Schrijflogboek #17 April 2019

Het is officieel, we zijn op een kwart van het jaar. Maar deze berichtjes zijn niet om sentimenteel te doen, maar gewoon om te vertellen waar ik mij de afgelopen maand mee bezig heb gehouden, wat betreft schrijven. De maand april ging ik blanco in. Ik had geen idee hoeveel tijd ik kon besteden aan schrijven, vanwege mijn nieuwe baan. Maar uiteindelijk blijk ik toch nog heel wat meters te hebben gemaakt …

Zoals iedere maand deel ik eerst hoeveel tijd ik aan welk project heb besteed. Vervolgens deel ik een tweetal hoogtepunten en erna deel ik het totaal van april. Ten slotte zal ik ook nog een korte vooruitblik voor mei schrijven.

Fleurrijk – 80 minuten
Mijn nieuwe column voor Fleurrijk kostte behoorlijk wat tijd, omdat ik eerst niet goed wist waarover ik ging schrijven. Wat het uiteindelijk geworden is, kun je deze maand lezen op de website van Fleurrijk.

Writing prompts – 280 minuten
Ik heb alle writing prompts van april gedaan, maar niet altijd op dezelfde dag. Regelmatig moest ik op vrijdag het van de afgelopen week inhalen. Dit zie ik de komende maand graag anders, maar ik gun mezelf ook de tijd om te wennen aan m’n nieuwe baan, dus een andere indeling van mijn schrijftijd.

Blogcontent – 965 minuten
Tja … ik ben weer belachelijk veel bezig geweest met mijn blog en Instagramaccount (wat ik hier ook bij mee reken). Dit wil ik de komende maand eigenlijk minderen, omdat het veel kostbare schrijftijd opslokt. Een maatregel die ik nu al genomen heb, is dat ik iedere vrijdag brainstorm over mijn Instagram content van de komende week. Ik maak foto’s en zorg dat ik de tekst ook klaar heb. Ik ben benieuwd of het me uiteindelijk echt gaat helpen om te minderen. Daarnaast schreef ik ook de blogs voor mei en gelukkig zijn die allemaal klaar.

Bergen van chaos – 1160 minuten
Voordat ik wist dat ik een nieuwe baan had, had ik me opgegeven voor Camp NaNoWriMo. Ik twijfelde of ik het door zou zetten, maar ik heb het toch gedaan. Ik stelde mijn doel op 30.000 woorden, elke dag 1000 woorden, dat moest voor mij wel haalbaar zijn. En zo niet … dan was het pech. Ik heb het doel helaas niet gehaald, maar heb toch ruim 25.000 woorden geschreven de afgelopen maand, goed voor 11 hoofdstukken. Op het moment dat ik deze blog schrijf hoef ik nog maar 4 of 5 hoofdstukken en dan is de eerste versie klaar 🙂

Overig – 100 minuten
Ik heb ook nog wat tijd besteed aan overige projecten, zoals brainstormen voor het tweede boek van de serie die ik aan het schrijven ben voor de Banier. Daarnaast heb ik ook nog wat gedaan voor Time-out, mijn vijfde boek, dat in september hoopt te verschijnen.

Hoogtepunten
Deze maand zijn er (helaas) niet veel hoogtepunten te benoemen, maar na lang nadenken, heb ik er toch twee gevonden.

 • 400 volgers op Instagram. Misschien denk je nu: Huh? In maart had je er al 500… Klopt, ik heb een grote schoonmaak gehouden onder mijn volgers. Er waren behoorlijk wat nepaccounts die mij volgden en daardoor kregen mijn ‘echte’ volgers mijn content niet te zien.
 • De cover van Time-out is binnen. En hij is prachtig 🙂 Deze maand mag ik hem met jullie delen, dus houd vooral mijn Instagram in de gaten.

Totaal + vooruitblik
Ik wist eigenlijk niet goed wat ik van april moest verwachten. Als doel had ik opgeschreven: 20 uur schrijven, maar ik had geen idee of dat haalbaar was. Nou … als je een beetje kunt rekenen, heb je vast al gezien dat het me gelukt is. In april schreef ik namelijk 2585 minuten, goed voor 43 uur en 5 minuten. Wat ik wel merk is dat ik efficiënter schrijf. De vorige maanden schreef ik vaak 3-4 uur per dag. Nu kan ik op een vrijdag zo 6 uur bezig zijn (op z’n minst). En ’s avonds pak ik ook vaak nog een uurtje mee.

Voor de komende maand heb ik wederom geen idee. Ik hoop het eerste deel van Bergen van chaos af te schrijven en ga aan de slag met het herzien van het eerste deel van de serie voor de Banier. Daarnaast wil ik ook weer een kort verhaal gaan schrijven en ik heb plannen om een vervolgverhaal te gaan schrijven voor mijn blog (als ik het ga doen, is het pas vanaf 1 januari 2020, so don’t get too excited). Maar ik zie allemaal wel hoe het loopt.

En … ben jij in april nog aan het schrijven geweest?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. De maand April en in het bijzonder de meivakantie is voor mij een hele productieve maand geweest wat betreft schrijven. Ik had als doel in de meivakantie elke dag 1000 woorden te schrijven. Aangezien ik 17 dagen vakantie had was dus 17000 woorden mijn doel geweest. Uiteindelijk ben ik erover gegaan en heb 20000 woorden geschreven. Ik vond het echt goed van mezelf, haha. Maar jij ook succes met al je schrijfdoelen!

  1. Fijn om te horen dat het schrijven bij jou zo goed is gegaan en je zoveel hebt geschreven! Jij ook succes met je schrijfsels & doelen!

 2. Wat fijn dat je ondanks je nieuwe baan toch nog zoveel hebt kunnen schrijven!
  En inderdaad zo fijn, ik plan nu iedere maand mijn content in (meestal doe ik dat ergens in de eerste week vd nieuwe maand). Dan kijk ik eerst naar alle activiteiten die er die maand zijn of bijvoorbeeld speciale feestdagen. En vervolgens wat ik wil gaan delen of dat er specifieke content gedeeld moet worden. Ik plan de foto’s in (via indesign) zodat ik meteen duidelijk heb hoe het eruit komt te zien en wat ik op welke dag moet gaan plaatsen. Zo kan ik vast nadenken over een tekst, maar deze schrijf ik meestal pas op de dag zelf of een avond ervoor.
  Zo, een heel verhaal 😉 Maar misschien heb je er wat aan haha.

  1. Ja, dit is zeker wel bruikbaar. Ik maak nu gebruik van een weekplanning, maar misschien wil ik het in de toekomst ook per maand gaan voorbereiden en plannen. Bedankt voor je leuke reactie 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: