Fun Facts #9 Muzieklijst Chaos

Muziek geeft mij altijd meer dan genoeg inspiratie voor het schrijven van een verhaal. Ook bij het schrijven van Chaos waren er weer een aantal liedjes die ik die tijd extra veel luisterde. Benieuwd welke dat waren? 

Waarschuwing vooraf: Als je Chaos nog niet gelezen hebt, lees dan niet verder: major spoiler alert. Ik leg bij elk liedje uit waarom ik het bij het verhaal vond passen en er veel naar heb geluisterd toen ik het verhaal schreef.

Bij elk liedje heb ik de naam van de artiest vermeld en de titel heeft een link naar het liedje op Youtube.

  1. Hello – Adele – Dit liedje past goed bij het begin van het verhaal, als Lynn een appje van Simon krijgt. Ook past het bij het einde van het verhaal, als het iedere keer lang duurt voordat Lynn een reactie krijgt van Simon.
  2. Hold my heart – Tenth Avenue North – Ik luisterde veel naar dit lied voor mezelf, maar het past ook perfect bij Lynns situatie aan het einde van het boek, als haar relatie met Simon verbroken wordt.
  3. Just be held – Casting Crowns – Een lied om Lynn te leren dat ze zich niet zo krampachtig aan van alles en nog wat vast moet houden, maar dat God haar vasthoud.
  4. Tell your heart to beat again – Danny Gokey – Ja, deze stond ook al op de muzieklijst van Lijmen. Daar is het Lynn die het lied aan Nikki aanraadt. Vervolgens heeft ze het als wekker geïnstalleerd en, ondanks dat ze een relatie had met Simon, deze nooit gewijzigd.
  5. The lonely – Christina Perri – Toen ik zelf aan een gebroken hart leed, luisterde ik eigenlijk alleen maar dit lied en ik vond het ook wel wat voor Lynn om naar te luisteren.
  6. Worth the wait – 33 miles – Een prachtig lied over de timing van God. Hij past goed bij de les die ik graag mee wil geven door middel van het boek.
  7. The wrong direction – Passenger – Dit liedje is gewoon ontzettend grappig en geeft aan dat een relatie hebben ook niet alles is, waar Lynn in Chaos ook achter komt.

Dit waren dus een aantal liedjes waar ik veel naar luisterde tijdens het schrijven van Chaos, die bij het verhaal passen en inspiratie gaven. Is er nog een ander lied wat jij bij dit boek vind passen? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,

Mirjam

 

Kom me volgen op social media

4 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.