Schrijfdoelen #10 Bingo 2021

Gelukkig nieuwjaar! Voor het eerst sinds ik mijn blog heb, is er geen bericht online gekomen op de eerste dag van het jaar. Het kwam nu eenmaal zo uit in het schema. Vandaag ga ik je wat meer vertellen over mijn schrijfdoelen voor 2021. Mijn bingo van 2020 heb ik helaas niet vol gekregen, maar het heeft me wel weer wat geleerd over doelen stellen, dus ik hoop dat ik met die lessen in mijn achterhoofd de bingo dit jaar wel vol ga krijgen!

Net als vorig jaar een mededeling vooraf: af en toe wijzig ik in de loop van het jaar een doel. Soms heb ik de lat erg laag gezet en schroef ik een doel op en soms wordt al snel duidelijk dat een bepaald doel het niet gaat worden, dan bedenk ik liever een ander doel dat ik wel kan halen.

Sommige doelen zullen vanzelf spreken, anderen niet. Ik licht ze gewoon allemaal even toe!

Rij 1

 • 2 boeken publiceren // Sowieso verschijnt in het voorjaar van 2021 het tweede deel in de Samen! serie. Daarnaast komt misschien in het najaar een boek over Roos, het zusje van Lynn (Chaos, Time-out). Ik ben optimistisch en ik ga uit van 2 boeken dit jaar. Mocht Roos het niet worden, ga ik misschien zelf wel iets publiceren 🙂
 • Samen! deel 4 schrijven // Ik heb nog genoeg ideeën voor deze personages liggen, dus dit jaar hoop ik het vierde deel in deze serie te schrijven. Waarschijnlijk weer in november, tijdens NaNoWriMo.
 • 500.000 woorden schrijven // Net als het afgelopen jaar wil ik weer een bepaald aantal woorden stellen. Authortuber Kate Cavenaugh had zelfs de uitdaging gesteld om 1 miljoen woorden te schrijven, maar dat vond ik (voor dit jaar) wat te veel. Ik denk dat 500.000 wel moet lukken. Alle woorden tellen hierbij, dus ook blogs en writing prompts, die ik tegenwoordig digitaal doe.
 • 150 blogs delen // Net als het afgelopen jaar wil ik weer 150 nieuwe blogberichten delen.
 • Samen! deel 3 opsturen // Aangezien ik de eerste versie nog maar net heb afgerond, moet hier nog heel wat voor gebeuren. Maar het is de bedoeling dat het manuscript van het derde deel dit jaar nog bij mijn redacteur op haar bureau belandt.

Rij 2

 • 10 korte verhalen // Het afgelopen jaar probeerde ik elke maand een kort verhaal te schrijven. Dat is een aantal maanden achter elkaar gelukt, maar toen ik eenmaal mijn jaardoel had behaald (5 korte verhalen schrijven), zakte het weer wat weg. Daarom wil ik dit jaar minstens 10 korte verhalen schrijven!
 • 10 dagen 10.000 woorden // In december heb ik de eerste keer in mijn leven een 10k dag gedaan en dat wil ik vaker doen. Een dag waarop ik 10.000 woorden schrijf, het maakt dan niet uit of het verhaalwoorden, blogwoorden of writing prompts zijn, als het totaal maar op 10.000 woorden komt.
 • Schrijven op 10 verschillende locaties // Ik hoop echt dat we in 2021 weer een beetje kunnen reizen en dat ik op verschillende locaties kan schrijven. Enne … mijn eigen huis telt als één locatie 😉 In 2020 heb ik uiteindelijk, ondanks het coronavirus, toch nog op aardig wat verschillende plekken geschreven, dus dat moet wel goedkomen voor 2021, denk je niet?
 • 2000 boeken verkopen // Als er twee boeken gepubliceerd worden, moet dit aantal geen groot probleem zijn. Normaal gesproken wacht ik altijd tot m’n royalty statement binnen is, voor ik vaststel hoeveel boeken ik in dat jaar wil verkopen (op basis van de verkopen van het afgelopen jaar), maar ik heb de sprong gewaagd en vast een getal vastgezet.
 • 500 uur schrijven // Ik weet het, ik zeg vaak: kwaliteit boven kwantiteit, maar uit ervaring weet ik dat er toch aardig wat tijd in het schrijven van een boek gaat zitten, dus ik mik dit jaar weer op 500 uur. Nu maar hopen dat ik niet zo’n lange schrijfdip ga krijgen zoals in 2020.

