Schrijflogboek #71 Oktober 2023

Zoals ik afgelopen donderdag al schreef ging oktober zowel snel als langzaam, voor mijn gevoel. Dat zal vast te maken hebben met alle voorbereidingen voor de bruiloft en het inrichten van ons huis. Op dit moment zit ik aan m’n eigen eetkamer te typen, het huis is al zo goed als bewoonbaar, dus ik zit nu regelmatig hier en ik heb al gemerkt dat ik er heerlijk kan schrijven. Maar goed, daar gaat dit bericht niet over, want ik vertel je hier vooral veel over mijn schrijfwerk in oktober. Kwam er iets van mijn plannen terecht?

Zoals gebruikelijk in een logboek vertel ik je hoeveel tijd ik aan welk project heb besteed, deel ik wat hoogtepunten en onthul ik het totaal. Tot slot kijk ik ook nog even vooruit naar de komende maand.

Verhalen

 • De stad/Lichtstad – 45 minuten
  Ik ging aan de slag met de eerste proeflezerfeedback, ik brainstormde hoe ik grotere problemen kon aanpakken. Ik hoop in 2024 weer verder te gaan met dit project. Op dit moment is er in mijn hoofd niet zoveel ruimte voor en dit is echt een verhaal waarvan ik wil dat het goed is.
 • Samen! serie – 115 minuten
  Ik verwerkte de proeflezerfeedback op het vijfde deel wat ik nog niet eerder gedaan had. Daarnaast had ik een brainstormsessie over een eventueel zesde deel, waar ik nog steeds geen harde belofte voor kan doen.
 • De liefdesformule – 685 minuten
  In een vlog vertelde ik er al iets meer over, maar ik heb de verhaallijn van de e-bookreeks over Eline Snel (voorheen bekend als Project Snel) omver gegooid. Aan het begin van de maand heb ik me hier vooral mee bezig gehouden en ik hoopte eigenlijk het eerste boek opnieuw te kunnen schrijven, maar dat is helaas niet gelukt in de afgelopen maand.

Social media kanalen

 • Vlogcontent – 115 minuten
  Uiteindelijk nam ik afgelopen maand maar twee video’s op, er kwamen er wel drie online, maar de boekpresentatie had ik in september al gemaakt. Ik wil het vloggen wel graag weer helemaal oppakken, maar het gaat toch lastig worden om nu wekelijks iets te plaatsen. Hopelijk gaat dat vanaf december of januari weer beter.
 • Social media beheer – 150 minuten
  Ik besteedde ook niet zo heel veel tijd aan social media de afgelopen maand, wat ergens ook wel lekker was. M’n Instagram groeide wel aanzienlijk, dat was wel een leuke bijkomstigheid.
 • Blogcontent – 520 minuten
  Dit liep gelukkig wel allemaal door en ik ben blij dat ik maar één blogzaterdag heb overgeslagen (volgens mij was dat in oktober).

Overig

 • Writing prompt – 10 minuten
  Ik kwam erachter dat ik nog maar drie writing prompts hoefde te doen om mijn jaardoel te halen, dus ik besloot hier weer wat actiever mee aan de slag te gaan. Dat was vlak voordat de vloer in m’n huis gelegd werd, na die dag kwam er niet zo veel meer van schrijven terecht. Ik hoop het doel deze maand wel te behalen.
 • Bedrijfswerkzaamheden – 240 minuten
  Hieronder vielen voornamelijk het opnemen en bewerken van de podcast. Volgens mij heb ik in oktober twee podcasts bewerkt (en eentje opgenomen). O ja, ik heb ook nog weer de BTW-aangifte gedaan.
 • Van alles en nog wat – 455 minuten
  Ik ben druk geweest met journalen, gedachten van me afschrijven en vooral verwoorden dat ik zo graag wilde schrijven, maar echt de ruimte in mijn hoofd er niet voor had.

Hoogtepunten

 • 5 oktober had ik een 10k dag, terwijl ik net een paar dagen daarvoor tegen mezelf gezegd had dat het me voor de bruiloft waarschijnlijk niet meer zou lukken om er een te hebben. Dat vond ik echt heel tof!
 • 13 oktober ging mijn volgersaantal op Instagram over de 1100 heen. Zo bizar om te bedenken hoeveel mensen me daar volgen.
 • En op 27 oktober was er een bijeenkomst van Leeslievelings in Gouda, bij Brownies & Downies en boekhandel Smit. Daar was ook een fotograaf aanwezig, toevallig dezelfde fotograaf die de foto op de cover van No worries heeft gemaakt, Renate Bleijenberg. Het leek ons leuk om samen op de foto te gaan met het boek.

Terugblik + statistieken
In oktober begon ik heel enthousiast en ik ben blij dat ik de eerste twee weken echt veel heb kunnen schrijven. Toen op Jaaps verjaardag (17 oktober) de vloer eenmaal werd gelegd in ons huis, kwam er niet zo veel meer van schrijven terecht. Samen met mijn moeder heb ik mijn uitzetspulletjes van zolder gehaald en heb ik alles afgewassen voordat we het konden inrichten. Ook konden we eindelijk het bed in elkaar zetten en verschillende kasten. Verder werd ook de bank geleverd en het is nu echt een heel fijn plekje geworden. Tussendoor heb ik zo nu en dan wel wat geschreven, maar er kwam niet veel van terecht. Uiteindelijk heb ik totaal 2335 minuten geschreven, goed voor 38 uur en 55 minuten. Net de 40 uur niet (mijn streven), maar ik vind het goed zo. In die tijd schreef ik totaal 33.791 woorden, waarvan er 11.251 aan een verhaal waren (de nieuwe versie van De liefdesformule). Ik heb niet al mijn doelen gehaald, maar vind het zeker niet slecht!

Vooruitblik november
November wordt een heel speciale maand en deze keer niet vanwege NaNoWriMo. Ik had de datum nog niet eerder gezegd, maar dat is 23 november, over 2,5 week al dus. Ik heb er ongelooflijk veel zin in, maar zal stiekem ook blij zijn als al het geregel voorbij is, haha. Afgelopen maand kwam de trouwkaart binnen, ontworpen door Anna Laura. Ze heeft ook prachtige kerstkaarten gemaakt, die je kan bestellen. Daarmee steun je ook haar werk voor TWR. Heel lang had ik geen idee wat ik voor trouwkaart wilde, sowieso niet iets standaards. Op Pinterest kwam ik iets tegen over een bruiloft in boekenthema en opeens viel het kwartje. Jaap en ik zijn allebei gek op lezen en schrijven allebei, dus het moest een boek worden. En ziehier het resultaat.

Of het met schrijven nog wat gaat worden in november? Ik heb geen idee. Omdat ik het toch niet kon laten heb ik een NaNoWriMo woordenteller aangemaakt, maar ik ga geen boek schrijven. Elk woord dat ik deze maand (digitaal) schrijf, telt mee, dus ook de woorden in dit blogbericht. Ik wil het gewoon niet helemaal aan me voorbij laten gaan, zonder dat er iets gebeurd. Na de bruiloft heb ik sowieso nog twee dagen (in november) dat Jaap ook weer aan het werk is, dus dan moet er gewoon geschreven worden 😉 Voor nu heb ik bedacht dat ik vooral ga genieten van de laatste voorbereidingen en de bruiloft. En alles wat ik schrijf is mooi meegenomen.

Ga jij deze maand nog iets leuks doen?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.