zitten inmiddels al bijna op de helft van juni. Toch is dat iets wat ik wil blijven doen, het leeslogboek niet op de eerste, maar op de tweede donderdag van de maand plaatsen. Op de vierde donderdag komt er dan een bericht met boekentips online, zo wordt de content wat eerlijker verdeeld (hoop ik). Maar goed, laten we het maar eens hebben over de boeken die ik de afgelopen maand las …

Begin mei ging het nog helemaal niet zo lekker met lezen, maar gaandeweg de maand vorderde kwam ik weer in een fijn ritme terecht en las ik uiteindelijk 11 boeken.

Gelezen boeken

 1. The to-do list // Mike Gayle (e-book)
 2. Tot de bergen vallen // Connilyn Cossette (fysiek boek)
 3. Vereenvoudigde breuk // Mirjam Schippers (e-book)
 4. Een kans op romantiek // Mirjam Schippers (e-book)
 5. Geluk in het kwadraat // Mirjam Schippers (e-book)
 6. De laatste libelle // Kim Michelle Richardson (fysiek boek)
 7. The fellowship of the ring // J.R.R. Tolkien (luisterboek // herlezen)
 8. Garden to save the world // Joe Clark (fysiek boek)
 9. Zandpaleis // Irene Hannon (fysiek boek)
 10. Gods smokkelaar // Anne van der Bijl (fysiek boek)
 11. In wonderland // Lynn Austin (e-book)

Door deze 11 boeken te lezen, komt het totaal voor 2024 tot en met mei op 50, wat precies in het schema past, want daarvoor moet ik gemiddeld 10 boeken per maand lezen. En ja, ik las dus mijn eigen boeken en dat heeft er eigenlijk voor gezorgd dat ik weer plezier in het lezen kreeg. Ik liep constant achter (niet veel, maar toch, ik liep achter) op Goodreads en dat zorgde ervoor dat lezen meer een verplichting werd, dan iets leuks om te ontspannen. Toen ik mijn eigen boeken binnen no time uit las, liep ik ineens weer één boek voor en was mijn plezier in lezen terug. En eerlijk is eerlijk, ik vond echt dat ik leuke boeken had geschreven 😉

Favorieten
Mijn drie favoriete boeken van de maand, in willekeurige volgorde:

 1. De laatste libelle // Wat een prachtig, historisch goed onderzocht verhaal was dit. In eerste instantie dacht ik dat die blauwe mensen een verzinsel waren van de auteur, maar ze blijken echt bestaan te hebben. Aanrader! In hetzelfde thema (de rondtrekkende bibliotheekdames in Kentucky) las ik ook In wonderland van bejubelde auteur Lynn Austin, maar die vond ik toch minder sterk.
 2. Tot de bergen vallen // Ik ben groot fan van Connilyn Cossette en ik hoop dat er nog veel meer van haar boeken vertaald gaan worden naar het Nederlands. Ja, ik weet dat ik het vast ook wel in het Engels kan lezen, maar Engelse boeken zijn nu eenmaal wat minder makkelijk verkrijgbaar in Nederland als je lokale ondernemers wilt steunen.
 3. Garden to save the world // Ja, het is een non-fictie boek, maar hij moest absoluut bij mijn favorieten van mei! Eigenlijk heb ik dit boek zelfs twee keer gelezen, ik heb ook nog een keer naar de audioversie geluisterd, maar dat heb ik niet mee laten tellen op Goodreads. Wat een fantastisch, heerlijk boek was dit!

Non-fictie
Naast Garden to save the world, las ik ook nog The to-do list van Mike Gayle en Gods smokkelaar van Anne van der Bijl. Dat laatste boek vond ik erg indrukwekkend en las ook nog eens heel makkelijk weg!

Book haul
Er kwamen twee nieuwe boeken in mijn gedeelte van de boekenkast in mei 2024, namelijk Zandpaleis, het tiende boek in de Hope Harbor-reeks. Ik vond het boek leuk om te lezen, maar zoals je ziet is hij niet in mijn favorieten belandt. Het verhaal voelde niet echt als vernieuwend, de Hope Harbor serie is ergens wel genoeg uitgemolken, denk ik zo onderhand.

Garden to save the world bestelde ik bij de lokale boekhandel (in mijn geval is dat De Wedloop). Helaas was ik hierdoor wel meer geld kwijt, maar je moet natuurlijk wel handelen naar je woorden, dus ik had het ervoor over.

Vooruitblik juni
Op het moment dat ik deze blog schrijf (11 juni) heb ik al zes boeken gelezen in juni, dus ik denk dat ik met gemak 10 boeken moet kunnen lezen deze maand, maar ik hoop op meer. Het lijkt erop dat ik weer in een leesflow ben. Ook Jaap leest de laatste tijd meer en het is echt zo dat ‘zien lezen, doet lezen’. Het lijkt me trouwens leuk om ongeveer elke maand een lezers-aanrader te lezen. In mei las ik In wonderland, nadat lezer Luna me het boek had aangeraden onder een blogbericht, dus reageer zeker op de vraag onder dit bericht. Wat betreft mijn leesjournal, dat heb ik zojuist bijgewerkt. Ik wilde het eigenlijk in mei doen, maar het kwam er steeds niet van. Nu ben ik helemaal bij en hoef ik alleen maar elke week aan te vullen wat ik gelezen heb, dus hopelijk blijft het zo.

Ga ik in juni jouw aanrader lezen? Laat me weten in een reactie welk boek ik echt gelezen moet hebben!

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

 1. Ik hou heel erg van paarden en vind de Gouden paarden boeken serie heel mooi. Ik heb vorige week alle 4 de Samen! Boeken gelezen. Misschien moet u dat ook weer eens doen

 2. Wat leuk dat je het boek hebt gelezen! Ik ben benieuwd naar de laatste libelle, zal die eens opzoeken.

  Heb je historie van mejuffrouw sara burgerhart gelezen? Ik ben dat boek aan het herlezen en lees nu de hertaalde uitgave. Is een heel leuk boek wat vlot weg leest ook al zijn er heel wat verschillende hoofdpersonage.

  1. Oh, dat klinkt heel interessant. Ik zag dat er sowieso een versie op Kobo staat, nu nog even checken of dat ook de hertaalde versie is 😉 Bedankt voor de tip 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.