Schrijfpraat #7 Waarom je mee zou moeten doen met Camp NaNo

In april is het weer zo ver: camp NaNo – het kleine broertje of zusje van NaNoWriMo. Nu heb ik op mijn blog al twee keer een post gedeeld met redenen waarom je mee zou moeten doen aan NaNoWriMo: deel 1 lees je hier en deel 2 hier. Vandaag ga ik je vertellen waarom het best een slimme zet kan zijn om mee te doen met Camp NaNo.

Flexibiliteit
Ik kan me voorstellen dat NaNoWriMo iets te gek is voor je, 50.000 woorden is best wel veel. Ik houd sinds januari bij hoeveel ik elke maand schrijf en zelfs inclusief m’n blogposts heb ik nog geen enkele maand 50.000 woorden gehaald. Bij Camp NaNo kan je zelf je project kiezen. Je kunt aangeven of je echt gaat schrijven, of editen. En als je een nieuw verhaal gaat schrijven, kan je zelf de wordcount vaststellen. Je kunt dus ook 10.000 woorden kiezen, of zelfs 5.000. Ik kan me herinneren bij voorgaande edities dat je ook het aantal schrijfuren per dag kon vaststellen, maar daar kon ik nu zo gauw niets over vinden op de website. Maar dat zou ook nog een leuke optie zijn! Elke dag een half uur schrijven bijvoorbeeld.

Mooi schrijfweer
Het voorjaar komt eraan, de hoogste tijd om lekker buiten (in de tuin, en niet als je verkouden bent ;-)) te gaan zitten met je schrift of laptop en lekker aan de schrijverij. Er komt mooi schrijfweer aan, dus hoe tof is dat als je dat kunt combineren met een project waar je je 30 dagen lang op richt? En wie weet, krijg je van die extra vitamine D ook wel bijzondere inspiratie!

Herschrijven
Ligt dat manuscript dat je tijdens NaNoWriMo 2019 schreef te verstoffen? Pak het erbij en ga het herschrijven. Bij Camp NaNo kan het dus allemaal. Het verhaal heeft nu een tijdje kunnen rusten, dus kan je er met een frisse blik naar kijken!

Persoonlijk
Natuurlijk doe ik ook mee met Camp NaNo en maandag heb ik ook al het project laten zien waar ik aan hoop te schrijven. Vorig jaar juli, tijdens de vorige Camp NaNo editie, schreef ik ongeveer de eerste 20.000 woorden aan het verhaal van Roos. Ik was hier alleen heel ontevreden over, dus heb ik het een tijdje in de kast gegooid. Eerst had ik mezelf voorgenomen om het tijdens NaNoWriMo weer op te pakken, maar uiteindelijk heb ik toen een ander project gekozen. Een paar weken geleden las ik echt het eerste hoofdstuk nog eens door en ontdekte dat het helemaal zo slecht niet was en dat ik gewoon verder moet schrijven. Perfectioneren komt tijdens de herschrijffase wel. Bovendien wordt het verhaal van Roos in totaal maximaal 50.000 woorden (ga ik vanuit), dus het komt mooi uit dat ik bij Camp NaNo zelf een wordcount kan vaststellen. Ik heb ‘m vooralsnog op 25.000 woorden gezet.

En jij, ga jij ook meedoen met Camp NaNo? En aan welk project ga je dan werken?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

  1. Leuk! Precies wat ik wilde weten over Camp NaNo. Ik doe mee! Ik was met NaNoWriMo begonnen aan het tweede deel van mijn kinderboekenserie, maar dat is daarna stil komen te liggen. En dat terwijl ik nu op vakantie een goed idee kreeg voor deel drie én deel vieren die ook al grotendeels geplot heb. Hoogtijd om deel twee af te maken en te editen!

    1. Fijn dat m’n blog de informatie heeft gegeven die je hebben wilde 🙂 En supertof dat je ook mee gaat doen! Heel veel schrijfplezier de komende tijd, ik ben echt benieuwd naar je boeken!

  2. Ik vind het zo leuk dat je hier aan mee doet! Eigenlijk heb ik er zelf ook wel zin in om te schrijven. Ik denk dat ik mezelf gewoon het doel ga geven om 30 minuten op een dag te schrijven. Eens even nadenken of ik er een wordcount aan vast wil hangen en wat ik ga schrijven maar heb er eigenlijk wel zin in. Echt iets voor mezelf om te doen!

  3. Ik heb me nooit zo verdiept in die Camp NaNo eigenlijk. Maar dat klinkt inderdaad als een veel haalbaarder doel dan 50.000 binnen een maand (alhoewel ik die ook twee keer gehaald heb). Ik ben wel bezig met iets, al weet ik echt niet hoeveel woorden ik verwacht te schrijven. Ik ga dus nog even kijken of ik mee ga doen!

    1. Ja, het is iets relaxter dan die 50.000. Ook voor mij is dat zeker geen onhaalbaar doel, maar ik vind het ook wel lekker om het rustiger aan te doen. Ook omdat je Camp Nano kunt gebruiken om een project af te maken ofzoiets. Wat je ook doet, veel schrijfplezier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: