Schrijflogboek #45 Augustus 2021

Afgelopen donderdag schreef ik het al: wat gaat de tijd ontzettend snel. Ik weet nog dat ik vol goede moed aan de (schrijf)maand augustus begon. Maar heb ik al mijn doelen behaald? Ben ik een beetje opgeschoten met het herschrijven van Samen! deel 3? En heb ik mijn Camp NaNoWriMo 2.0 doel gehaald?

Zoals iedere maand vertel ik eerst iets over de projecten waar ik aan gewerkt heb, vervolgens deel ik wat hoogtepunten (als ze er zijn) en dan noem ik de statistieken. Ik sluit altijd af met een terugblik op de afgelopen maand en een vooruitblik op de komende maand (zou een beetje gek zijn als het andersom was, hè?).

Verhalen

 • Project Nova – 25 minuten
  De eerste week van augustus begon ik vol goede moed aan het schrijven van dit verhaal, maar de maand augustus verwaarloosde ik mijn avondroutine (de ochtendroutine was hiervan niet uitgezonderd) en toen kwam ik gewoon niet aan dit verhaal toe. Voor september liggen de goede voornemens er wel weer…
 • Samen! deel 3 – 200 minuten
  Ik schaam me wel een beetje voor dit kleine aantal, zeker omdat ik zo enthousiast was over het hele herschrijfproces. Maar goed, des te meer reden om de komende weken echt te knallen aan dit project. Johanna sloeg een tijdje geleden in haar comment de spijker op z’n kop: dit project blokkeert echt mijn creatieve proces voor de andere projecten. Dus hoog tijd om het af te ronden.
 • Friends 4-ever – 235 minuten
  De eerste week van augustus heb ik een mooie voorsprong opgebouwd met het vervolgverhaal (waar nu natuurlijk bijna niets meer van over is). Maar gelukkig nog net genoeg ademruimte om Samen! deel 3 prioriteit te geven.
 • De stad – 440 minuten
  Zeker de eerste week van de maand heb ik wel aandacht kunnen geven aan dit project en ik genoot er echt van. Maar mijn wordcount (30.000 woorden) heb ik helaas niet gehaald. Ik hoop in september wel weer veel te schrijven aan dit verhaal, maar verbind er (voor nu) geen woordaantal aan. Eerst Samen! maar fiksen.

Social media kanalen

 • Social media beheer – 315 minuten
  Nu ik The ruthless elimination of hurry aan het lezen ben, vind ik wat van mijn eigen oversharing op Instagram. Dus ga ik minder content delen op sociale media. Dat is nu nog niet echt te zien, maar hopelijk in september weer.
 • Vlogcontent – 365 minuten
  Ik deelde weer een aantal leuke video’s op YouTube de afgelopen maand. Ik denk dat ik de aankondiging van mijn promotietour van No Fear zelf de leukste video vind, al vond ik het ook heel leuk om mijn ochtend- en avondroutine met jullie te delen (hoewel ik die dus ernstig verwaarloosd heb in augustus).
 • Blogcontent – 420 minuten
  Ik moest begin augustus alle blogs van augustus nog schrijven en ik hoopte eigenlijk ook vast een voorsprong voor september te hebben. Helaas, ook niet gelukt. Wat is eigenlijk wel gelukt deze maand? Haha, ik vind het bijna jammer dat ik deze blog niet voor kan lezen, want mijn sarcastische stem komt natuurlijk niet echt over zo… Maar ik ben vol goede moed voor september. Ik heb al een mooi plan voor het najaar gemaakt en ik denk dat het stoppen met BookTube video’s maken me al echt gaat helpen wat meer rust te creëren. Mijn favoriete blog van de afgelopen maand (op de standaardrubrieken na) was Schrijven een roeping, ook al vond ik het ook heel spannend om dit verhaal te delen.

Overig

 • Van alles en nog wat – 195 minuten
  Ik schreef weer wat persoonlijke stukjes en plande heel wat af. Dit en meer valt in deze categorie.
 • Writing prompts – 220 minuten
  Nu ik er achteraf op terugkijk had ik liever wat meer tijd besteed aan Samen! deel 3 dan aan mijn writing prompts. Maar met de writing prompts werk ik tegenwoordig aan scènes voor een feelgoodserie die ik heb bedacht en ik hoop dat het de komende maand allemaal wat meer in balans is.

Hoogtepunten
Tja, omdat ik niet zoveel heb gedaan, zijn er ook niet heel veel hoogtepunten te benoemen, maar dit was wel heel erg leuk:

 • In de eerste week van augustus schreef ik alles bij elkaar meer dan 20 uur. Nu was dat niet super bijzonder, want ik was de hele week vrij, maar ik vond het heerlijk om zoveel te schrijven. Kennelijk zo heerlijk dat het goed was voor ongeveer de helft van mijn schrijfuren deze maand (ja, weer die sarcastische stem).
 • Op 28 augustus tikte mijn blog de 100.000 pageviews aan! Dat kan vast beter in 3,5 jaar tijd, maar ik ben er heel erg blij mee en vind het leuk dat steeds meer mensen mijn blog weten te vinden!

Terugblik + statistieken
Volgens mij heb ik al op meerdere plekken laten doorschemeren dat ik niet zo tevreden ben over de schrijfmaand augustus. De eerste week ging het echt supergoed, maar toen was de rek er een beetje uit. Ik moest mijn balans terugvinden tussen werk, schrijfwerk en m’n sociale leven en dat heb ik nog steeds niet helemaal gevonden. En zoals ik al eerder schreef, het herschrijven van Samen! deel 3 blokkeert mij een beetje, terwijl als ik ermee bezig ben ik er intens van geniet en alles om me heen vergeet. Het probleem zit ‘m vooral in het beginnen. Toch schreef ik uiteindelijk 2415 minuten wat goed is voor 40 uur en 15 minuten. Als ik geen vakantie had gehad, zou ik het vast een heel mooi aantal vinden ;-). Ik schreef 20.899 verhaalwoorden. Een flink aantal aan De stad, Friends 4-ever, maar ook een (grotendeels) nieuw hoofdstuk aan Samen! deel 3. In totaal schreef ik 41.457 woorden. Een stuk minder dan ik had gepland, maar nog steeds een mooi aantal!

Vooruitblik september
Natuurlijk heb ik ambitieuze plannen voor de komende maand, maar wil mezelf ook rust gunnen om te genieten van de verschijning van mijn achtste boek. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik No fear nog niet in handen gekregen, maar vanavond (1 september) is het zo ver. Dat betekent een boekpresentatie in elkaar zetten voor YouTube (hebben jullie allemaal allang gezien) en dat ik deze maand ook kan beginnen aan mijn boekentour door Nederland. Verder staan er nog wat andere leuke dingen op de planning, zowel op schrijfgebied als privé. Echt, ik voel me een enorm gezegend mens, maar op dit moment word ik ook wel een beetje overweldigd door alle toffe dingen die er gebeuren. Het probleem is ook dat als ik te ver vooruitkijk, ik me toch wel een beetje paniekerig afvraag: hoe dan?! En op dit moment is de dag van morgen al te ver 😉 Gelukkig heb ik van Jezus geleerd dat ik me geen zorgen hoef te maken voor de dag van morgen, dus ik bekijk alles één dag tegelijk, lijkt me de beste manier.

In de laatste week van september ga ik nog lekker op vakantie, iets om naar uit te kijken! Ik ga samen met Anna Laura weg en ze heeft al gezegd dat ze het niet erg vind als ik een uurtje (of twee) per dag zal besteden aan schrijven 😉 We gaan het gewoon allemaal zien! Het grootste hoogtepunt van de maand is al geweest, dus alles wat er extra gebeurt is alleen maar mooi meegenomen!

Word jij ook weleens overweldigd door alle toffe dingen die gebeuren in je leven? Wat doe je dan?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

 1. O je. erg herkenbaar. Mijn augustus was erg onproduktief op alle gebieden. Half heb ik geprobeerd vakantie te houden, door alleen dat te doen wat ik leuk vind. Maar ook mij blokeren momenteel een paar projecten. (meer en mijn tactiek in omgang daarmee per mail). Verder kun jij tevreden terugkijken. Je hebt een geheel af boek in je handen. Daar moet je je op focussen. Je kunt niet het hele jaar meer als 100% leveren. Heel veel succes!

  1. Precies, het hele jaar door 100% leveren is niet mogelijk. Maar soms kan het me wel frustreren, dat ik zoveel wil doen maar dat het er niet van komt. Hopelijk is september wel productief (geweest).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: