Schrijflogboek #47 Oktober 2021

Ik kan het honderd keer zeggen, maar het blijft waar: wat vliegt de tijd. Oktober ging echt razendsnel voorbij, maar wat heb ik van deze maand genoten. Is het me gelukt om de doelen te behalen die ik in september had opgesteld? En ben ik inmiddels klaar met het herschrijven van Samen! deel 3? Je leest het in dit bericht!

Ik vertel je eerst aan welke projecten ik heb gewerkt, vervolgens deel ik wat hoogtepunten met je en dan onthul ik het totaal aantal schrijfuren deze maand. Tot slot kijken we even vooruit naar de komende maand.

Verhalen

 • Nova – 20 minuten
  Yes! Ik heb weer een paar pagina’s geschreven aan het verhaal dat ik met de hand schrijf. Nog niet zoveel als ik zou willen, maar het begint weer een beetje in m’n ritme te komen.
 • Friends 4-ever – 185 minuten
  Ook aan het vervolgverhaal schreef ik weer een aantal hoofdstukken, volgens mij in totaal wel zes! Ik vond het heerlijk om weer in dit verhaal te duiken en de meiden van alles laten meemaken.
 • Samen! serie – 855 minuten
  Ik werkte deze maand aan Samen! deel 3 en Samen! deel 4. Ja, het is officieel, ik ben begonnen aan het vierde deel in de serie. Ik kan het zelf nog bijna niet geloven. In deel 3 ging wel het meeste werk zitten (515 minuten), maar ik heb het herschrijven nog niet helemaal afgerond. Het macroniveau is helemaal klaar, maar het microniveau heb ik maar tot hoofdstuk 10 gered.

Social media kanalen

 • Social media beheer – 185 minuten
  De afgelopen maand was ik niet zo heel veel tijd kwijt aan het beheren van mijn sociale media kanalen. Ik moest echt weer een beetje inkomen wat betreft het posten. Wat wel echt heel tof is, is dat Instagram sinds vorige week zaterdag (30 oktober) de mogelijkheid heeft voor alle accounts om een link in de stories te plaatsen. Nu kan ik veel makkelijker naar m’n blogs en video’s verwijzen, zonder dat ik daar een heel uitgebreide post voor hoef te maken!
 • Vlogcontent – 285 minuten
  In oktober plaatste ik weer een paar nieuwe video’s (volgens mij 3 stuks), waarvan ik de leukste de Q&A vond 😉 Met als speciale gast ‘de glutenvrije kibbeling boy’.
 • Blogcontent – 405 minuten
  Ik schreef bijna iedere dag een blog deze maand, zodat ik weer een beetje een voorraad had en ik tijdens NaNoWriMo me het allermeest kan focussen op mijn verhaal.

Overig

 • Correctie/redactie – 40 minuten
  Ja, een nieuwe categorie in het logboek die hopelijk vaker gaat terugkomen. Afgelopen maand corrigeerde ik een website tekst. Ik hoop in de toekomst vaker corrigeer- en redactieklussen op te pakken.
 • Writing prompts – 50 minuten
  In oktober deed ik minder writing prompts als ik zou willen en daardoor heb ik mijn jaardoel nog niet gehaald, maar dat komt in november of december wel goed. Volgens mij hoef ik nog maar vier of vijf writing prompts te doen.
 • Van alles en nog wat – 220 minuten
  Ik ben me zo langzamerhand aan het voorbereiden op het nieuwe jaar, doelen uitkiezen en dergelijke. Ook schreef ik weer wat persoonlijke stukjes. Deze en andere dingen vallen allemaal onder de categorie van alles en nog wat.

Hoogtepunten
In oktober gebeurden er een heleboel leuke dingen, ik licht er een paar uit.

 • Op 6, 15 en 16 oktober heb ik heerlijk productieve schrijfdagen gehad. Ook op 29 oktober trouwens (met last minute NaNoWriMo voorbereidingen). De vijftiende en zestiende schreef ik in totaal 9 uur, wat ik echt te gek vond!
 • Op 22 oktober tikte mijn YouTube kanaal de 75 abonnees aan (dat was ook de dag dat het filmpje met J. online kwam, dus vandaar).
 • Op 22 en 23 oktober schreven J. en ik samen (zie foto). Ik weet niet of ik dat al had verteld op mijn blog, maar J. schrijft ook. Hij werkt op dit moment aan het tweede deel in een reeks die zich afspeelt in de tijd van de Bijbel, tijdens de koningen van Israël.
 • Op 25 oktober heb ik me ingeschreven voor de specialisatie redactie. Het was nog niet helemaal goed gegaan, maar dat zou geregeld worden door de Schrijversacademie. Waarschijnlijk begin ik in januari of februari 2022. Ik twijfelde zelf nog, maar J. zei: “Doe het maar gewoon.” Dus dat heb ik gedaan 😉

Terugblik + statistieken
Ik heb oktober ervaren als een heel fijne, leuke schrijfmaand waarin ik echt verder kwam met de verschillende projecten waar ik op dit moment aan werk. Het was heerlijk om samen met J. te schrijven en om weer vooruitgang te zien nadat veel dingen zo langzaam gingen de afgelopen maanden. In totaal schreef ik 2245 minuten wat (volgens mijn rekenmachine) goed is voor 37 uur en 25 minuten. Oké, het is geen zestig uur wat ik eigenlijk wilde, maar het is sowieso al een stuk beter dan oktober 2020. Ik schreef in totaal 9.648 woorden aan verhalen, voornamelijk Friends 4-ever hoofdstukken, maar volgens mij ook nog een extra hoofdstuk aan Samen! deel 3. In totaal schreef ik 36.540 woorden, dat aantal ligt zo hoog omdat ik veel blogs schreef. Ik wilde natuurlijk Samen! deel 3 graag afronden in oktober, maar dat is me niet gelukt. Dat geeft niet, want de deadline van Froukje lag een stuk verder. De andere belangrijkste doelen van oktober (weer in m’n schrijfritme komen en NaNoWriMo voorbereiden) heb ik wel af kunnen strepen.

Vooruitblik november
Ik merkte dat het opschrijven van de belangrijkste doelen echt werkt, dus hierbij mijn belangrijkste doelen voor deze maand:

 1. 50.000 woorden schrijven aan het vierde deel in de Samen! reeks, voor NaNoWriMo. Het liefst nog meer, maar als ik de 50.000 haal ben ik al heel blij. Het is mijn doelstelling om op mijn werkdagen voor het LCJ 500-1000 woorden te schrijven. Maandag 1 november (LCJ werkdag) schreef ik er al 1810… 😀
 2. Natuurlijk moet Samen! deel 3 het microniveau ook af deze maand. Ik ben (op moment van schrijven) op ongeveer 25% en ik wil hiervan ook iedere LCJ werkdag één hoofdstuk herschrijven. Op m’n schrijfdagen drie tot vijf hoofdstukken.
 3. Genieten van het feit dat ik m’n schrijfritme weer heb gevonden (en het vasthouden natuurlijk).

Wat hoop jij in november te bereiken?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

 1. Weer verder aan mijn verhaal! Ik heb dus 1 verhaal gekozen waar ik het meest aan wil werken….. In april is mijn deadline, maar eigenlijk wil ik het eerder halen, ik wil ongeveer op de 200 pagina’s zitten en ik zit nu op de 11…… In principe zou ik nog 189 dagen moeten schrijven aan mijn verhaal, wilde ik 200 pagina’s hebben! Dus ik heb eigenlijk genoeg tijd, denk ik

  1. Dat gaat vast goedkomen zo. Heb je ook een idee hoeveel woorden het zijn? Want pagina’s is vaak niet zo moeilijk als je een groot lettertype hebt 😛 Veel succes!

 2. Met een verhaal verder komen. Maar of dat lukt. Er zijn ook nog andere projecten waar ik mijn tijd in moet steken. Overigens is in het eerste stukje tekst over Samen! het micro- en makro-niveau omgewisseld. Vermoedelijk is het makro af, en het micro half. Succes!

  1. Klopt helemaal! Bedankt voor je oplettendheid. Ik had het eerder deze week al aangepast, maar nu pas tijd om te reageren 😉 Succes de komende maand!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: