Lezen met Mirjam #7 juli 2020

Vorige maand schreef ik dat ik best veel boeken had gelezen, maar dat het kwalitatief allemaal niet zoveel voorstelde. Er waren weinig boeken waar ik echt van genoot. Was dat deze maand anders? Ik kan al wel vast verklappen dat ik het deze maand ook moeilijk vond om een top 3 samen te stellen …

Welke boeken las ik?
Ik las in totaal 16 boeken in de maand juli en er zat maar één herlezen boek tussen. Dat was trouwens wel een boek waar ik echt bijna de complete verhaallijn van was vergeten, dus ik ben even in de verleiding gekomen om hem tussen deze boeken te zetten, maar heb dat toch maar niet gedaan. Deze boeken las ik allemaal:

 • Soeverein // Ted Dekker & Tosca Lee (fysiek boek)
 • Hoogsensitieve personen // Elaine N. Aron (e-book)
 • Het Rosie project // Graeme Simsion (e-book)
 • Het Rosie effect // Graeme Simsion (e-book)
 • Het Rosie resultaat // Graeme Simsion (e-book)
 • Het geheime recept voor familie // Katherine Reay (fysiek boek)
 • De reis van Loïs // Eeuwoud Koolmees (e-book)
 • Can you keep a secret? // Sophie Kinsella (fysiek boek)
 • Café Zon en Zee // Jenny Colgan (e-book)
 • Het eindeloze strand // Jenny Colgan (e-book)
 • Magdalena // Angela Hunt (fysiek boek)
 • The war of the worlds // H.G. Wells (fysiek boek)
 • De wilde stilte // Raynor Winn (fysiek boek)
 • Anno Domini 33 // Ted Dekker (fysiek boek)
 • Jij droeg me // Melissa Ohden (fysiek boek)

Ik las weer redelijk gevarieerd en heb eigenlijk van elk boek wel genoten. Er zat er geen een tussen waarvan ik spijt had dat ik ‘m had gelezen. De Rosie trilogie heb ik niet helemaal achter elkaar gelezen, omdat ik na het eerste boek er wel een beetje klaar mee was. Toen ik tussendoor een ander boek had gelezen, heb ik ‘m toch weer opgepakt en deel 2 en 3 las ik als een trein.

Non-fictie
Ik las deze maand drie non-fictie boeken en begon in een vierde, maar het grootste deel van dit boek heb ik in augustus gelezen, dus daar komt-ie bij. Wat betreft Hoogsensitieve personen heb ik echt heel veel over mezelf en hoogsensitiviteit geleerd. Ben je of ken je iemand die HSP is, zou ik het zeker aanraden om te lezen. De wilde stilte en Jij droeg me waren allebei non-fictie boeken die allebei prachtig waren, ik had gewoon niet in de gaten dat het non-fictie was. De wilde stilte mocht ik lezen voor Fleurrijk, dus daar komt nog een recensie online.

Top 3
Na lang wikken en wegen heb ik de volgende top 3 samengesteld (maar er waren zeker andere boeken bij waar ik ook van genoten heb!)
1. Anno Domini 33 // Ted Dekker
Echt, waarom heb ik dit boek niet veel eerder gelezen? Tja, omdat ik ‘m niet in de boekenkast had staan, denk ik. Maar goed, ik vraag me ook af waarom ik ‘m niet eerder heb gekocht. Het is echt een prachtig boek, een genre op zich! Voorafgaand las ik Anno Domini 30, waar ik dus de verhaallijn compleet van vergeten was. Deze duologie is een echte aanrader!
2. Jij droeg me // Melissa Ohden
Wat een heftig en ontroerend verhaal was dit. Ik verklap er niet te veel over, je moet dit boek lezen!
3. Het geheime recept voor familie // Katherine Reay
Ook over dit boek verklap ik niet te veel, ik deel namelijk binnenkort een review op m’n blog. Maar dit boek las zo heerlijk weg en had tegelijkertijd ook een mooie boodschap.

Book Haul
Er kwamen deze maand twee boeken bij in m’n boekenkast en deze heb ik allebei al gelezen. Van uitgeverij Balans ontving ik een recensie-exemplaar van De wilde stilte, zodat ik een review kan schrijven voor Fleurrijk. En Anno Domini 33 werd (eindelijk) aan mijn boekenkast toegevoegd. M’n koopgedrag rondom boeken valt dit jaar heel erg mee, maar ja, ik ben dan ook (nog) niet in Engeland geweest. Daar ga ik meestal helemaal los…

Wat was het mooiste boek dat jij in juli las?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

6 Comments

 1. Je hebt weer heel veel boeken gelezen, dat zou mij echt niet lukken 🙂 Ik las in juli een prachtig boek met de titel: de tekenares van Montparnasse: het eigenzinnige kunstenaarsleven van Edith Auerbach. Mooi en indrukwekkend.

  1. Tja, ik ben een snelle lezer (en ik maak ook veel tijd vrij voor lezen, tot nu toe lukt dat, maar als ik bijvoorbeeld op mezelf zou wonen of een gezin zou hebben zou het vast anders zijn). Het klinkt als een heel interessant boek, ik ga ‘m op m’n lijstje zetten!

 2. Wat heb jij veel boeken gelezen! Doe ik je niet na 🙂 Ik heb deel 1 en 2 van de Rosie-boeken ook gelezen, maar ik kwam er moeilijk doorheen dus ik denk dat ik deel 3 niet eens op ga pakken. Can you keep a secret vind ik ook zo’n leuk boek! Heb hem dan wel in het Nederlands 🙂 Naar de boeken van Jenny Colgan ben ik ook heel benieuwd!

  1. Ja, ik vond deel 1 van de Rosie-boeken ook het lastigst om door te komen, ik heb daardoor echt getwijfeld of ik verder zou lezen, maar boek 2 en 3 gingen bij mij een stuk sneller. Can you keep a secret? was inderdaad hilarisch, echt fijn om af te wisselen in genres (vind ik). De boeken van Jenny Colgan waren echt heel erg leuk 🙂 Hoewel ik het eerste deel nog een beetje ongeloofwaardig vond, maar deel 2 was echt ontroerend. Er is ook nog een derde deel, maar die bewaar ik voor december, want dat is een kerst/wintereditie 😉

 3. Ahh wat een heerlijk aantal boeken heb je weer gelezen! Naar de Rosie trilogie heb ik ook wel eens gekeken maar nog nooit gelezen. En Het geheime recept voor familie vond ik ook echt fantastisch! Die stond in elk geval ook in mijn top lijstje voor juli 🙂

  1. Ja, ben zelf ook wel elke keer verbaasd dat het me lukt. Maar ik heb stiekem een drive om een bepaald aantal boeken te lezen dit jaar en daarvoor moet ik nog flink doorlezen! Op zich is de Rosie trilogie wel vermakelijk, maar niet direct een must-read, denk ik. Ja, zo leuk dat we allebei het boek van Katherine Ray in onze toplijst hadden 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.