Lezen met Mirjam #28 April 2022

Zoals gewoonlijk is de afgelopen maand omgevlogen en is het alweer tijd om met je te delen welke boeken ik las in april 2022. Het is me gelukt om in april 10 boeken te lezen (precies het aantal dat per maand nodig is om mijn jaardoel te halen) en eigenlijk verbaasde me dat…

Waar ik in maart echt weer kon lezen ter ontspanning, lukte dat in april niet zo. Ik nam niet veel tijd om te lezen. Alleen op de zondagen las ik en dan ook vaak maar een uurtje en doordeweeks alleen in de avonden een kwartiertje voor het slapen gaan (hooguit). Daarom ben ik best wel verwonderd dat ik toch 10 boeken heb kunnen lezen. En welke boeken zijn dat?

 • Vluchtplaats // Hannah Alexander (e-book)
 • Veilige haven // Hannah Alexander (e-book)
 • Hartsgeheim // Denise Hunter (e-book // herlezen)
 • Laat je zien // Rachel Hollis (e-book)
 • De buurtbarbecue // Gerjanne van Lagen (e-book)
 • Negen volmaakte vreemde // Liane Moriarty (e-book)
 • Meer dan goud // Stephanie Landsem (fysiek boek)
 • Het gewijde dagboek van Adrian Plass, 37¾ // Adrian Plass (fysiek boek)
 • Het tweede gewijde dagboek van Adrian Plass: christelijk spreker, 45¾ (fysiek boek)
 • Redeeming your time // Jordan Raynor (fysiek boek)

Zoals je merkt las ik in het begin van de maand vooral e-books, omdat ik toen nog mijn kobo plus abonnement had. Omdat ik er optimaal gebruik van wilde maken las ik geen fysieke boeken in die tijd. Volgens mij heb ik minstens 10 e-books gelezen in die tijd, dus ik heb m’n abonnement er wel uit.

Favorieten
Welke boeken waren favoriet? Ik las vooral veel boeken die ik 3 of 3,5 sterren gaf als eindbeoordeling, maar ik heb uiteindelijk wel drie favoriete boeken kunnen uitkiezen. Hier komen ze in willekeurige volgorde

 1. De buurtbarbecue // Ik volg Gerjanne al een tijdje op Instagram en vind dat zij dingen mooi kan verwoorden. De novelle De buurtbarbecue was geen uitzondering. Ik hoop hier later nog een uitgebreidere review van te delen, maar het was echt een prachtig boek!
 2. Meer dan goud // De eerdere boeken die ik van Stephanie Landsem las waren Bijbels historische romans. Dit boek had ook wel z’n roots in een gelijkenis (die van de verloren zoon), maar speelde zich af in Hollywood tijdens de Grote Depressie. Ook dit boek hoop ik nog wat uitgebreider te reviewen.
 3. De gewijde dagboeken // Eigenlijk speel ik een beetje vals, maar ik kan echt niet kiezen welk gewijde dagboek van Adrian Plass ik het leukst vond. Ik mocht deze twee boekjes lenen van een collega en ben nu al marktplaats enzo aan het afspeuren naar tweedehands exemplaren. Satire en het christelijk geloof gaan lang niet altijd goed samen, maar Adrian Plass is hier een meester in. Aan het einde van het tweede dagboek had ik tranen in mijn ogen, het eindigde zo mooi, zo ontroerend. Ik hoop binnenkort ook weer het gemeenteweekend te herlezen, nu ik de personages beter ken lijkt het me heel mooi dat verhaal weer te lezen. Ik herinner me nog dat die ook veel indruk op mij maakte.

Non-fictie
Tja … eigenlijk hoorde Redeeming your time ook nog in het lijstje favorieten, maar die kan ik nog uitlichten bij dit kopje. Ik las twee non-fictie boeken in april, Laat je zien van Rachel Hollis vond ik (helaas) wat tegenvallen. De schrijfstijl was heel prettig, maar ik vond er nog een te grote maakbaarheidsgedachte in zitten. Redeeming your time was een heel prettige samenvatting van veel productiviteitsboeken die ik heb gelezen, met het christelijke perspectief erbij waar ik naar op zoek was. Inmiddels heb ik ook de podcast van Jordan Raynor ontdekt en er zijn nog een heleboel afleveringen terug te luisteren ;-). Hij heeft ook twee andere boeken geschreven die inmiddels op mijn verlanglijst staan. Ik hoop er binnenkort nog meer over te vertellen.

Er kwamen deze maand drie boeken bij in mijn boekenkast. Bij mijn afscheid van het IKC op 26 april kreeg ik Het kersenspoor en tijdens de week van het christelijke boek besloot ik ook een boek te kopen, zodat ik het geschenk De nacht die mijn leven voorgoed veranderde kreeg. Het boek dat ik kocht was Door jouw ogen van Nicole Deese. Vorig jaar las ik het boek Alles wat ik vinden wil van deze auteur en daar heb ik ontzettend van genoten, dus ik ben heel benieuwd naar dit boek.

Vooruitblik mei
Ik hoop in mei wat vaker aan lezen als manier om te ontspannen toe te komen. Lekker ’s avonds nog een uurtje lezen voor het slapen gaan, of juist ’s middags een poos in de tuin zitten met een boek. Op bovenstaande foto zie je alle boeken die momenteel op mijn TBR-plankje staan. Het is dus niet nodig dat ik deze maand een boek ga kopen, maar waarschijnlijk ga ik het tóch doen want ik heb nog twee bonnen liggen. Eentje om in te wisselen bij De Wedloop en eentje bij een andere boekhandel (het zijn dus geen algemene boekenbonnen). Gelukkig krijg ik in mei ook vakantiegeld, dus dan mag het. Maar daarna gaat echt de hand op de knip, want er is nog genoeg te lezen. Bovendien wil ik ook verder met het herlezen van De Grijze Jager en heb ik nog een paar delen van Anne of Green Gables op mijn e-reader staan. In mei hoop ik zeker weer 10 boeken te lezen, maar misschien zelfs wel 12, ik heb nog wat in te halen van januari en februari. Daarnaast wil ik weer wat meer Engelse boeken gaan lezen, want dat schiet nog niet op. Er staan er gelukkig een aantal in de kast.

En jij, heb jij veel kunnen lezen in april? Wat wordt jouw leesdoel voor mei?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. In april heb ik 3 boeken gelezen. Is ok. Zowaar 1 in het engels. Verder heb ik een duitse klassiker afgebroken, was me te saai. Voor mei staat een heel dik boek op de planning (nieuwste van Haratischwili) en nog een paar anderen. Succes met lezen.

 2. In april heb ik 18 boeken gelezen, ben ik wel blij mee! Het leukste boek was (natuurlijk;-)) Help, herrie in huis! Mijn doel voor mei is 15 boeken en ik denk dat ik dat wel ga halen! Vandaag ben ik de bruid van Janny den Besten was mijn hoofddoel en dat heb ik al gehaald, gelezen als e-book 🙂 Veel plezier met lezen deze maand!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: