Schrijfdoelen #8 Lifetime bingo

Anderhalf jaar geleden deelde ik al mijn lifetime bingo met schrijfdoelen die ik in mijn leven wil halen, maar inmiddels zijn er best wel wat doelen veranderd. Vandaag presenteer ik mijn nieuwe bingo en geef ik bij verschillende doelen aan wat de status ervan is.

Sommige doelen zullen voor zich spreken en een aantal heb ik al gehaald, omdat ik deze bingo in januari 2018 opstelde. Voor elk behaald doel heb ik ook weer een nieuw doel vastgesteld, maar deze staat op een andere bingo. Zo blijf ik aan mezelf werken.

Rij 1

 • Boek met meer dan 80.000 woorden publiceren // De boeken die ik tot nu toe heb geschreven zijn niet zo lang. Regelmatig krijg ik dan ook de vraag of ik wat dikkere boeken wil schrijven. De wens is er inderdaad en misschien duurt het niet zo heel lang meer voor het gaat gebeuren. De eerste versie van het tweede deel van de serie Samen! telt namelijk 80.235 woorden. Maar ja, hij is nog niet gepubliceerd hè.
 • Fantasy publiceren (met Marco) // Op het moment dat ik dit schrijf hebben mijn broer en ik al een tijdje niet meer aan dit project gewerkt, maar het gaat vast wel een keer gebeuren. Tenslotte staat het op mijn lifetime bingo. (Edit: toen ik dit schreef bedacht ik me opeens dat het eigenlijk best wel weer tof zou zijn om aan dit project te werken, dus dat heb ik sindsdien weer gedaan!)
 • Kerstverhaal in bundel/tijdschrift // Dit doel behaalde ik in 2018, toen mijn kerstverhaal Stille nacht in de bundel Morgenrood terecht kwam. Ook dit jaar zal er een kerstverhaal van mij in een bundel verschijnen 🙂
 • TV-interview // Dit doel heb ik laten staan, maar misschien maak ik er nog iets anders van. Op dit moment zie ik de meerwaarde van zo’n interview niet echt in, gezien mijn doelgroep 🙂
 • Signeersessie // Ook dit doel behaalde ik in 2018, tijdens de boekpresentatie van Vrije val.

Rij 2

 • 5 boeken publiceren // Dit doel behaalde ik in 2019, toen Time-out verscheen. Op mijn nieuwe bingo heb ik 10 boeken publiceren geschreven, dus voorlopig schrijf ik nog even door.
 • Herdruk // Geen van mijn boeken is nog in herdruk gegaan, maar ik hoop toch echt een keertje een boek te schrijven dat binnen een paar maanden is uitverkocht. Een mens moet wat te dromen hebben.
 • Interview met krant // Ook dit doel heb ik in 2018 al behaald, toen werd ik geïnterviewd door de Barneveldse krant. Daarna heeft er ook een interview met mij in het RD magazine gestaan. Je kunt hier van alles vinden over mijn ‘media-optredens’.
 • Boekenprijs winnen // Het hoeft geen grote prijs te zijn, echt niet. Maar gewoon een keertje een prijsje winnen zou ik heel erg tof vinden. Of tweede worden, al mag ik het doel dan nog niet afstrepen 😉
 • 100 filmpjes YouTube // Dit jaar begon ik met filmpjes plaatsen op YouTube en ik denk wel dat dit een haalbaar doel is. Ik heb tenslotte een tijdje terug ideeën bedacht voor maar liefst 40 filmpjes, waarvan ik een aantal ideeën kan hergebruiken. Volg jij mijn kanaal al?

Rij 3

 • Boekpresentatie // Ook een doel dat ik in 2018 behaalde. Toen werd mijn vierde boek officieel gepresenteerd.
 • 10.000 boeken verkopen // Voor dit doel ben ik al bijna op de helft 🙂 Misschien vind jij het maar weinig, maar ik schrijf voor een redelijk kleine doelgroep. Binnenkort wil ik vertellen waarom ik dit doe en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.
 • 2500 volgers op Instagram // Een heel hoog gegrepen doel dat ik toch ooit hoop te bereiken. Voor nu ben ik heel dankbaar met de volgers die ik op Instagram heb en hoeft dit doel echt niet snel bereikt te worden.
 • ND-bestsellerslist // Op de vorige lifetime bingo had ik de NYT-bestsellerslist staan. Maar dat doel ging me steeds meer tegenstaan, omdat ik wel zeker weet dat ik dat nooit ga halen. Maar toen ik maandelijks de ND-bestsellerlist voorbij zag komen, met meestverkochte boeken in christelijke boekhandels, bedacht ik dat dit doel niet geheel onmogelijk zou zijn.

Rij 4

 • Radio interview // Toen ik dit doel in 2018 bedacht had ik nooit verwacht dat ik ‘m dat jaar nog zou halen. Op 1 juni 2018 werd ik geïnterviewd voor het programma Vrouw in beeld van de Reformatorische omroep en op 15 juni werd het uitgezonden.
 • Serie van minstens 3 boeken schrijven // Hier ben ik dus heel druk mee bezig op dit moment, deel 1 komt dit najaar al uit!
 • 100.000 pageviews op m’n blog // Dit doel was eerst 50.000, maar toen gingen de views opeens een heel stuk omhoog, dus bedacht ik dat het leuker zou zijn om een hoger getal neer te zetten. Uiteindelijk gaat het om de bezoekersaantallen en unieke bezoekers, dat weet ik ook wel. Maar pageviews doen wel wat met mij 🙂
 • Boek voor volwassenen schrijven // Hier ben ik ook mee bezig, zoals je in mijn logboeken kunt lezen.
 • Engels boek schrijven // Tja, heeft dit doel veel uitleg nodig? Als fervent Engellandliefhebber, voormalig docent Engels en schrijfster lijkt het me heel gaaf als ik ook een boek ga schrijven in mijn favoriete taal. Ik schreef ooit al een novelle, die ik op Kindle wilde publiceren, maar verder dan de tweede herschrijfronde ben ik (nog) niet gekomen.

Rij 5

 • 1000 blogs publiceren // Voorlopig kun je dus nog wel blogberichten van mij verwachten.
 • Non-fictie schrijven // Met behulp van mijn Schrijfpraat-stukjes en wat persoonlijke verhalen hoop ik een keer een non-fictie te schrijven over … jawel, schrijven.
 • 100 short stories // Zo’n kort verhaal blijft elke keer weer een uitdaging, maar wel een toffe! Dus probeer ik iedere maand een kort verhaal te schrijven, desnoods over een karakter waar ik al eerder een verhaal/boek over heb geschreven.
 • 1000 writing prompts // Met vijf keer per week een writing prompt, kom ik vanzelf bij dit doel.
 • 10.000 uur schrijven // Ik ben begonnen met tellen op 1 januari 2018, dus als ik het doel uiteindelijk behaald heb, heb ik meer dan 10.000 uur geschreven in mijn leven 😉 Op moment van schrijven zit ik op ongeveer 1200 uur, dus ik mag nog even.

Ik hoop dat je het leuk vond om inzicht te krijgen in de schrijfdoelen die ik graag nog een keer wil bereiken in mijn leven. Wat zou jij graag nog willen doen?

Liefs,

Mirjam

8 Reacties

 1. Dat boekenprijs doel zou je ook kunnen veranderen in “op de shortlist komen”. Dat is ook al een hele prestatie. Maar zijn er prijzen anders dan de griffels voor jouw categorie boeken?

  Nu mijn schrijfdoelen zijn nog wat difuus. Eerst maar beginnen met iets schrijven, en dan eens over kleine doelen nadenken.
  Een doel was een schrijfvakantie in mei in Frankrijk, en dat is door de corona niet doorgegaan. Wordt nu in de herfst gedaan, maar die data passen niet zo. Dus waarschijnlijk verschuift dit doel, of de invulling ervan.

  1. Ja, dat is ook een optie. En als dat dan gelukt is, kan ik op de nieuwe bingo ‘een prijs winnen’ schrijven. Er zijn, zover ik weet, sowieso twee ‘kleine’ christelijke prijzen, voor beste kinderboek en beste tienerboek, volgens mij. En er zijn nog wel andere prijzen te winnen in andere categorieën, mocht ik daar boeken over gaan schrijven. Maar de shortlist of een nominatie is wel een goede vervanging, daar ga ik nog wat langer over nadenken.
   Wat jammer dat jouw schrijfvakantie niet door kon gaan, maar hopelijk vind je een ander moment om er invulling aan te geven!

 2. Supergaaf om dit te lezen! En wauw, bijna 5000 boeken verkocht hebben vind ik een hele mooie prestatie! Daar kan ik alleen maar van dromen 🙂 Vooral omdat je zegt dat je doelgroep nogal klein is, is het echt heel veel! Wat is je geheim, of heb je hier tips voor? Misschien leuk om ooit te delen hoe je ervoor zorgt dat mensen je boek gaan kopen 🙂

  1. Dank je wel voor je leuke reactie 🙂 En wie weet, waar jij over 5 jaar bent met jouw boek(en)! Ehm, mijn geheim is denk ik vooral actief op social media zijn, daar zitten tieners (m’n doelgroep) en misschien is die kleine, christelijke doelgroep ook wel een voordeel omdat daar meer gelezen wordt (oei, nu verklap ik al iets van m’n blog over dit onderwerp). En je laatste opmerking neem ik zeker mee (al ben ik geen marketing expert ;-)).

 3. Ik vind het echt tof dat jij zo gedreven bent met doelen stellen! En ik ben heel benieuwd welke doelen je dit jaar gaat bereiken.
  ik probeer regelmatig doelen op te zetten maar op de een of andere manier lukt het me nooit zo goed om ze op te zetten en er vervolgens aan te werken.

  1. Wow, jij hebt het over meervoud van doelen van deze lijst?! Daar kan ik echt alleen maar van dromen 😀 Als ik er eentje zou mogen kiezen die ik dit jaar behaal is het denk ik de ND-bestsellerslist, want dan komen een aantal andere doelen ook dichterbij. Maar goed, ik wil nog een keertje een blogbericht delen over plannen en hoe je dit in je voordeel kunt laten werken 😉

 4. Wat een mooie doelen! Wat leuk dat er weer een kerstverhaal van je in een bundel opgenomen wordt. Wauw 1000 blogberichten, dat is een hoop! Ik zit daar net op een vijfde van. 😉

  1. Dank je wel voor je leuke reactie! Ja, ik zit zelf ook nog lang niet aan de 1000 berichten, ik zit nog niet eens op een derde. Maar dan heb ik in ieder geval een reden om voorlopig nog te blijven bloggen 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: