Project uitgelicht #1 Roos

Zoals ik een paar weken geleden al beloofde, ga ik dit jaar wat vaker een project uitlichten waar ik je het een en ander vertel over een bepaald project. Eerder deed ik dit in een filmpje, misschien dat ik dat ooit weer in video’s ga doen, maar voorlopig niet. Ik hanteer hiervoor een vast formaat, waarin ik zeven vragen over het project beantwoord. Vandaag ga ik het hebben over het project Roos.

 1. Wat is de naam of werktitel van het project?
  Ik heb altijd gewerkt met de werktitel Roos, zoals je in logboekberichtjes ook wel hebt kunnen lezen. Dit wordt niet de uiteindelijke titel van het project, omdat bij Uitgeverij De Banier al eerder een boek is verschenen met de titel Roos. Wat het wel wordt, daar heb ik eigenlijk geen idee van.
 2. Kan je kort vertellen waar het verhaal over gaat?
  Nou, verrassing, het gaat over Roos. Zij is het zusje van Lynn, die lezers van mijn boeken herkennen uit Chaos en Time-out. Al toen ik bezig was met het schrijven Time-out kreeg ik een idee voor het verhaal van Roos, daarom zit er zelfs een kleine hint naar deze verhaallijn in het laatste hoofdstuk van Time-out. Roos heeft het allemaal goed voor elkaar, leuke vriendinnen (Madelon en Esmée) en een lief vriendje (Mart). Maar ze heeft regelmatig buikgriep, terwijl in haar familie niemand ziek is. Daarnaast is Roos vaak bang, maar waarvoor en waarom, dat gaat ze natuurlijk aan niemand vertellen …
 3. Wie is of wie zijn de hoofdpersonages?
  Nou, het is vast niet moeilijk om dat te raden. Roos is natuurlijk het hoofdpersonage in dit boek. Bij de start van het verhaal is ze vijftien jaar oud en ze zit in vier vwo. Roos is chaotisch, superslecht in opruimen en schoonmaken en eet graag saucijzenbroodjes met Madelon en Esmée.
 4. Wat is de status van het verhaal?
  Op het moment dat ik dit bericht schrijf ligt het verhaal bij mijn proeflezers, zodat zij er feedback op kunnen geven. Nu heb ik van één proeflezer al een reactie gekregen, maar tegen de tijd dat jij het leest van allemaal (ga ik vanuit). Volgende week hoop ik het te herschrijven aan de hand van de opmerkingen van mijn proeflezers en dan gaat het naar de redacteur. Dat is altijd spannend, maar nu helemaal omdat ik tijdelijk een andere redacteur heb die het verhaal van Roos gaat beoordelen en redigeren.
 5. Wanneer begon ik met dit verhaal?
  Het allereerste idee voor dit verhaal kreeg ik volgens mij in de zomer van 2018, toen ik de eerste versie van Time-out had afgerond. Tijdens een gesprek met mijn redacteur in oktober, toen ik ook het idee voor de Samen! serie pitchte, besprak ik ook dit verhaal. Ze gaf toen als tip om eventueel alvast te verwijzen naar het verhaal van Roos in Time-out en dat heb ik ook gedaan. Het grappige is dat Roos al voor ik haar verhaal had bedacht, paste in de rol die ze heeft gekregen. In januari 2019 stelde ik de volgorde van het verhaal vast, maar pas in juli 2019 begon ik met schrijven. Ik was destijds niet echt tevreden over het verhaal en pas in april 2020 heb ik het weer opgepakt. Toen schreef ik de eerste versie af, tijdens Camp NaNoWriMo.
 6. Wanneer hoop ik het af te ronden?
  Het is de bedoeling dat dit verhaal in september of oktober 2021 zal verschijnen als boek, dus dan hoop ik het wel afgerond te hebben ja 😉
 7. Wat zijn mijn plannen met dit verhaal?
  Zoals je al hebt kunnen lezen is het de bedoeling dat dit verhaal wordt uitgegeven door Uitgeverij De Banier. Op dit moment vind ik het nog wel spannend om dat te schrijven, omdat ze nog geen letter van het manuscript hebben gelezen. Aan een kant getuigt het natuurlijk van vertrouwen in mijn schrijfkunst, maar ik blijf het toch spannend vinden!

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit verhaal?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

  1. Haha, dat zou dan idd een beetje gek zijn als je dat zou zeggen. Maar sowieso tof dat je het leuk vind om zo meer over mijn projecten te ontdekken, want ik ga binnenkort ook projecten uitlichten die je nog niet hebt gelezen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: