Schrijflogboek #10 September 2018

Ook de afgelopen maand vloog voorbij en zoals ik vorige maand al verteld had, zou dit logboek een week later online komen. Geen record verbroken deze maand, maar ik heb toch nog aardig wat geschreven. Benieuwd waaraan? Lees dan maar snel verder!

Zoals altijd kun je per categorie lezen hoeveel tijd ik eraan besteed heb. Ook geef ik wat extra informatie per project. Vervolgens deel ik wat hoogtepunten van de maand en sluit af met het totaal en een vooruitblik voor oktober.

LOI cursus – 65 minuten
Erg enthousiast ben ik nog steeds niet over (en dat was ik eerst wel), maar het is mijn doel om deze cursus dit jaar nog af te ronden. Ik zit nu al bijna een maand vast bij een opdracht, maar deze hoop ik de komende week écht af te ronden.

Kindle – 150 minuten
De afgelopen maand heb ik hier wat minder tijd aan besteed dan vorige maand. Dit vooral omdat ik genoeg werk had aan twee projecten voor mijn uitgever. Ik hoop hier wel weer mee verder te gaan, want ik ben nog steeds enthousiast over de verhaallijn die ik verzonnen had hiervoor.

Writing prompts – 225 minuten
Ook in september deed ik weer mee aan de writing prompt challenge. Op een gegeven moment liep ik wel een week achter, maar dat heb ik op een balkonnetje op Madeira, met uitzicht op de Atlantische oceaan, weer ingehaald. Voor oktober pak ik het iets anders aan, maar daar kun je volgende week zaterdag meer over lezen!

Blogcontent – 235 minuten
Ook voor oktober moesten er weer blogs komen, dus die heb ik in september allemaal geschreven. Daarnaast heb ik bedacht welke invulling ik volgend jaar aan mijn blog wil geven en ik vind, al zeg ik het zelf, dat het erg tof gaat worden. Blijven volgen dus.

Vrije val – 305 minuten
Ook hier moest aan gewerkt worden, zodat het boek op 26 oktober kan verschijnen. Ik werkte door verschillende editrondes heen en nadat er een recensie van Chaos verscheen (overwegend positief trouwens) waarin stond dat “de auteur soms iets meer zou mogen laten zien dan vertellen”, besloten mijn redacteur en ik het manuscript nog een keer door te nemen en ons volledig op Show, Don’t Tell te richten. Hierdoor heb ik er nog een SDT fout uitgehaald 🙂

Maar wat nu? – 440 minuten
Naast Vrije val werkte ik ook aan het vervolg op Chaos. Ik printte het verhaal en nam de tekst goed door. Ik ben namelijk erg goed in het gebruik van de woorden zuchtte, knikte en grijnsde. Vandaag heb ik ook een overleg met mijn redacteur over dit verhaal. Ik heb haar de indeling gestuurd en zij had nog wat tips. Ik ben erg benieuwd wat het gaat opleveren!

Bergen van chaos – 580 minuten
Dit begint er weer een beetje op te lijken, al zijn we nog niet terug op het oude niveau. Maar we hebben nu een voorlopige titel (niet Bergen van chaos, dat is slechts onze werktitel) en we zijn hard bezig aan de hoofdstukindeling van boek 1. Het plan is om deze in oktober af te ronden, november gebruiken om deze te editen en in december te beginnen met schrijven van het eerste boek.

Overig – 555 minuten
Tja, ik heb gewoon veel tijd besteed aan het schrijven van een “onzinverhaal”, zoals ik ze noem. Dit heb ik vooral tijdens mijn vakantie gedaan, dus het geeft niets. Wat ik zelf erg bizar vind is dat ik, als er niets hoeft met schrijven (geen research, mooie zinnen etcetera) ik zo 15.000 woorden in een paar uur eruit kan krijgen. Hopelijk zitten er bruikbare elementen in, dan hoef ik me er mindere schuldig over te voelen.

Hoogtepunten
In mijn boekje met statistieken en hoogtepunten staan maar 2 hoogtepunten, maar hé, het zijn er toch 2.

  • Allereerst had ik op 4 september 325 volgers op Instagram. Ik vind het leuk om te zien dat mijn account groeit, niet exponentieel, maar gewoon rustig.
  • Als tweede heb ik op 27 september Vrije val officieel afgerond. Ik kreeg het manuscript nog een keer terug terwijl ik op vakantie was. Ik had geen laptop bij me, dus het was een beetje priegelig om op mijn telefoon het aan te passen, maar het is gelukt.
  • Bonus: Hier hoop ik later meer over te vertellen, maar op 26 oktober zal Vrije val verschijnen en deze keer gebeurt het tijdens een officiële boekpresentatie (in de stories op Instagram heb ik de officiële flyer al gedeeld, dus misschien wist je dit al wel).

Totaal + vooruitblik oktober
Dat september geen nieuw record zou worden wist ik van te voren al wel. Ik ging op vakantie naar Madeira en de week voordat ik op vakantie ging had ik het ook al erg druk (concert, housewarming, meeten met oudcollega’s en dergelijke). Toch valt het totaal me niet tegen. Ik besteedde in totaal 2555 minuten aan schrijven, wat neerkomt op 42 uur en 35 minuten. Het zet september op de 5e plaats wat productieve maanden betreft, mooi in het midden. Maar ik rondde een project af, dus op zich zegt het aantal uren niet zoveel over productiviteit ;-).
Voor het laatste kwartaal van dit jaar heb ik een globale planning gemaakt. Deze maand wil ik vooral besteden aan het vervolg op Chaos en de indeling van het verhaal wat ik samen met mijn broer schrijf. In november is het natuurlijk tijd voor NaNoWriMo en ik wil het dit jaar besteden aan het schrijven van mijn Kindle verhaal. En zoals ik al zei zal Bergen van chaos in december centraal staan. Maar het is een globale planning, wie weet wat er nog gebeurd. Ik heb er in ieder geval weer erg veel zin in!

Was september voor jou een productieve maand?

Liefs,

Mirjam

 

 

Kom me volgen op social media

4 Comments

    1. Het is een cursus ‘Creatief schrijven’, maar heel veel dingen die genoemd worden weet ik al 😉 Het is dus lastig om vol te houden, maar ik ga mijn best doen om het af te maken!

  1. September ben ik begonnen met studeren dus op dat vlak was september erg productief ! Heb helaas door de drukte niet heel veel kunnen lezen

    1. Een studie beginnen is altijd leuk! Wel jammer dat je dan aan andere dingen wat minder toe komt, maar hopelijk vind je daar snel weer een balans in!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.