Schrijflogboek #35 Oktober 2020

Nou, ik weet eigenlijk helemaal niet of ik dit logboek wel met jullie durf te delen, haha. Het was triest gesteld met mijn schrijverij in oktober. Maar ik zal eerlijk vertellen waar ik de schamele uurtjes aan besteed heb. Ook heb ik wat huishoudelijke mededelingen wat betreft de maand november op mijn blog. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Ik heb maar één doel behaald in oktober, ik zie nu dat ik ‘m nog vergeten ben af te strepen in de lijst, maar de subdoelen heb ik wel allemaal afgestreept. Ik had de afgelopen maand veel aan m’n hoofd (gelukkig genoeg leuke dingen!), het was druk op m’n werk en tot overmaat van ramp kreeg ik vrijdag 30 oktober verkoudheidsklachten. Andere jaren vond ik dat heel normaal dat ik rond deze tijd een beetje verkouden werd, maar nu sloeg de paniek toe. Zaterdag ben ik maar meteen naar de teststraat gegaan, de test zelf viel me alles mee (de uitslag dan helaas weer niet).

Maar het had wel allemaal z’n weerslag op m’n schrijfdip, waar ik blijkbaar echt nog niet uit was. Blijkbaar zit er een of ander stofje in die staafjes die ze voor de coronatest gebruiken, want na de coronatest ben ik begonnen aan het schrijven van het eerste hoofdstuk van deel 3 van Samen! en binnen no time stond dat op papier 😉 (En nu niet allemaal een testafspraak gaan maken als je geen klachten hebt, hè?)

Anyways, tijd om met je te delen waar ik dan de afgelopen maand wel aan heb gewerkt.

Verhalen

 • Roos – 45 minuten
  Jup, I know. Echt heel erg triest, maar ik kon mezelf er iedere keer niet toe zetten hieraan te werken. In november wil ik dit, naast mijn NaNoWriMo project echt weer op gaan pakken en ervoor zorgen dat mijn proeflezers deze maand het manuscript in hun inbox vinden!
 • Samen! – 195 minuten
  In hoog tempo heb ik de afgelopen week de volgorde van deel 3 bepaald aan de hand van diverse gebeurtenissen, ideeën die ik al had voor het derde deel en natuurlijk ook de verhaallijnen die nog openstaan. Ook maakte ik een hoofdstukindeling, voorlopig zal het derde deel uit 36 hoofdstukken bestaan. Afgelopen zaterdag schreef ik dus het eerste hoofdstuk, als kick-off van NaNoWriMo. Dit is mijn hoofdproject deze maand!

Social media kanalen

 • Volgcontent – 40 minuten
  Als je m’n YouTubekanaal volgt heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat ik deze maand maar één filmpje heb geüpload. Ik kon mezelf er gewoon niet toe zetten. Ik heb wel 2 filmpjes opgenomen en als de informatie niet teveel achterhaald is in die filmpjes zal ik ze bewerken en alsnog online zetten. Maar goed, voorlopig vind ik het belangrijker dat ik weer terug ben bij het échte schrijfwerk!
 • Social media beheer – 145 minuten
  Soms bedacht ik me op het laatste moment nog dat ik een nieuwe post online moest zetten op Instagram en een aantal keer heb ik dat ook gewoon niet gedaan. Ik hoop het weer op te pakken, maar alles op z’n tijd.
 • Blogcontent – 195 minuten
  Ook m’n blog is er bij ingeschoten (hoewel ik daar nog de meeste tijd aan heb besteed de afgelopen maand) en dat heeft gevolgen voor de hoeveelheid blogs die deze maand online gaat komen. Maar daarover straks meer 😉

Overig

 • Writing prompts – 80 minuten
  Zelfs m’n writing prompts zijn de afgelopen maand verwaarloosd. Ik deed ze de afgelopen maand digitaal, wat wel beviel. Maar omdat ik mijn jaardoel wat betreft writing prompts heb behaald, mag ik van mezelf nu wat rustiger doen. Zeker nu tijdens NaNoWriMo als ik mijn schrijftijd beter kan besteden aan dat project.
 • Van alles en nog wat – 135 minuten
  Hier ging wat meer aandacht naartoe. Ik heb afgelopen maand weer wat persoonlijke stukjes geschreven en ook heb ik me bezig gehouden met het maken van een vision board. Ik hoopte dat ik wat sneller uit m’n dip zou komen als ik wist wat mijn doelen zijn en waar ik uiteindelijk naartoe wil. Het idee was leuk, maar het effect minimaal. Nu hoop ik in de toekomst toch wel wat meer te delen over mijn vision board en dromen voor de toekomst wat betreft schrijven en lezen (want die twee activiteiten stonden centraal).

Hoogtepunten
Gelukkig kan ik wel wat hoogtepunten delen, want er gebeurden toch wat bijzondere dingen in oktober.

 • Op 9 oktober deelde Anna Laura een supertoffe recensie van Help! Mam is verliefd op haar blog.
 • Op 10 oktober kwam de Kerstbundel ‘Die ene kaars‘, waar ik het kerstverhaal Het jurkje voor schreef binnen. Het verhaal dat ik schreef gaat over een goedkoop kerstjurkje en rechtvaardigheid.
 • En op 14 oktober verscheen er een toffe recensie van Help! Mam is verliefd bij Christelijke Kinderboeken. Ben echt heel erg blij met die recensie. Een paar puntjes die genoemd worden, heb ik ook echt meegenomen in deel 2.
 • En o ja, deze maand kwam ook de cover van het tweede deel van Samen! binnen, maar het duurt nog wel even voordat ik die mag laten zien. Wellicht kan ik wel binnenkort de titel bekendmaken!

Totaal + terugblik
Op een paar minuten na is oktober 2020 niet de slechtste schrijfmaand ooit geworden. Dat was namelijk februari 2018, toen ik 13 uur en 55 minuten schreef. Deze maand kwam ik precies op de 14 uur uit. Maar om heel veel redenen vind ik dat ik het in oktober veel slechter heb gedaan dan in februari 2018. En eigenlijk was het niet omdat ik er helemaal geen zin in had, ik had gewoon geen zin om er tijd voor vrij te maken. Toch denk ik dat het ook wel goed was om een maandje wat rustiger aan te doen. Nu kan ik met frisse moed aan NaNoWriMo beginnen.

Vooruitblik + Blogrooster november
Ik verwacht in november wel weer flink wat uren te maken. De eerste twee weken van de maand zijn nog redelijk druk op mijn werk, maar goed … dat waren ze vorig jaar ook en toen is het me ook gelukt om flink wat woorden te schrijven voor NaNoWriMo. De laatste volle week van november heb ik een weekje vrij en dan hoop ik er ook weer een schrijfweek van te maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt.

Maar goed, de gevolgen van die schrijfdip blijven nog wel even zichtbaar op m’n blog. Ik heb erover gedacht om alle blogs in te halen voor deze maand, maar ik vind het eerlijk gezegd een beetje zonde om daar nu mijn tijd en energie in te steken. Ik wil eerst weer tijd gaan besteden aan het échte schrijfwerk (Samen! deel 3 en Roos), voordat ik me richt op de bijzaken van het schrijfvak. Omdat ik echt nul blogs op voorraad heb, betekent dat er deze maand een stuk minder blogs online gaan komen. Het vervolgverhaal blijft wel wekelijks online komen (want daar heb ik wel meer dan genoeg hoofdstukken van op voorraad). Verder komt aankomende donderdag mijn Lezen met Mirjam blog online, volgende week komt ook de brief aan Anna Laura online en wellicht komt er nog een blog met een vlog erin over het plannen van deel 3. En ik ben ook van plan om een Day in the life blog te maken, want die hebben jullie afgelopen maand ook al moeten missen 😉

Vanaf 1 december hoop ik wel weer volgens mijn normale schema te werken. En in 2021 zien we wel weer wat er gebeurt!

Wat was het leukste wat jij in oktober gedaan hebt?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

10 Comments

 1. Je schrijfdagboek vind ik altijd heel leuk om te lezen. Fijn dat je weer vol inspiratie aan de volgende maand, deze maand eigenlijk gaat beginnen. En vervelend dat de uitslag niet goed was, hopelijk blijft het bij geringe klachten. Zorg goed voor jezelf.

  1. Dank je wel voor je reactie! Leuk om te horen dat je deze artikelen erg leuk vind om te lezen, ik geniet zelf ook altijd van het schrijven.

 2. Je hebt nog steeds veel meer geschreven dan ik 😉 Of ja, als je blogposts meerekent is het verschil niet meer zo groot, maar toch. veel succes met NaNoWriMo deze maand! Met het coronateststofjeseffect komt het vast helemaal goed 😉

 3. Ondanks dat je dan niet zoveel hebt geschreven deze maand vind ik het toch wel heel leuk om deze blog te lezen en net als altijd krijg ik helemaal zin om te schrijven. Ik heb in oktober vooral aan mijn blog geschreven, hoewel het me dat wel wat meer moeite kostte. Hopelijk gaat het in november wat makkelijker.
  Veel schrijfplezier deze maand!

  1. Ik ben benieuwd of je, nu je meer rust hebt wat betreft de banenjacht, ook op vrije momenten weer toe zult komen aan schrijven 😉 Kijk echt uit naar je manuscript!

 4. Mooie recensie idd! Zijn er al meer recensies verschenen eigenlijk? Succes met je project deze maand! Ik wilde ook meedoen, maar kan me er echt niet toe zetten dus denk dat ik het maar skip dit jaar. Of ik begin volgende week ergens ofzo en dan zien we wel hoe ver we gaan komen met het aantal woorden 😉

  1. Ik heb verder nog geen recensies gezien, vaak krijg ik een mailtje van mijn redacteur. Deze zag ik toevallig zelf voorbij komen 😉 Ben benieuwd of je nog aan NaNowriMo toe bent gekomen, ikzelf ga het door ziekte helaas niet redden (spoiler).

 5. Toch een mooi lijstje met behaalde doelen en geschreven woorden. De boog kan niet altijd gespannen staan hè. 😉
  Vervelend dat de uitslag van de test niet goed was. Hopelijk valt het mee en knap je gauw weer op. Wel fijn dat de test zo’n mooi neveneffect had op je schrijfdip!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.