Nieuws #3 Cover Reveal Help! Mam is verliefd + flaptekst

Het is echt superlang geleden dat ik een Nieuwsbericht heb gedeeld. Dat komt denk ik doordat ik veel meer gebruik van Instagram ben gaan maken. Toch hoop ik in de toekomst wat vaker nieuwsberichtjes te gaan delen, als er leuke ontwikkelingen zijn op schrijfgebied. Vandaag laat ik je de cover van Help! Mam is verliefd zien … Super spannend!

Toelichting
De cover is in een andere stijl dan mijn vorige boeken en ik moest er zelf ook best wel aan wennen. In mijn YouTube video van vandaag vertel ik je daar iets meer over. Surf dus snel naar mijn kanaal om ‘m te bekijken! Maar … voor de flaptekst moet je nog wel even hier blijven. Die deel ik alleen hier!

Daan van Oostenbrugge maakte de illustratie voor de cover en Albert Bloemert verzorgde de verdere opmaak. Ik ben fan van dat pijltje met ‘papa ook’ en van het roze notitieboek + de fineliner die Fenna in haar hand heeft (#stationeryaddict).

Flaptekst
Als Fleur hoort dat haar moeder verliefd is op Julian, moet ze even slikken. Het is ruim vier jaar geleden dat haar vader is overleden. Ze had nooit gedacht dat dit zou kunnen
gebeuren. Wat gaat dit allemaal betekenen voor haarzelf, haar tweelingbroer Sem en haar zusjes?
Voor Fenna geldt precies hetzelfde. Het nieuws dat haar vader een vriendin heeft, vindt ze best lastig. Ze heeft altijd moeite met veranderingen en ze vindt het daarom erg
spannend om kennis te maken met het gezin van Naomi. Om elkaar beter te leren kennen besluiten Naomi en Julian met beide gezinnen op vakantie te gaan. De gezamenlijke
vakantie op een camping in het Zwarte Woud levert veel mooie momenten op. Fleur en Fenna ontdekken dat ze erg verschillend zijn, maar het heel goed met elkaar kunnen vinden. Als hun ouders aankondigen dat ze willen gaan trouwen, kunnen ze daarmee alleen maar heel blij zijn!

Help! Mam is verliefd is het eerste deel van ‘Samen!’, een supergezellige meidenserie over het samengestelde gezin van Julian en Naomi.

Wat een reis …
Het is zeker een lange reis geweest naar dit eindproduct. Eind september 2018 kreeg ik het allereerste idee voor dit verhaal en toen ik het op 8 oktober 2018 bij mijn redacteur pitchte was zij direct enthousiast. Ik werkte keihard aan de voorbereidingen en begon op 1 november 2018 met het schrijven van de eerste versie Help! Mam is verliefd. Natuurlijk had ik toen nog geen idee dat dat de uiteindelijke titel zou worden. Daar kwamen we 15 mei 2020 pas op (m’n redacteur en ik). Vervolgens ging alles in sneltreinvaart en het boek zal 28 augustus al verschijnen. Nu ja, ik denk dat je het de week erna pas in de boekhandels kunt kopen, maar dan krijg ik het eerste exemplaar in handen! Ik kan niet wachten!

Ben jij benieuwd naar Help! Mam is verliefd?

Liefs,

Mirjam

12 Reacties

 1. Dat is zeker wel wat anders als je vorige boeken! Maar wel een heel leuke cover! Ik ben er zeker weten benieuwd naar! Succes met het schrijven van de volgende delen! Weet je ook al hoeveel delen je gaat doen?

  1. Dank je wel voor je leuke reactie, ben heel blij dat je het een leuke cover vind! Ik heb nog geen idee hoeveel delen het uiteindelijk worden. Deel 2 is zo goed als af en ik hoop in november met het daadwerkelijke schrijven van deel 3 te beginnen. Ik heb echt superveel plannen voor deze serie, mijn droom is dat het uiteindelijk 10 delen wordt ofzo. Maar dan moet het natuurlijk wel goed verkopen, anders is de uitgever het daar niet mee eens, haha 😉

  1. Dank je wel voor je reactie! Ik ben zelf ook wel benieuwd naar de rest, voor deel 2 en 3 weet ik al ongeveer wat er gaat gebeuren en voor de vervolgdelen heb ik wel ideeën, maar het is spannend of ik ze allemaal kan uitvoeren 🙂

 2. Leuke cover hoor! En super tof dat je boek eind deze maand uitkomt.

  Ik heb me voorgenomen om een deze weken eens een boek van je te lezen. Dus hopelijk komt deze snel in de bieb want het verhaal klinkt leuk!

  1. Oo, dat zou ik wel tof vinden 😀 Anders is Time-out ook wel een leuke, hoewel je dan eigenlijk Lijmen en Chaos ook gelezen moet hebben, dus dan wordt het weer een beetje veel xD. Maar ik verwacht wel dat-ie in de bibliotheek terecht komt en dat het niet zo heel lang duurt!

  1. Aww, dank je wel voor je superlieve reactie <3 Kan zelf ook echt niet wachten tot ik 'm in handen heb én ik een exemplaar aan jou kan overhandigen 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.