Project uitgelicht #6 Samen! deel 4

Terwijl deel drie nog moet verschijnen (en nog niet eens helemaal af is) begin ik zo langzamerhand al aan het vierde deel in de Samen! serie. Inmiddels is het mijn gewoonte geworden om tijdens NaNoWriMo te schrijven aan een boek in deze serie. Vandaag wil ik je meer vertellen over het vierde deel in deze serie.

Altijd als ik een project uitlicht maak ik gebruik van een aantal vragen. Omdat dit het vierde boek in een serie is waarvan deel één en twee al te lezen zijn, zijn niet alle antwoorden even verrassend, denk ik. Maar ik wil natuurlijk niet te veel spoilers weg gaan geven.

 1. Wat is de titel of werktitel van het verhaal?
  Kijk, dat is een vraag die heel makkelijk te beantwoorden is. Samen! deel 4. Hoewel het boek waarschijnlijk al wel een titel heeft. Een titel die mijn redacteur bedacht voor het derde deel (ze had een heel lijstje gemaakt) en waarvan ik zei: ‘Maar die is misschien wel geschikt voor deel 4.’ Maar goed, aangezien ik de titel van deel drie nog niet eens bekend heb gemaakt ga ik dat natuurlijk niet verklappen.
 2. Wie is of wie zijn de hoofdpersonages?
  Ook deze vraag heeft geen verrassend antwoord, dit vierde deel wordt wederom geschreven vanuit het perspectief van Fleur en Fenna. Het enige nadeel vind ik dat de meiden steeds ouder worden en dat ik, om de serie 12+ te houden (en ervoor te zorgen dat het geen YA wordt) daar iets op moet verzinnen. Ik ben bang dat het een tijdsprong gaat worden…
 3. Waar gaat het verhaal over?
  Tja, hier kan ik niet zo veel over zeggen in verband met spoilers. Want tja, gebeurtenissen uit deel 3 hebben invloed op het verhaal in deel 4. Het gaat (natuurlijk) over het roerige gezinsleven in de familie Van den Heuvel-Hofman. Het verhaal centreert zich rondom Fenna en Fleur en hun belevenissen, dus we maken ook een deel van hun leven op school mee. Baantjes, verliefdheden en dan ook nog de drukte van een samengesteld gezin, dat is zo’n beetje alles wat ik erover kan zeggen 😉
 4. Wat is de status van dit verhaal?
  Kijk, op het moment dat ik deze blog schrijf (20 oktober) ben ik nog in de voorbereidende fase. Ik heb al een heleboel gebeurtenissen bedacht en ik werk de personagedossiers bij. Als ik daar tevreden over ben ga ik de tijdlijn opstellen en een hoofdstukindeling maken. Ik hoop dat het me nog lukt om dat voor 1 november 2021 af te ronden. Omdat deze blog op 13 november online komt zou ik al minstens 21.671 woorden geschreven moeten hebben om bij te lopen met NaNoWriMo. Check m’n stories op Instagram maar om te ontdekken of me dat gelukt is.
 5. Wanneer begon ik met dit verhaal?
  Tja, het correcte antwoord zou september 2018 zijn. Op dat moment legde ik de basis voor dit verhaal, ik had het eerste idee en wist meteen al onderwerpen/gebeurtenissen voor drie tot vier boeken. Een bepaalde gebeurtenis uit dit boek had ik toen al in mijn hoofd. Dus ja, ik begon er in september 2018 mee. Het moment dat ik echt gebeurtenissen begon te verzinnen was echter september 2021.
 6. Wanneer hoop ik het af te ronden?
  Ik hoop echt dat het me lukt om in 2021 nog de eerste versie van dit verhaal te schrijven. Het hangt een beetje af van het verdere verloop, maar ik verwacht dat het boek pas in het voorjaar van 2023 verschijnt, dus dan zal het helemaal af zijn. Of ik verder ga met een vijfde deel hangt van verschillende dingen af. Allereerst of ik nog leuke belevenissen kan bedenken en of ik het in een origineel concept kan gieten. En natuurlijk ook of ik nog geniet van het schrijven over deze familie (al kan ik me haast niet voorstellen dat ik dat niet zou kunnen).
 7. Wat zijn mijn plannen met dit verhaal?
  Opsturen naar De Banier natuurlijk 😉

Ik hoop dat je het leuk vond om alvast wat meer te lezen over mijn NaNoWriMo project, het vierde deel in de Samen! serie. Ik krijg er in ieder geval veel schrijfzin door, dus ik ga gauw verder met de voorbereidingen van dit verhaal zodat ik me als jij dit leest alleen maar bezig hoef te houden met het schrijven!

Kijk jij uit naar de verschijning van deel 3 en deel 4 in de Samen! serie?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

8 Comments

   1. Heel erg leuke boeken! Ik heb zin in deel 4!! Net deel 3 uitgelezen! Hoop dat er nog meer boeken komen!!?Zoo leuk!

    1. Ah, zo leuk om te horen 🙂 Nou, deel 4 komt in ieder geval dus. Houd deze website goed in de gaten, dan ontdek je vast wel of er ook nog een deel 5 komt 😉

 1. mijn zusje een jonge tiener vind deze boeken ook heel leuk dus het wordt zeker geen YA, ik ben echt fan van uw manier van schrijven en de serie samen heb ik allemaal en heb ze ook al honderden keren gelezen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.