Auteur uitgelicht #21 Kees Postma

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een auteur heb uitgelicht, maar vandaag heb ik dan eindelijk weer een blog op de planning staan. In dit bericht vertel ik je meer over een Nederlandse auteur: namelijk Kees Postma. In elk berichtje waarin ik een auteur uitlicht doe ik dat aan de hand van een aantal vragen, ik deel o.a. een korte levensbeschrijving en vertel hoe deze auteur mij als schrijver inspireert.

Hoe is het leven van deze auteur tot nu toe verlopen?
De eerste twintig jaar van zijn leven, leefde Kees buiten de kerk, zoals hij zelf aangeeft in een interview. Daarna bezocht hij met zijn vrouw een doopdienst, maar zei meteen: nooit meer. Toch zijn ze twee maanden later weer naar een kerkdienst gegaan en werden ze diepgeraakt, waarna ze hun leven aan Jezus gaven. Uiteindelijk kreeg Kees ook het verlangen om voorganger te worden en dat is hij nu ook. Anderhalf jaar geleden verscheen zijn debuut: De retraite. Kees woont in het noorden van het land met zijn vrouw en kinderen. Hij en zijn gezin zetten zich in voor het stichten van nieuwe gemeenten in Europa, omdat ze geloven dat de lokale kerk hét middel is waardoor God mensen roept, vormt én weer uitzendt. Via zijn website werft Kees fondsen om nieuwe kerkplanters te werven en toe te rusten voor kerkplanting in gebieden in Nederland en België waar nog weinig kerken zijn.

Hoeveel boeken heeft deze auteur geschreven en welke heb ik daarvan gelezen?
Voor zover ik weet heeft Kees twee boeken geschreven: De retraite en De hemel op aarde conferentie en daarvan heb ik alleen het eerste boek gelezen. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik mee zou doen met de blogtour van De hemel en aarde conferentie, maar het boek is (nog) niet bij mij aangekomen. In plaats daarvan besloot ik maar een blog te weiden aan Kees Postma 😉 Ik hoop het tweede boek (binnenkort) ook te kunnen lezen en wellicht beide boeken aan onze boekenkast toe te voegen.

Welke boeken zijn favoriet?
Tja, ik heb er natuurlijk maar één gelezen, die vond ik wel erg leuk. Geschreven met humor, maar ook zeker een serieuze ondertoon. Ik begrijp dat de boeken van Kees in sommige kerken en bij sommige personen gevoelig liggen, maar ik vond juist dat ik in De retraite meer inzicht kreeg in hoe het voor een dominee is om altijd maar klaar te staan voor je gemeente en ik begrijp heel goed dat burn-out op de loer ligt. Mensen zijn behoorlijk veeleisend en je doet het nooit goed. Die boodschap is duidelijk overgekomen.

Naast boeken schrijft Kees ook columns en mijn favoriet is die over Bijbelvertalingen in het jaar 2050 (als ik het me goed herinner – ik kon de link helaas niet vinden).

Op welke manier inspireert deze auteur mijn (schrijvers)leven?
Kees heeft een van mijn allergrootste schrijfdoelen bereikt met zijn debuut. Namelijk een vertaling én het boek is beschikbaar via Amazon, daar krijgt hij ontzettend veel positieve reviews. Supertof, toch?! Volgens mij heeft hij die vertaling zelf verzorgd, dus in principe zou ik het ook kunnen doen. Maar… ik weet niet zeker of mijn young adults wel geschikt zijn voor het buitenland. Hopelijk gaat het met De stad wel lukken.

Je kunt beide boeken van Kees bestellen via zijn website, dan heb je meteen een gesigneerd exemplaar!

Heb jij weleens iets van Kees Postma gelezen?

Liefs,

MirjamKom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.