Lezen met Mirjam #22 Oktober 2021

Een paar uurtjes later dan je van me gewend bent komt alsnog de blog online met het overzicht van de vorige leesmaand. In oktober vond ik het vooral heel belangrijk om weer in mijn schrijfritme te komen, dus mijn leeschallenge kreeg ik iets minder aandacht, is dat te merken?

Het totaaloverzicht van de boeken die ik in oktober las kan je hier vinden. Helaas, helaas is het mij niet gelukt om de gewenste 31 (of zelfs 32) boeken te lezen in de maand oktober. Ik was al zo lang uit mijn schrijfritme dat ik dat prioriteit wilde geven. Gelukkig maakte het niet heel veel verschil, ik las namelijk 29 boeken, wat betekent dat ik twee boeken achterloop op de challenge. Ik merkte dat ik wel weer boeken uitkoos voor m’n challenge en niet omdat ik ze nu zo graag wilde lezen, maar daar ga ik komende maand echt verandering in proberen te brengen.

Favorieten
Ik las gelukkig óók een aantal heel mooie boeken waar ik echt van genoten heb.

  1. Wat we verborgen houden // Anna Laura heeft dit boek al zo vaak aan mij aangeraden en toen we tijdens onze vakantie in Zeeland meerdere exemplaren van dit boek vonden voor een klein prijsje kochten we er allebei heen. Het boek verbindt heel mooi een aantal verhaallijnen met elkaar rondom de afschaffing van de slavernij in Amerika, maar ook de onrustige jaren ’60 en hedendaags racisme.
  2. Lavendeldroom // De boeken van Irene Hannon in de Hope Harbor serie zijn een beetje zoet en voorspelbaar, maar ik vond deze echt heel mooi. Je hebt hier meer over kunnen lezen in mijn mini-review.
  3. Rooksluier // Ook over dit boek schreef ik al een mini-review, dus hoef ik er verder niets meer over te zeggen 😉
  4. Toevlucht // Dit boek van Lynn Austin is al vrij oud, maar ik heb er echt van genoten. Ik luisterde het boek grotendeels via de bieb, las het laatste stuk via Koboplus. De vertelstem vond ik heel erg prettig en ook in dit boek waren drie verhaallijnen op een mooie manier aan elkaar verbonden. Het gaat (onder andere) over Israël, maar heeft ook aandacht voor de nood van de Palestijnen en dat kom ik niet vaak in boeken over dit onderwerp tegen.

Teleurstelling van de maand
Dat was sowieso Het rode koord van Ted en Rachelle Dekker. Volgende week hoop ik hier in een mini-review meer over te vertellen. Daarnaast vond ik ook de koffie-serie van Marloes Berghege niet echt geweldig, ik had er meer van verwacht. Maar dat waren (voor mijn gevoel) echt fastfood boeken, dus die ik las omdat ze ‘snel’ weglazen en ik op die manier niet al te veel achter zou lopen op m’n challenge.

Non-fictie
Ik las maar liefst vier non-fictie boeken deze maand, waarvan ik Ik zocht Allah en vond Jezus het meest indrukwekkende en leerzame boek vond. De cyclusstrategie was goed om te lezen, maar ik kon me niet overal even goed in vinden. Over Dingetjes van dertigers deelde ik een mini-review en over Tijdwinst heb ik ook iets geschreven.

Book haul
J. was deze maand jarig en ik bestelde een boek voor hem via Amazon (een Engels boek, die bestel ik tegenwoordig maar weer bij Jeff Bezos, want Bookdepository is schreeuwend duur geworden), helaas kon ik mezelf niet inhouden en bestelde ook vijf boeken voor mezelf. Namelijk de bovenstaande trilogie van Brigid Kemmerer, Call it what you want van Brigid Kemmerer en My grandmother sends her regards and apologies van Fredrik Backman. En nu mag ik van mezelf voorlopig echt geen boeken meer kopen 😉

Leesdoelen november
Mijn leesdoelen voor november zijn niet zo heel spannend. Net als in oktober heeft schrijven mijn prioriteit en alles wat ik lees is mooi meegenomen. Het belangrijkste vind ik dat ik geniet en geen boeken ga lezen om maar op schema te blijven. In december ben ik van plan om heel veel boeken te herlezen, dus dat zal waarschijnlijk sneller gaan. Het geeft dus niets als ik in december wat meer boeken moet lezen dan het aantal dagen in de maand om aan mijn doel te komen.

Wat zijn jouw leesdoelen voor november?

Liefs,

Mirjam

5 Reacties

  1. Ehm, heel veel lezen!!!!!!!! Ik denk ook wat langer over 1 boek doen 😉 No Fear ligt al heel lang klaar in de boekhandel, alleen moet ik daarvoor helemaal naar Dordrecht dus dat is niet zo handig als je nog geen auto mag rijden 😉 Maar morgen wordt hij waarschijnlijk opgehaald! Dus No Fear ga ik sowieso lezen! En De Duiventil deel 4,6,7,8,9 weer voor de zoveelste x herlezen! Die serie blijft leuk……….. Verder heb ik nog wat leuke boeken gereserveerd bij de bieb, dus dat is wel leuk!

    1. Hé, wat leuk dat je No fear inmiddels hebt gelezen (ik hoop binnenkort je mailtje nog te beantwoorden). Veel leesplezier de komende tijd!

  2. Vooral veel lezen, de Duiventil, en gewoon leuke boeken die ik kan vinden in de bieb !! En ik wil graag verder schrijven aan mijn verhaal!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: