Project uitgelicht #5 Update De stad

Het is al een poosje geleden dat ik een project heb uitgelicht en vandaag ga ik ook niet over een nieuw project schrijven, maar wil ik je graag vertellen hoe het gaat met het allegorische verhaal: De stad. Een paar maanden geleden heb je hier al meer over kunnen lezen.

Normaal gesproken maak ik in mijn berichtjes waarin ik een project uitlicht gebruik van een aantal standaardvragen. Een paar van die vragen zijn niet bruikbaar voor dit bericht, maar de vragen die ik wel kan gebruiken beantwoord ik hier opnieuw, zodat je een idee krijgt van de status van dit verhaal.

 1. Waar gaat het verhaal over?
  Nog steeds wil ik niet te veel weggeven over dit verhaal, maar inmiddels heb ik al wel meer dingen duidelijk. Het verhaal speelt zich af in een wereld die bekend staat als Ahouva (dit is afgeleid van het Hebreeuwse woord dat ‘geliefde’ betekent), maar het grootste gedeelte van het verhaal speelt zich af in Dozard en Melas. Het verhaal begint met Kilian die in de gevangenis zit (proloog), in de eerste hoofdstukken lees je meer over de gebeurtenissen die daar de aanleiding voor zijn geweest.
 2. Wie is of wie zijn de hoofdpersonages?
  Hier heb ik iets in gewijzigd, eerst wilde ik het verhaal alleen vanuit het perspectief van Kilian schrijven, maar ik merkte dat ik dan heel veel belangrijke dingen zou missen. Dus heb ik een tweede hoofdpersonage geïntroduceerd. Je leest nu ook vanuit het perspectief van de verloofde van Kilian (Soleil). De perspectieven wisselen zich af per hoofdstuk, maar soms wordt er ook twee hoofdstukken lang vanuit hetzelfde personage geschreven, daarin ben ik niet heel streng.
 3. Wat is de status van dit verhaal?
  Inmiddels heb ik de worldbuilding afgerond (hoewel ik toch steeds weer nieuwe dingen bedenk) en de verhaallijn staat vast. Het is zowel mogelijk om het bij dit boek te houden (als standalone), maar het einde biedt ook de mogelijkheid voor een vervolg, mochten mensen daarop zitten te wachten. Ook heb ik de eerste zeven of acht hoofdstukken geschreven. Helaas kwam het herschrijven van Samen! deel 3 ertussen en heb ik al een tijdje niets meer hieraan gedaan. Ik heb zelfs even gedacht om tijdens NaNoWriMo 2021 aan dit project te werken, maar ik ga toch liever werken aan de Samen! serie, ik heb alweer zoveel leuke ideeën voor deel 4. Maar dit verhaal gaat er sowieso komen, want ik vind het zelf echt wel goed in elkaar zitten.
 4. Wanneer hoop ik dit verhaal af te ronden?
  Tja, dat weet ik nog niet. Het staat wel op mijn planning om nog voor het eerste halfjaar van 2022 voorbij is de eerste versie af te hebben. In 2021 gaat het gewoon niet meer lukken, niet als ik ook Samen! deel 4 ga schrijven. Maar juni 2022 als deadline voor een eerste versie vind ik helemaal niet slecht. En in m’n hoofd zeg ik nu natuurlijk al tegen mezelf: het zou nog mooier zijn als het je lukt om het in het eerste kwartaal van 2022 te schrijven. Maar goed, wat speling kan nooit kwaad.
 5. Wat zijn mijn plannen met dit verhaal?
  Nog steeds wil ik dit verhaal heel graag uitbrengen als boek, maar ik heb nog geen keuze gemaakt wat betreft de uitgever(s) waar ik het manuscript naartoe ga sturen. En misschien, heel misschien breng ik dit boek wel in eigen beheer uit. Wie weet … eerst maar schrijven en herschrijven.

Heb ik je nu nog nieuwsgieriger gemaakt naar De stad?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

 1. Ja, zo goed dat je aan meerder concrete projecten tegelijk kan schrijven. Als ik dat lees en dit schrijf, merk ik, dat ik echt tijd voor mijn schrijfideeën moet vrijmaken…
  Welke doelgroep, leeftijd, heb je met dit boek voor ogen? Genre? En wordt het ongeveer even dik als je anderen? Succes!

  1. O, er zijn nog genoeg vragen over dit project die ik nog niet heb beantwoord, haha. Vind je het goed als ik dat in een toekomstig blogbericht ga doen? Ik ga er trouwens wel vanuit dat het dikker wordt dan de andere boeken (ik mik op 100.000 tot 120.000 woorden, m’n dikste tot nu toe telt 83.000 woorden).

 2. Leuk om te lezen, ik vroeg me laatst al af hoe het met dit project ging! Even wat anders…………. Heeft u al besloten of u met een project over Rachel verder gaat of met het oude manuscript Diepte, over Niek en Hanna?

  1. Nee, daar heb ik nog steeds geen besluit over genomen. Ik kom daar gewoon niet aan toe door m’n andere projecten. Maar ik denk dat ik ze allebei wel een keertje zal oppakken in de toekomst 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.