Rij 3

 • 2 keer Camp NaNoWriMo (30k woorden) // Het afgelopen jaar heb ik ook twee keer meegedaan aan Camp NaNoWriMo en beide keren 25.000 woorden geschreven en eigenlijk heb ik dat best gemakkelijk gehaald, dus voor dit jaar heb ik het doel iets hoger gesteld.
 • Friends 4-ever jaar 5 // Natuurlijk ga ik ook in 2021 verder met het vervolgverhaal. In 2020 heb ik het complete 4vwo jaar van de meiden geschreven, in 2021 wil ik het vijfde jaar helemaal schrijven. Dat gaat vast wel even wennen worden, want sinds juli heb ik hier niet meer aan geschreven.
 • NaNoWriMo (50k woorden) // Natuurlijk ga ik NaNoWriMo in 2021 niet aan me voorbij laten gaan. Hopelijk kan het dit jaar wel weer in november! Mijn project weet je als het goed is al 😉
 • 100 writing prompts // Wat writing prompts betreft wil ik er dit jaar wel wat minder doen dan het afgelopen jaar. Op de dagen dat ik werk voor het LCJ hoef ik geen writing prompt te doen.

Rij 4

 • 25 persoonlijke stukjes // Met regelmaat schrijf ik een persoonlijk stukje, soms komen deze in aangepaste variant op mijn blog terecht. Ook in 2021 wil ik weer een aantal ‘columns’ schrijven.
 • Kerstverhaal schrijven // Deze hoort gewoon op mijn jaarlijkse bingo. Het kerstverhaal dat ik in 2019 schreef is uiteindelijk ook in een bundel terechtgekomen, dus je weet nooit waar het goed voor is!
 • Boekpresentatie // Of het nu weer een digitale boekpresentatie of een daadwerkelijke presentatie in de boekwinkel betreft, in 2021 hoop ik weer een boek officieel te presenteren!
 • 3 eerste versies schrijven // Misschien was het je al opgevallen dat ik verder geen projecten heb genoemd op de bingo (behalve dan Samen! deel 4). Ik heb ontdekt dat ik aan het begin van het jaar vaak echt nog niet weet waar ik dit jaar aan wil werken. Soms krijg ik halverwege het jaar ineens een geweldig idee voor een verhaal en dan vind ik het jammer als ik er niet mee bezig kan omdat ik van mijn bingo met andere projecten aan de slag moet. Dus heb ik besloten om in 2021 drie eerste versies van verhalen te schrijven (en ja, deel 4 van Samen! telt wel mee, als ik de eerste versie afkrijg!).
 • E-book publiceren (in eigen beheer dus)// Stiekem twijfel ik nog steeds hieraan, of ik het wel echt wil. Maar ik laat hem voorlopig wel staan. Ik heb wel een paar verhaalideeën (vooral feelgood) die ik hiervoor zou willen schrijven. Maar je hoort er nog van! Het kan trouwens ook nog zo zijn dat ik niet alleen een e-book, maar ook een fysiek boek zelf ga publiceren. We zien het wel!

Rij 5

 • 150 Instagramposts // Spreekt voor zich, denk ik?
 • 250.000 verhaalwoorden // Minstens de helft van de woorden die ik schrijf in 2021 moeten dus woorden aan een verhaal zijn.
 • ‘Roos’ insturen // Ik ben al een heel eind met het herschrijven van deze, maar hij moet ook nog langs de proeflezers. Ook van dit boek is het de bedoeling dat hij dit jaar naar de uitgever gaat.
 • Nieuwe huisstijl // Dit vind ik ook een spannend doel. Ik ben al heel lang niet meer tevreden over de opmaak/huisstijl van m’n blog. Ik vind het wel rustig, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Maar goed, ik heb heel vaak wel in m’n hoofd hoe ik het wil, maar het komt er meestal niet zo uit. Maar ik ga in ieder geval wel een poging wagen en mocht het echt niet lukken, toch maar de hulp van een vormgever inschakelen 😉
 • 10 sociale media doelen // Hier begon ik vorig jaar mee en dat is me eigenlijk wel bevallen. In 2018 en 2019 stonden mijn bingo’s vol met allerlei social media doelen en ik vind het best leuk om groei te zien op de verschillende platforms. Maar het zijn wel doelen waar ik maar beperkt invloed op heb. Dus ik bedacht 18 social media doelen, waarvan ik er 10 moet halen dit jaar om het doel af te mogen strepen.

Misschien ben je ook wel nieuwsgierig hoe het is afgelopen met mijn schrijfdoelenbingo van 2020, dus ik heb hier een foto geüpload. Voordat ik de foto ging maken ontdekte ik dat ik tóch nog een doel had gehaald in 2020 (200 posts op Instagram) en er staat ook nog één doel op waarvan ik nog niet zeker weet of ik het gehaald heb (1250 boeken verkopen). Het kon beter, maar gezien alles wat er gebeurd is in 2020 ben ik toch wel trots op deze bingokaart. O ja, de kleurtjes staan voor de maand waarin ik het doel behaald heb. In mijn bullet journal (en ook in mijn schrijf journal en reading journal) gebruik ik per maand één kleur van m’n Tombow Dual Brushpens. Als ik in die maand een doel haal, wordt het vakje ingekleurd met de kleur die bij die maand hoort.

Welk doel wil jij dit jaar graag halen?

Liefs,

Mirjam

8 Reacties

 1. Gelukkig, je eerste doelenbingo, dat vind ik altijd heel inspirerend. En zoals je weet heb ik het idee van je afgekeken. Nu mijn schrijfdoelen moeten nog gemaakt worden, maar zijn x-keer minder hoog als jouwe. Ik schrijf slechts als hobby. Maar een paar verhalen werkelijk afwerken is wel een doel. Evenals een blog beginnen. Een heel goed schrijfjaar!

  1. Het blijft leuk om te horen dat ik je hiermee kan inspireren 🙂 En voor een deel is schrijven ook gewoon mijn hobby hoor 😉 En ik hoop eigenlijk dat ik het vooral heel lang zo zal blijven zien! Heel veel schrijfplezier gewenst het komende jaar!

 2. Wat leuk om te lezen! Ik vind het knap dat jij altijd voor jezelf bijhoudt hoeveel woorden en hoeveel uur e.d. je schrijft. Daar ga ik dus echt niet aan beginnen! Als ik dat ook nog allemaal moet bijhouden, verlies ik denk ik het plezier in het schrijven zelf en dat moeten we niet hebben 😉
  Maar wat gaaf dat je waarschijnlijk een feelgood zelf wilt gaan uitgeven! Die ga ik zeker lezen En als je ooit advies nodig hebt… 😉

  1. Haha, bij mij is het juist omdat ik de dingen een beetje bijhoudt (het is niet op de minuut/het woord nauwkeurig hoor ;-)) ik extra plezier ontdek. Omdat ik steeds weer mezelf ga proberen te verbeteren en omdat ik het leuk vind om wat progressie te zien. Maar dat is natuurlijk ieder z’n ding.

 3. Heerlijk zo’n doelenpost! Daar raak ik altijd heel gemotiveerd van om zelf ook doelen te stellen. Vandaag eens nadenken aan welke doelen ik kan gaan werken dit jaar. Heel veel succes en plezier met schrijven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: