Lezen met Mirjam #18 Juni 2021

En weer is er een maand voorbij gevlogen, het jaar gaat er niet langzamer op. Nu juli is begonnen betekent dat ook dat ik (ongeveer) op de helft van mijn leesuitdaging ben. Is het mij in juni gelukt om 30 boeken te lezen? Je ontdekt het in dit bericht!

De volledige lijst met boeken die ik in juni las kan je hier zien. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik op het moment dat ik deze blog schrijf het laatste boek (Het raadsel van de pompoen) nog niet uit heb, maar ik hoop dat wel voor vanavond 23:59 uit te hebben, het liefst zelfs een stuk eerder. Dan heb ik in juni namelijk 30 boeken gelezen en loop ik prima op schema. Mocht het niet lukken, dan is dat nog geen groot probleem, want in juli heb ik vakantie, dus mooi de tijd om bij te lezen! Het lezen in juni ging nog niet helemaal lekker. Ik las wel heel verschillende boeken en ik liep zelfs een tijdje voor, maar dat zakte in toen ik wat minder tijd nam om te lezen en aan het einde van de maand moest ik dus ineens weer flink gaan lezen om bij te komen. Daar wil ik een beetje vanaf eigenlijk…

Favorieten
Omdat ik bij favorieten mijn herlezen boeken én non-fictie boeken eigenlijk niet mee tel, ben ik er deze maand in geslaagd slechts drie favorieten te kiezen. Ooit mocht ik maar drie boeken als favoriet kiezen, maar dat heb ik nu zoveel lees aangepast. Ik las veel boeken deze maand die het ‘net niet’ waren, maar deze boeken waren het sowieso wel:

 1. De witte roos // Ik schreef al een mini-review over dit boek, dus je weet al wat ik ervan vind. Een prachtig boek dat iedereen gelezen moet hebben.
 2. Alles wat ik vinden wil // Over dit boek had ik ontzettend veel goede verhalen gehoord en ik vond dat ze allemaal waar waren. Hier komt ook nog een mini-review over!
 3. Vijf stappen van jou // Ja, ik ben een beetje laat met het lezen van het boek. En nu wil ik ook graag de film zien, die trouwens niet op het boek is gebaseerd. Voor de verandering is dit boek gebaseerd op het filmscript.

Deze maand heb ik geen echte teleurstellingen gehad, al vind ik het zelf wel een beetje jammer dat ik in een soort leesdip terecht kwam. Daar ben ik nu gelukkig weer uit, ook dankzij boek nummer 3 op de favorietenlijst!

Non-fictie
Ik las deze maand drie non-fictie boeken. Heel verschillend, maar van alle drie heb ik veel geleerd. Allereerst mijn favoriete non-fictie van het jaar denk ik: Garden City Comer, vervolgens las ik De ontdekking van Urk en ik sloot af met How to be miserable, die was echt hilarisch! Volgens mij best te omschrijven als satire, je leest over veertig technieken om jezelf ongelukkig te voelen en ik vond het verrassend (en een beetje beschamend) hoezeer ik me erin herkende. Dat ik deze technieken ook weleens gebruik. Een deel van je geluk heb je zelf in de hand 😉

Book haul
Het is me gelukt! Ik heb geen enkel boek gekocht! Er kwam wel een boek binnen, ter gelegenheid van het vijftigjarige jubileum van het RD mocht ik een cadeautje uitzoeken. Ik koos voor Campers: Het persalarm van collega-auteur Johan Leeflang.

De eindeloze boekenkast
Over Dagdroom van Deborah Raney heb ik het in deze blog nog niet gehad, omdat dit de buddy read voor de maand juni was. Vandaag nemen Anna Laura en ik de podcast op waarin we dit boek bespreken. Mocht je nog nieuwsgierig zijn naar mijn mening over De verborgen kinderen, check dan even deze link! Vanmiddag komt er ook een aflevering online, over onze favoriete jeugdboeken, dus luister die ook!

