Vlogs op vrijdag #3 Overzicht april 2022

Dit jaar ben ik begonnen om eens in de maand de vlogs uit te lichten die online komen op mijn YouTube kanaal. Voor wie me daar niet volgt of een vlog gemist heeft. In april kwamen er in totaal wel 6 video’s online, maar één ervan heb ik al eerder uitgelicht hier, dus die slaan we over…

De eerste video in april was een beetje een random verhaaltje over mijn nieuwe leven en hoeveel zin ik erin had om aan dit nieuwe tijdperk te beginnen.

In deze video vertelde ik meer over mijn nieuwe manier van plannen, waar ik ook een blog over heb geschreven. Ook bekeek ik de planmethode kritisch: werkt het? Na nog een maand zeg ik volmondig: ja het werkt, alleen blijft het een proces waarin je ook wel fouten maakt. Ik zet af en toe nog steeds te veel op mijn bare minimum lijstje, maar het gaat echt beter!

Op 15 april postte ik de unboxing van Help! Herrie in huis. Omdat ik die video al heb gedeeld, gaan we meteen naar de volgende: de boekpresentatie. Het was al mijn vierde online boekpresentatie en het is me opgevallen dat ze steeds langer worden. Hopelijk lukt het me om bij een volgende boekpresentatie het toch wat korter te doen, maar dat gaat nog wel een tijdje duren denk ik.

Eens in de maand licht ik ook een jaardoel uit en in april was dat het doel om 1500 boeken te verkopen in 2022 (bare minimum, als het een goed jaar wordt 2000). Aan de hand van dat jaardoel vertelde ik iets meer over de boekverkoop van 2021 en wat ik inhoud bij het opstellen van mijn doelen.

En op de laatste vrijdag van de maand begon ik met een supertoffe serie (al zeg ik het zelf), namelijk een reeks schrijftips. Ik gaf al vaker schrijftips, maar het was een beetje rommelig. Nu heb ik, met behulp van een artikel van Writer’s write een logische serie gemaakt. Niet de volledige serie is al gefilmd, maar ik heb toch al 3 filmpjes in de reeks opgenomen. De eerste kwam dus 29 april online en de tweede komt vanmiddag! Daarna moet je een maand wachten voor de volgende komt 😉

Dat waren de vlogs die de afgelopen maand online kwamen. Ik hoop de komende tijd wat meer vooruit te werken, want om eerlijk te zijn bezorgde mijn YouTube kanaal me de afgelopen maand veel stress. Steeds moest ik op vrijdagmorgen (soms zelfs in de middag) de vlog nog opnemen of bewerken. Gelukkig heb ik op moment van schrijven (maandag 2 mei) de vlog voor vrijdagmiddag al helemaal klaar en ook de vlog van volgende week is opgenomen. Het gaat dus weer de goede kant op.

Welke vlog van de afgelopen maand vond jij het leukst?

Liefs,
Mirjam

Kom me volgen op social media

2 Comments

  1. Ik denk dat je dat wel kan raden 😉 De boekpresentatie van help, herrie in huis! Ik vond hem superleuk, ook al had ik het boek al gelezen toen ik hem keek… En de video over schrijftips vond ik ook erg leuk, en handig.

    1. Supertof dat je zo hebt genoten van de boekpresentatie. En ik hoop dat de komende schrijftipvideo’s ook handig voor jou gaan zijn 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.