Mini reviews #24 Strandjuweel, De rand van de wereld en Dichterbij dan ooit

Waar ik voorheen soms bijna paniekerig op zoek ging naar een boek om een mini review over te schrijven, heb ik nu zelfs te veel boeken waar ik een mini review over zou willen delen. Gelukkig schrijf ik ook voor De Wedloop boekrecensies, dus ik kan genoeg over mijn liefde voor boeken delen. En wie weet, ga ik in de toekomst niet drie, maar vier of vijf mini reviews per post delen. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen.

Strandjuweel // Irene Hannon
Specificaties: (Christelijke) Feelgood // KokBoekencentrum // Nederlands (vert. USA) // 2022
Het verhaal: Christi Reece is wanhopig. Lang liep haar leven op rolletjes, maar nu zit ze diep in de problemen. Daarom gaat ze naar het kustplaatsje Hope Harbor en vraagt een oude bekende om hulp: Jack. Maar Jack wil niets te maken hebben met de vrouw die hem in het verleden heeft bedrogen. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd aan de kust van Oregon en daarin is geen plaats voor Christi. Maar hij moet zijn mening bijstellen, zeker wanneer hij háár hulp hard nodig heeft.
Mijn mening: Hope Harbor stelt nooit teleur, dat is een feit dat zeker is. Ik heb genoten van het achtste deel in de serie. Het begin was wel een beetje moeizaam, maar al snel zat ik helemaal in het verhaal en vond het prachtig. Het liefdesverhaal was fijn, geen insta love zoals bij andere boeken van de Hope Harbor reeks soms het geval is. Heerlijk om oude bekenden terug te zien en er zo nu en dan over te lezen. Het verhaal van het strandhuisje waar Christi zomaar in mocht wonen vond ik wel bijzonder, maar als ik me niet vergis gaan we daar in het negende boek uit de serie meer over lezen (dat hoop ik in ieder geval wel). Het allerleukste aan het boek vond ik wel de liefde voor de kleine ondernemer. Het boek ging namelijk niet alleen over Christi en Jack, maar ook over Beth – een vrouw die haar eigen winkel is begonnen en op het punt staat te scheiden van haar man Steve. Maar de ondernemers van Hope Harbor zaten in de problemen, want door de bosbranden in Oregon liep het toerisme terug. Ik vond het mooi dat Irene Hannon een probleem wat zeker speelt, gebruikt voor haar eigen verhaal.
Eindoordeel: 4,5 ster(ren)

De rand van de wereld // Andrew J. Graff
Specificaties: Coming of age roman // Mozaïek // Nederlands (vert. USA) // 2022
Het verhaal: Wanneer de tienjarige Fish zijn beste vriend Bread te hulp schiet omdat zijn vader hem mishandelt, loopt dit helemaal verkeerd af. De twee jongens denken dat ze een moord hebben gepleegd en vluchten de ruige bossen van Wisconsin in, op weg naar de vader van Fish. Ondertussen proberen de volwassenen hen te vinden. Wat volgt, is een meeslepende zoektocht met thema’s als hoop en verlies dat zich aftekent tegen het onstuimige landschap van de Upper Midwest.
Mijn mening: Eind vorig jaar had ik me voorgenomen om niet zo vaak een boek van Mozaïek meer te lezen omdat ze me vaak tegenvallen. Het zijn vaak wat meer literaire boeken en dat is niet helemaal mijn smaak. Toch besloot ik De rand van de wereld een kans te geven en heb daar geen spijt van gehad. Misschien hielp het dat ik ongeveer de eerste helft van het boek als audioboek heb beluisterd, daardoor kwam ik beter in het verhaal. De schrijfstijl was mooi, het verhaal bevatte mooie zinnen en ook de verhaallijn was interessant. Er waren genoeg plotwendingen om het interessant te houden en ik heb zeker genoten van dit boek.
Eindoordeel: 4 sterren

Dichterbij dan ooit // Cynthia Ruchti
Specificaties: (Christelijke) roman // KokBoekencentrum // Nederlands (vert. USA) // 2022
Het verhaal: Het leven Mara Jacobs loopt niet bepaald op rolletjes. Uit haar baan haalt ze geen voldoening, haar geloof in God is weggesijpeld en haar man Liam maakt voor zijn werk waterputten in Uganda. Hierdoor komt de zorg voor hun drie pubers volledig op Mara’s bordje terecht. Dylan zit aan de drugs en heeft een taakstraf en Chelsea loopt op school de kantjes ervan af. Alleen met Jeremy lijkt het wel goed te gaan. Maar allemaal missen ze Liam. Dan komt er vanuit Uganda een verschrikkelijk bericht: Liam is omgekomen. Het hele gezin is murw geslagen en verzinkt in een donker gat van rouw. Jeremy heeft zelfs het idee dat de dood van zijn vader zijn schuld is… Gelukkig duikt Ashlee op, een oude vriendin van Mara, die een aantal jaar geleden ook haar man verloren is. Met kleine stapjes helpt ze Mara het licht weer een beetje te zien.
Mijn mening: Laat je niet misleiden door deze zoete, roze cover. Het lijkt dan een romantisch verhaal te zijn, dit boek is een aangrijpend en ontroerend verhaal over rouw, verlies en vriendschap. In eerste instantie moest ik wennen aan Mara’s sarcastische gedachten, maar al snel was ik eraan gewend en kon ik er zelfs om glimlachen. Het mooie was dat haar sarcasme nooit misplaatst was en ook geen afbreuk deed aan het prachtige verhaal over rouw, verdriet, maar ook het langzaam terugvinden van het leven. Dit boek zou ik écht iedereen aanraden, nogmaals: de roze voorkant zegt absoluut niets over de inhoud!
Eindoordeel: 5 sterren

Welk boek zou jij ook graag willen lezen?

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s). Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 🙂

Kom me volgen op social media

2 Comments

  1. Leuke mini reviews! Ik lees je blogs over boeken die je hebt gelezen altijd graag.
    De rand van de wereld viel mij juist een beetje tegen; ik had er meer van verwacht. Strandjuweel stond al op mijn lijstje. En ik ben blij met je tip over Dichterbij dan ooit want dat boek zou ik zelf inderdaad niet snel uitkiezen vanwege de cover! Ik ga hem nu toch op mijn lijst zetten.

    1. Dank je wel voor je bericht, superleuk om te horen dat je deze blogs graag leest. Smaken blijven verschillen, misschien kwam het bij mij juist dat ik niet zoveel verwachtingen had van De rand van de wereld, dat-ie me meeviel. En wat betreft de cover van ‘Dichterbij dan ooit’, denk ik dat de uitgever daar echt een misser mee heeft gemaakt. Ik begrijp dat ze de lezersgroep van de ‘Feelgood met een hart’ boeken wilden aanspreken, maar nu gaat er een heel andere groep verloren, denk ik. Maar tof dat ik ervoor heb kunnen zorgen dat-ie toch op jouw lijstje komt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.