Project uitgelicht #10 Waar gaat Project Snel over?

In mijn logboeken heb je al vaker iets kunnen lezen over Project Snel. Ik heb het kort uitgelegd, maar het leek me goed er eens een blogbericht aan te wijden. Er kwam onlangs ook een video online waarin ik iets meer liet zien van het schrijfproces van dit project, maar voor het geval je niet zo van de video’s bent, of gewoon meer wilt weten over dit schrijfproject, deel ik er vandaag ook een blog over!

Zoals altijd als ik een project uitlicht, heb ik een format met een aantal vragen die ik beantwoord. Op die manier blijft er enige structuur in het bericht 😉

Wat is de titel of werktitel van het project?
Een officiële titel heb ik nog niet, maar ik gebruik dus altijd de titel Project Snel. Dit heeft twee redenen. Allereerst heet het hoofdpersonage met haar achternaam Snel. Als tweede omdat dit een ‘snel’ tussendoorproject is.

Wie is of wie zijn de hoofdpersonages?
Het hoofdpersonage heet Eline Snel en ze werkt als docent wiskunde op een middelbare school. Je leest ook over verschillende collega’s van Eline, haar beste vriendin Joëlle en natuurlijk haar leerlingen.

Waar gaat het verhaal over?
In het eerste hoofdstuk lees je over de eerste schooldag na de zomervakantie. Eline is mentor geworden van een tweede klas en ze ziet er erg tegenop. Tot overmaat van ramp verbreekt haar vriend Daniël hun relatie op de avond na de eerste schooldag en Eline kan zich geen slechtere start van het nieuwe schooljaar voorstellen. Komt het allemaal nog wel goed?

Wat is de status van het verhaal?
Op het moment dat ik dit blogbericht schrijf heb ik alle voorbereidende werkzaamheden afgerond. Er staat een hoofdstukindeling klaar, de personages zijn uitgewerkt en ik kan beginnen. Onderstaande afbeelding heb ik later ingevoegd, ik ben dus al begonnen met het daadwerkelijke schrijfwerk! Het is denk ik goed om te vermelden dat het de bedoeling is dat dit een trilogie van drie novelles wordt. Elke novelle zal 20.000 tot 30.000 woorden tellen. Wat ik er daarna mee ga doen lees je in mijn antwoord op de laatste vraag.

Wanneer begon ik met dit verhaal?
Tja, op deze vraag kan ik twee antwoorden geven. Oorspronkelijk begon ik dit verhaal in 2019. Lianne Reijntjes had mij benaderd en gevraagd of ik een zomers verhaal voor een feelgoodbundel wilde schrijven. Ik schreef een verhaal over twee docenten die met een klas op schoolkamp waren. De leerlingen probeerden Eline en haar collega (ik noem zijn naam niet voor degenen die het verhaal niet gelezen hebben) aan elkaar te koppelen. Ik vond het zelf een grappig verhaal en schreef later nog een vervolg hierop. Een paar maanden terug begon het te kriebelen om hier toch meer mee te gaan doen en zo was project Snel begonnen. De eerste ideeën schreef ik op in mei 2022 en ik probeerde er iedere schrijfdag een halfuur aan te werken. Ik verwacht dat ik in augustus (nu ik dit schrijf is het nog juli) wel meer zal schrijven aan dit project, dus misschien ben ik nu al een stuk verder).

Wanneer hoop ik dit verhaal af te ronden?
Tja, dat vind ik een lastige. Voor de eerste versie mik ik op eind september 2022. Het herschrijven kan dan in oktober en november. In december wil ik het naar proeflezers sturen en in januari 2023 zal ik hun feedback verwerken.

Wat zijn mijn plannen met dit verhaal?
Ik heb bij de vorige vraag nog niet beantwoord wanneer ik het écht wil afronden. Dat komt omdat ik dit boek graag in eigen beheer wil uitgeven. Hoe de rest van de planning eruitziet is nog een beetje vaag, dat wil ik bepalen als ik de eerste versie heb afgeschreven. Het is trouwens de bedoeling dat de novelles als e-books verschijnen, ongeveer een maand na elkaar (als ik dat voor elkaar krijg). Mochten ze goed ontvangen worden – en ik genoeg geld heb – wil ik ze ook als fysiek boek uitbrengen, maar dan de drie boeken in één (een soort omnibus dus). Dat zijn kort gezegd mijn plannen, nu de uitvoering nog, haha.

Ben jij nieuwsgierig naar Project Snel?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

3 Comments

    1. Haha, geeft niks. Ik had nu net pas een linkje in m’n stories op Insta gezet, dus ik snap ‘m wel. Binnenkort komt er een nieuwe update voor dit project online.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.