Leesdoelen juli
Ik wil in juli heel graag meer dan 31 boeken lezen. Stiekem hoop ik dat het me lukt om er 35 te lezen, zodat ik in het najaar iets rustiger aan kan doen met mijn leeschallenge. Maar goed, zelfs al 32 gaat lukken ben ik al tevreden! Ook wil ik nog flink wat Engelse boeken lezen, want daar loop ik echt mee achter op mijn challenge. Daarnaast wil ik in juli alle boeken lezen die de afgelopen maanden op mijn TBR stonden, maar waar ik niet aan toe ben gekomen. Samen met een paar extra boeken die ik heb uitgekozen en de buddy read voor de podcast (De verwisseling van Maggie Brooks) is dat een fikse stapel! Ik heb er in ieder geval weer heel veel zin in.

Wat was het grappigste boek dat jij in juni las?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

 1. Veel succes weer in juli! Waarom tel je non-fictie eigenlijk niet mee? Bij echte leerboeken zou ik dat nog wel begrijpen, maar de boeken die je noemt vind ik wel ook gewoon echte leesboeken 🙂

  1. Dank je wel 🙂 Non-fictie tel ik wel mee hoor, maar ik zie nu dat ik het een beetje onhandig heb geformuleerd. Ik bedoel eigenlijk dat ik als ik favorieten kies (voor het kopje favorieten) alleen maar kies uit fictieboeken die ik nog niet eerder heb gelezen. Non-fictie heeft in de blog een apart kopje, dus ga ik niet in herhaling vallen. Want ze tellen zeker mee richting de 365 boeken, anders zou ik echt niet weten hoe ik dat zou moeten redden.

 2. In juni voornamelijk boeken half gelezen, en dus nog niet uit, of al weggedaan. Wat natuurlijk met mijn oneindige stapel ongelezen boeken, ook een goed doel is. Verder heb ik “het kleine spook” van Preussler in het duits gelezen. En dat is werkelijk zo mooi en zo mooi geillustreerd en misschien voor kinderen ook spannend. Een aanrader. Overigens wat ik jouw mening mbt Urk? Daar ben ik erg benieuwd naar, ook omdat jij die wereld enigszins kent. Veel succes met de volgende 32!

  1. Ja, de stapel wordt er in ieder geval kleiner door 🙂 Ik ben wel benieuwd naar Het kleine spook, ik houd altijd van mooi geïllustreerde boeken. Enne … door het lezen van De ontdekking van Urk kwam ik erachter dat die hele wereld van Urk mij vreemd is, echt … het is zo anders dan hoe ik ben opgegroeid, veel strenger en bizarder 😉

 3. Wat goed dat je nog steeds op schema ligt, ook al had je liever nog steeds wat voor gelopen. Dat kan ik trouwens heel goed begrijpen, het overkomt mij ook nogal eens met het behalen van doelen dat ik in de laatste week van de maand nog even alle zeilen bij moet zetten om mijn doel wel te blijven halen. Dat kan, maar is niet echt relaxt nee. 😉
  Het grappigste boek dat ik las in juni? Niet echt een heel grappig boek gelezen eigenlijk (wel een paar goede, maar heftige zoals De vliegeraar), maar ik heb wel volop genoten (en regelmatig flink gelachen) in juni bij de eerste vijf delen van De weddingplanner. Leuk dat jij daar ook in bezig bent nu.

  1. Nee, alle zeilen bijzetten om in de laatste week van de maand je doelen te halen is inderdaad niet zo relaxt en uiteindelijk werkt het vaak ook nog eens contra-productief. Ja, ik geniet ook echt van de delen in De weddingplanner, ik twijfelde eerst of ik ze als apart boek zou tellen, maar dacht toen: ‘Waarom ook niet?’ Ik maak het voor mezelf al heel moeilijk om deze challenge te doen, dus dan mag ik voor mezelf de regels bepalen om het wat makkelijker te maken. Nu ga ik zeker voorlopen de komende tijd 🙂 Leuk ook dat jij er van genoten hebt. De vliegeraar was inderdaad een heftig boek. Ik wil nog steeds het vervolg heel graag lezen. Maar omdat ik sinds gisteren weer een abonnement op de bibliotheek heb zal dat makkelijk gaan 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: