Schrijfdoelen #11 Update bingo 2021

We zijn alweer op de helft van het jaar (ongeveer dan). De tijd gaat echt ongelooflijk snel. Gisteren kwam er al een update van mijn schrijfdoelen online op YouTube. Maar voor wie liever gewoon de tekst leest heb ik vandaag ook een update op mijn blog. Sommige doelen heb ik een beetje aangepast sinds januari 2021, maar daar kom ik vanzelf op per doel.

Behaalde doelen

 • Het eerste doel dat ik behaalde was een nieuwe huisstijl. Hoewel ik in eerste instantie gepland had om dat later dit jaar te doen, heb ik het toch in februari al gedaan. Ik ben daar wel blij mee, want ik denk dat het er anders niet meer van was gekomen.
 • In dezelfde maand, en volgens mij maar een dag later stuurde ik het manuscript van Roos in naar de uitgever. Het zal dit jaar nog verschijnen (waarschijnlijk in oktober).
 • Toen in april mijn nieuwste boek (Yes! Papa gaat trouwen) verscheen heb ik weer een boekpresentatie gedaan op YouTube. Dat is natuurlijk wel anders dan in een boekwinkel, maar telt natuurlijk gewoon als behaald doel!

Schema
Al over de helft van het jaar en nog maar drie doelen gehaald, dat klinkt niet echt goed. Nu zijn er twee redenen voor en heb ik er wel vertrouwen in dat het bij de meeste doelen helemaal goed gaat komen. De eerste reden is dat ik niet echt een geweldige start had dit jaar. In februari kreeg ik echt een terugval wat betreft long covid en af en toe heb ik nog steeds een terugval. Ze worden gelukkig wel steeds minder heftig en duren minder lang. Reden nummer twee is dat veel van mijn doelen ‘lange termijn doelen’ zijn. Het zijn doelen waar je iedere dag een klein stapje voor zet (soms een wat grotere stap) en uiteindelijk aan het eind van het jaar het doel haalt (daar ga ik in ieder geval wel voor). Maar goed, hoe gaat het met mijn doelen, we gaan ze rij voor rij langs.

Rij 1

 • 2 boeken publiceren // Met dit doel ben ik al op de helft, er is al één boek uitgekomen en in oktober of november zal het verhaal van Roos uitkomen.
 • Samen! deel 4 schrijven // Dit is wel een doel waar ik een klein beetje aan twijfel, vooral omdat het schrijven van deel 3 zoveel moeite kost. Aan de andere kant, ik heb al best wel wat leuke gebeurtenissen uitgedacht voor deel 4 en ik denk dat als ik een tijdje pauze neem van dit verhaal dat ik er wel weer zin in heb.
 • In totaal 500.000 woorden schrijven // Op dit moment blijft dit nog een beetje achter, maar deze maand is het tijd voor Camp NaNoWriMo, wat erg goed is voor mijn wordcount. En in november krijgen we natuurlijk ook nog NaNoWriMo.
 • In totaal 150 blogs delen // Hiermee loop ik goed op schema.
 • Samen! deel 3 insturen // Dat gaat wat eerder gebeuren dan gepland. Normaal gesproken stuur ik altijd mijn (voor mijn gevoel) beste versie in, maar zoals je vorige week hebt kunnen lezen gaat het deze keer anders. Het zou zelfs kunnen dat ik ‘m gisteren al heb gestuurd of vandaag ga opsturen, dus dan kan ik dit doel ook afstrepen!

Rij 2

 • 10 korte verhalen schrijven // Ook hiervoor mag ik nog even aan de bak, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen.
 • 10 dagen waarop ik 10.000 woorden schrijf // Hiermee loop ik netjes op schema en ik hoop stiekem op meer 10k dagen.
 • Schrijven op 7 verschillende locaties // Aan het begin van het jaar was ik ervan overtuigd dat ik wel weer naar Engeland zou kunnen, maar dat blijft nog steeds onzeker. Dus heb ik dit getal iets teruggeschroefd, naar 7 verschillende locaties. Op het moment dat ik deze blogpost tik zijn het er twee (in het huis waar ik woon, haha en op Anna Laura’s kamer in Nieuwpoort). Ik hoop van de zomer wel wat vaker eropuit te gaan om bijvoorbeeld in de natuur te gaan schrijven.
 • 1500 boeken verkopen // Dit is een doel dat ik een beetje naar beneden heb gehaald. Ik hoop nog steeds dat het er 2000 worden, maar het afgelopen jaar (2020) heb ik minder boeken verkocht dan in 2018 en 2019, dat komt ook door het coronavirus, dus heb ik besloten om er voor de zekerheid maar 1500 van te maken in plaats van 2000 😉
 • 500 uur schrijven // Ook dit doel gaat nog heel spannend worden. Ik hoop wel dat het helemaal goed gaat komen!

Rij 3

 • 40.000 woorden schrijven tijdens Camp NaNoWriMo // Omdat ik behoorlijk last van long covid had tijdens de editie van april heb ik deze overgeslagen, met als regel voor mezelf dat ik in juli zou proberen om 40.000 woorden te schrijven in plaats van de geplande 30.000.
 • Friends 4-ever jaar 5 // Hier moet ik nog wel veel voor schrijven, vorig jaar schreef ik het vierde jaar van de meiden af in juli, tijdens Camp NaNoWrimo. Daar heb ik dit jaar echter een ander doel voor uitgekozen, maar ik hoop deze maand toch ook hier wat extra hoofdstukken aan te kunnen schrijven.
 • NaNoWriMo // Tja, dit doel kan ik nu natuurlijk nog niks aan doen, maar ga ik zeker mee aan de slag! Stiekem hoop ik dat ik dan ook een weekje in Engeland kan schrijven, maar ik probeer geen hooggespannen verwachtingen te hebben hierover.
 • 100 writing prompts // Deze is appeltje-eitje, ik heb ‘m al bijna gehaald. Ik miste het schrijven op mijn werkdagen voor het LCJ, dus heb ik de bijna dagelijkse writing prompt weer ingevoerd. Ik doe er sinds juni weer vijf per week, dus dat komt zeker goed!

Rij 4

 • 25 persoonlijke stukjes // Met dit doel loop ik keurig op schema, of eigenlijk zelfs voor! Op moment van schrijven moet ik er nog 10, maar de kans is groot dat nu jij dit leest ik er weer eentje (of twee) heb geschreven.
 • Kerstverhaal schrijven // Tja, misschien dat ik dat doel dit jaar eens een keer voor de laatste maand van het jaar bewaar. Ik heb eigenlijk nog geen idee wat voor kerstverhaal ik dan wil schrijven.
 • 3 eerste versies schrijven // Dit doel ga ik denk ik wel halen. Omdat ik aan het derde deel van Samen! zoveel moest wijzigen tel ik dat ook mee als eerste versie. Da’s het leuke aan doelen voor jezelf opstellen, je mag ook zelf de regels bepalen!
 • 15 video’s op YouTube (schrijfkanaal) // Hier stond eerst het doel van zelf een e-book publiceren, maar dat zag ik toch niet zo zitten (ook door long covid), dus besloot ik er maar 15 video’s van te maken. Destijds had ik nog bedacht dat ik om eens in de twee weken een video te delen, maar mijn frequentie is toch één video per week geworden. En vanaf deze maand ga ik ook eens per maand op dinsdag een video delen. Die video’s gaan over iets persoonlijkere onderwerpen, vaak wel in relatie met het schrijversbestaan.

Rij 5

 • 150 Instagram posts // Haha, toen ik deze overtypte ging ik meteen even checken of ik dat doel niet al behaald heb. Sinds mei ben ik namelijk veel meer gaan posten op Instagram (6 keer per week). Als het goed is haal ik dit doel deze maand nog!
 • 250.000 verhaalwoorden schrijven // Ook voor dit doel moet ik nog aan de bak, maar ik geloof dat het met de projecten van NaNoWriMo wel goed gaat komen. Enne … eigenlijk zijn writing prompts ook verhaalwoorden, maar ik ben niet van plan om ze mee te tellen.
 • 15 sociale media doelen // Na het weer oppakken van mijn YouTube kanaal heb ik ook dit doel opgeschroefd. Op moment van schrijven heb ik 7 van de 21 doelen gehaald en ik heb er alle vertrouwen in dat ik nog heel wat vakjes mag inkleuren daar!

En dat waren ze alweer! Ik heb dit jaar trouwens ook één doel behaald van mijn lijstje ultieme schrijfdoelen, namelijk een boek van meer dan 80.000 woorden publiceren. Ik vond het heel leuk om dit bericht te schrijven. Ik heb ‘m wat eerder geschreven dan ik normaal doe met mijn doelenupdates, normaal doe ik dat hooguit een week van tevoren. Het is nu 19 juni en ik wilde vandaag heel graag schrijven, maar kreeg gewoon niks uit handen. Dus besloot ik de doelenupdate te schrijven om zo weer wat inspiratie en motivatie te krijgen. Volgens mij is het gelukt!

Hoe gaat het met jou plannen/doelen/dromen voor 2021?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. Wat veel doelen! Maar wel leuke! Met mijn doelen gaat het niet zo goed😥
  Ik heb weinig tijd om te schrijven, eigenlijk doe ik het alleen s avonds na half 9
  Ik ben nu vooral bezig aan 1 verhaal dus de andere worden een beetje verwaarloosd!
  Maar ik ga maandag een nieuw lijstje met doelen maken en hopelijk lukt het mij om die te halen!

  1. Oei, wat jammer dat het niet zo goed gaat met je doelen. Maar … ik denk dat het juist wel goed is om aan één verhaal veel aandacht te geven. Dat heb ik zelf de afgelopen tijd in ieder geval gemerkt dat het voor mij het beste werkt om me op één, maximaal twee projecten tegelijk te concentreren. Dus de ene week ben ik vooral bezig met een nieuw boek in de Samen! serie en de andere week met het vervolgverhaal. Hopelijk komt het de komende maand goed met je doelen, maar met de vakantie voor de deur moet dat wel goedkomen, toch?

 2. Fijn dat je jouw doelen weer met ons deelt. Mijn doelen en dromen zijn nog niet bereikt, maar er is nog een half jaar tijd. Dus wie weet. Wel ga ik de doelen weer eens wat precieser opschrijven. Helpt misschien ook. Succes!

  1. Opschrijven, concretiseren werkt eigenlijk altijd goed 😉 Ben je bekend met SMART formuleren? Doe ik niet altijd hoor bij mijn doelen, maar dat kan wel helpen als je iedere keer doelen opstelt die je uiteindelijk niet behaalt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: