Schrijflogboek #21 Augustus 2019

En we zitten alweer op tweederde van het jaar en deze maand begint de herfst alweer. Misschien vind je het stom als ik het zeg, maar ik hou er wel van. Voor mijn gevoel ben ik in de herfst- en wintermaanden productiever, hoewel ik de afgelopen maand ook veel heb kunnen schrijven. Vandaag vertel ik aan welke projecten ik in de maand augustus heb gewerkt en hoeveel tijd ik aan schrijven heb besteed.

Zoals elke maand deel ik eerst hoeveel tijd ik aan welk project heb besteed. Vervolgens deel ik wat hoogtepunten en tenslotte onthul ik de totale geschreven tijd en schrijf een vooruitblik voor de komende maand.

Fleurrijk – 155 minuten
Ook deze maand schreef ik drie columns voor Fleurrijk (volgens mij). Ik heb het eigenlijk niet zo goed bijgehouden welke berichten ik deze maand schreef. Wel dat ik iedere keer best wel laat was, dus de komende maand wil ik dat echt eerder op orde hebben.

Short story – 185 minuten
Deze maand schreef ik een kerstverhaal en werkte aan diverse andere ideeën voor korte verhalen. Ik wilde eigenlijk in Engeland elke week een Short Story schrijven, maar dat is me niet gelukt.

Writing prompts – 290 minuten
De afgelopen maand deed ik weer elke dag een writing prompt. Nu ja, de laatste week lukte het me niet zo, maar uiteindelijk heb ik ze allemaal ingehaald. In september ga ik 5 writing prompts per week doen, dus alleen op werkdagen. Dit heeft alles te maken met de plannen die ik in Engeland gemaakt heb voor mijn schrijverij.

Roos – 430 minuten
Het verhaal van Roos wil niet echt vlotten. Ik heb het ook maar even aan de kant gelegd en ga er later nog een keer naar kijken. Wellicht dat ik de verhaallijn wat wijzig en er met m’n redacteur naar kijk, voordat ik verder ga. Toch heb ik er nog aardig wat tijd aan geschreven.

Vervolgverhaal – 440 minuten
Dit begint echt leuk te worden. Pas las ik de hoofdstukken door die ik tot nu toe heb geschreven en ik ben er eigenlijk wel tevreden over. Als het me lukt om vanaf nu tot het einde van het jaar om elke week in ieder geval 1 hoofdstuk te schrijven, kunnen jullie vanaf 1 januari 2020 elke week 1 hoofdstuk lezen.

Bergen van chaos – 675 minuten
Yes! Ik zit weer helemaal in het verhaal en heb genoten van het (her)ontdekken van deze wereld. Afgelopen vrijdag heb ik ook weer samen met mijn broer gewerkt, voor het eerst sinds lange tijd en ik merkte dat ik het echt gemist had. Moeten we toch weer wat vaker gaan doen.

Blogcontent – 860 minuten
Weten jullie nog dat ik twee maanden geleden zo mopperde dat ik meer tijd besteedde aan het maken van blogcontent dan verhalen? Deze maand zou ik eigenlijk ook moeten mopperen, maar nu maakt het me blij. In Engeland heb ik ontzettend veel blogs vooruit geschreven en dat betekent dat ik nu niet per se elke week een blog hoef te schrijven. Meer tijd voor andere projecten dus. Per 1 januari gaat er sowieso het een en ander veranderen op mijn blog en ook daar heb ik me mee bezig gehouden. Het leuke is … vanaf 2020 hoop ik per week meer blogs te plaatsen.

Overig – 435 minuten
Onder overig vallen deze keer weer veel verschillende kleine dingetjes. Zoals het ‘focusplan’ dat ik in Engeland heb opgesteld (ga ik je verder niet mee vermoeien) en het schrijven aan een onzinverhaal. Ik blijf het heerlijk vinden om er gewoon op los te kunnen schrijven, zonder enige planning vooraf. Toch hoop ik wel dat ik de meeste tijd blijf besteden aan mijn ‘officiële’ schrijfprojecten, maar tot nu toe is dat wel gelukt.

Hoogtepunten
De hoogtepunten deze maand zijn weer niet zoveel soeps, maar toch deel ik er een paar met je.

  • 2 augustus – Ik herontdekte dat ik twitter heb en heb in tussentijd regelmatig een tweetje geplaatst. Ik ben er niet heel actief, maar vind het wel leuk om af en toe wat te delen.
  • 2 augustus – Op deze dag mocht ik de 10.000e bezoeker verwelkomen op mijn blog. Ik heb geen idee wie het was, maar misschien was jij het wel. Gefeliciteerd!
  • 20 augustus – Er verscheen een boekreview van Chaos op Huis van Belle, daar was ik echt vereerd over. En het was ook een leuke review!
  • 21 augustus: Ik deed mijn 200e writing prompt voor dit jaar. Dat is ook een van de redenen dat ik besloten heb om in september wat te minderen.

Totaal + vooruitblik
De eerste helft van de maand was ik natuurlijk in Engeland, waardoor ik veel heb kunnen schrijven. Hoewel ik de laatste week van mijn verblijf daar echt wat rustiger aan heb gedaan. In totaal schreef ik in augustus 3470 minuten, dat is goed voor 57 uur en 50 minuten. Het is voor het eerst sinds ik bij het LCJ ben gaan werken dat ik in een maand zoveel heb geschreven.

Van september verwacht ik zelf niet zoveel. Mijn zaterdagen zijn behoorlijk volgepland en uit ervaring weet ik dat ik dan op vrijdag meestal niet zoveel zin in schrijven heb. Maar ik ga gewoon mijn best doen en zie wel wat het me brengt. Ik zal vooral veel bezig zijn met het herschrijven van Bergen van chaos en vast beginnen met de voorbereidingen van NaNoWriMo 2019.

In welke tijd van het jaar ben jij het meest productief?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Lekker veel heb je geschreven zo te zien! Ik schrijf het hele jaar door wel even veel denk ik, in ieder geval ongeacht het seizoen. Ik kijk wel ook uit naar NaNoWriMo om weer een mand lang super veel te schrijven. heb er al zin in!

    1. Ja, de afgelopen maand is het erg goed gegaan! Ik denk dat ik uiteindelijk ook wel het hele jaar evenveel schrijf, maar ik heb gewoon het gevoel dat het in het najaar beter gaat 😉 Dat komt misschien ook wel door NaNoWriMo. Supertof dat je er ook al veel zin in hebt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: