Lezen met Mirjam #22 September 2021

Een week later dan gewend komt het overzicht van de boeken die ik in september 2021 heb gelezen online. Inmiddels zitten we al bijna op de helft van oktober, maar dat mag de pret niet drukken. Hoeveel boeken las ik in september? En heb ik daar een beetje van genoten? Je leest het allemaal in dit bericht!

Het totaaloverzicht van de boeken die ik in september las kan je hier vinden. En nee, het is me niet gelukt om in september 30 boeken te lezen, wat wel op de planning stond. Het zijn er uiteindelijk maar 25 geworden. Op zich is dat niet heel erg, ik liep natuurlijk voor. Maar goed, het betekent wel weer dat ik stevig door moet lezen de rest van het jaar om mijn doel van 365 boeken te halen. Ik begin nu wel echt uit te kijken naar dat moment hoor, dat mijn challenge voorbij is. Ik merk dat ik nu met regelmaat boeken uitzoek om te lezen die ik helemaal niet heel leuk of interessant vind, maar ik lees ze omdat ze lekker dun zijn, of makkelijk weglezen. Maar goed, volgend jaar is dat niet meer van toepassing en dan ga ik het er echt ook van nemen (ik zet denk ik m’n leesdoel op 100 ofzo, lekker relaxed lijkt me dat). Daarnaast was ik in september ook gewoon erg druk met daten en had ik minder tijd om te lezen 😉

Favorieten
Ik las dus in totaal 25 boeken in september, maar er waren weinig boeken die er tussenuit sprongen voor mij. Ik moest echt even de lijst goed doornemen voor ik er drie favorieten uit kon kiezen.

  1. Anne of the island // De boeken van L.M. Montgomery vond ik heerlijk om te lezen. In dit boek deed Anne ook een geweldige uitspraak: “I’ll have to marry sometime, I suppose, but I shall put off the evil day as long as I can.” Past helemaal bij haar karakter en ik juich het (tot op zekere hoogte) ook toe. Ik houd niet zo van boeken waarin personages voor hun 21e een levenspartner zijn tegengekomen en waarin ze zo snel mogelijk trouwen en een gezin stichten.
  2. De Morrigan Crow serie // Ik had hier al veel over gehoord op Booktube, maar zelf nog niet aan de serie toegekomen. Inmiddels wel en wat een heerlijke boeken zijn dit. Waarschuwing: fantasy verhalen, dus niet iedereen zal het even geschikt vinden, maar ik kan daar echt van genieten.
  3. The boy, the mole, the fox and the horse // Heel misschien is het valsspelen, maar aan de andere kant, ik had het boek oprecht nog niet helemaal doorgelezen. Er wel vaak in gebladerd en het bekeken, maar nog niet helemaal gelezen. Dus tel ik ‘m gewoon mee, ook al is het een prentenboek voor volwassenen.

Teleurstelling van de maand
Ik had niet echt een teleurstelling, hoewel er weinig boeken waren die ik echt zo leuk vond. Dat ik moeite had om drie boeken uit te kiezen voor de favorieten zegt ook al wat. Ik verlang soms echt terug naar het begin van het jaar, toen las ik echt het ene leuke boek na het andere. Achteraf gezien had ik dat wel iets beter kunnen verdelen 😉 Maar ik heb goede moed voor de maand oktober (ben alweer leuke boeken aan het lezen). Als ik dan een teleurstelling moet noemen: De een huis serie van Emma Zomer vond ik tegenvallen. Het concept was heel tof, vijf auteurs die elk een personage voor hun rekening namen, maar ik vond de meeste verhaallijnen weinig diepgang hebben of net te overdreven naar mijn zin.

Non-fictie
Ik las wel een paar toffe non-fictie boeken, drie stuks deze keer. Twee boeken van John Mark Comer. Wat ik van The Ruthless Elimination of Hurry vond kan je vanmiddag in de podcast horen (16:00 nieuwe aflevering). Loveology vond ik ook een goede boodschap hebben en het boek Consoling thoughts on God and providence was liefdevol en ik heb er ook veel van geleerd (was een tip van J.). Best grappig, heb afgelopen maand alleen maar Engelstalige non-fictie gelezen.

Book haul
Er vonden zeven boeken hun weg naar mijn boekenkast. Eentje kreeg ik cadeau van J. op onze eerste date 🙂 Dat was The innocence of Father Brown, in de berichtjes die we uitwisselden hadden we het ook over dit boek gehad. Daarnaast kocht ik een aantal boeken tijdens de vakantie, twee waren licht beschadigd en daarom maar€7,50 per stuk. Dat waren Vang me op van Courtney Walsh en Cinder & Ella: lang en gelukkig (die vond ik trouwens ook best wel tegenvallen). Bij Den Hertog in Middelburg waren heel veel boeken in de uitverkoop en daar heb ik Wat we verborgen houden van Erin Bartels, Tot ik je vind van Melanie Dobson en Aan de andere kant van de bergen van Elizabeth Musser gekocht. Nu heb ik weer een flinke stapel ongelezen boeken en er zijn op dit moment ook nog een aantal Engelse boeken onderweg, maar totdat ik deze boeken uit heb mag ik weer geen boeken kopen van mezelf.

Leesdoelen oktober
In oktober wil ik sowieso 31 boeken lezen, maar eentje meer zeg ik geen nee tegen. Ook moet ik nog flink wat Engelse boeken lezen om aan mijn doel te komen, want dat blijft nog steeds een beetje achter. Omdat m’n TBR voor december al vaststaat wil ik in oktober en november graag alle boeken lezen die ik gepland had voor dit jaar. Dat zijn er aardig wat. Tja … het laatste kwartaal gaat alweer in. Enerzijds zou ik echt blij zijn als de challenge voorbij is (zoals ik al schreef in de inleiding), maar aan de andere kant: het is wel echt heerlijk om veel te lezen. Dus ik vraag me echt af of ik het bij zo’n leesdoel van 100 boeken kan houden. Maar ik denk dat het wel goed is als ik gewoon een laag doel instel voor 2022 en alles wat ik meer lees is mooi meegenomen.

Hoeveel boeken heb jij gelezen in september?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

    1. Dankjewel voor je leuke reactie. Ik hoop inderdaad dat het deze maand gaat lukken om 31 boeken te lezen. Het gaat nu in ieder geval goed!

  1. De laatste loodjes wegen het zwaarst! Nog even en je bent er…. En je bent een ervaring wijzer. Ook niet slecht. Mijn september was niet erg succesvol wat lezen betreft. Ik heb je hele leuke boeken gelezen. Maar 2… is te weinig voor mijn doel van 52 of nog betere 78 boeken in 2021. Maar er liggen te veel boeken half gelezen, die niet meer boeien.. Verder heb ik in oktober ook al 2 boeken gelezen, o.a. dat nieuwe van Lianne Reijntjes. Succes met je 31 boeken!

    1. Inderdaad, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Maar gelukkig is m’n leesplezier al wel weer teruggekeerd. Ik heb in oktober weer wat toffe boeken gelezen! Wat fijn dat het bij jou in oktober ook wat beter lijkt te gaan. Succes nog even!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: